www.minHjemmekino.no/Tormy

Hjem » minHjemmekino » Detaljer

 


 

 

Tormy's HomeCinema

Lagt til av: Tormy, Lagt til den: 30-11--1

 


 

Gjennomsnittskarakter: ? /30
(Vurdert av 0 bruker(e))
Presentasjon
Rom
Utstyr


Legg til kommentar Se og post dine kommentarer


 

Vurdering:

 • Prisrangering: Ikke valgt
 • Forsterkertype: Ikke valgt
 • Bildevisning:
 • Romstørrelse: Ikke valgt
 • Systemtype: Kombinert
 • Visninger: Profilen har blitt vist 266

 

Min lille hjemmekino Her ser dere mitt spede forsøk på å lage kino i kjelleren. Ser en godt etter skimter man "baseball" stolene til ungene foran seteraden. Tegnefilmer er stort for de to på 3 og 5 år :-) Rommet er en kjellerstue på 2,8x6,1m. Det er etter min mening litt for smalt til å kjøre lerret i 100" størrelse så jeg holder meg til 96". Veggene på sidene av lerretsveggen er forsynt med svarte gardiner og det er også hengt gardin over og under lerretet, brukte IKEA oppheng. Vi valgte å gjøre det slik for å slippe å male hele rommet. Nå kan man trekke gardinene ut i hjørnene og rommet blir lyst(er kremfarge på veggene). Rommet ligger nesten helt under bakkenivå og det eneste vinduet er bak i rommet og ligger på den siden av huset som ligger i skygge om kvelden. Har satt opp gardin for å ta mesteparten av lyset derfra. Stolene er kinostoler som jeg har montert på plater trukket med svart teppe(for høyttalerkasser o.l. billig på Biltema). Platene har en mengde møbelknotter under så stolradene kan lett flyttes rundt i rommet.
 
Utstyrsliste: Projektor Panasonic PT-AE700 Lerret Draper Luma 16:9 96" Receiver Onkyo TX-NR807B DVD-spiller 1 Oppo 971H Blu-Ray Sony PS3 Høyttalere: Hoved Jamo 7.7 Senter Jamo Center 7.2 Bak Jamo D8 (dipol) Subwoofer AudioPro Avantec Kabler: Front: Monster 2,5mm2 Center/bak: Jamo 2,0mm2 Sub: 8 m Monster subkabel + noe skjøtt på pga. lang avstand til receiver Projektor: 10m Clas Ohlson HDMI DVI-HDMI adapter Clas Ohlson 10m componentkabel Gammel Xbox m/chip og 160Gb disk for streaming etc.
 
Planer:
 • forhøye bakerste stolrad
 • bygge bar bakerst i rommet
 • lage nakkeputer til kinostolene
 • få sydd trekk til "hodedelen" av ryggen på kinostolene. Vil skjule gamle sømmer o.l.
 • sist men ikke minst lager vi planer for å flytte hele kinoen ut i garasjen. Om noen har erfaring med slikt(betonggarasje i forlengelse av huset) så vær så snill å ta kontakt!
 •  
  Oppdateringer pr. 16.10.2006: Projektoren henger nå fint mellom 3 og 4 meter fra lerretet. Opphenget var kjapt installert etter litt måling. Tror desverre at jeg i iveren ikke fikk satt det 100% rett på lerretet men det er p.t. ikke merkbart. Nå slipper jeg å bruke full lensshift nedover, jippi! Jeg har fått lagt HDMI, komponent og strømkabelen til projektoren i kabelkanal langs vegger og tak. Kan ikke anbefale "sølvfarget" kabelkanal fra Clas Ohlsson, var vanskelig å ta ned for å legge i flere kabler. Dette merket jeg smertelig da jeg hadde glemt å føre med en høyttalerkabel til bakhøyttaler og måtte åpne kabelkanalen igjen. Fikk tak i "Mikke Mus" overgang slik at jeg kunne lage min egen strømkabel på 10 meter og dermed gjemme strømledningen bak gardinene. Oppo DVD-spilleren er installert, og det fungerer smertefritt med 10m HDMI-kabel fra Clas Ohlsson, selv om kabelen gjerne kunne vært en meter lengre. Kalibrerte med DVE, men var mye mindre å justere nå enn på komponent. Fikk f.eks. ikke justert noe på skarphet uansett hvilket ytterpunkt jeg justerte til på projektoren?! Hmmm, hva skal jeg finne på nå?
   
  Oppdateringer pr. 06.10.2006: I dag har jeg vært på Clas Ohlsson og handlet 10m HDMI kabel og DVI-HDMI adapter. Var også innom på Musik-Magazinet i Bergen og hentet det nye opphenget til projektoren. Det blir spennende å prøve ut alt sammen. Skal prøve å være tålmodig og vente til jeg har fått ungene vel i seng, mor er på shopping i London... Oppdateringer pr. 05.10.2006: Nå er Oppo 971H i hus :-) Skal handle DVI-HDMI kabel eller evt. overgang i morgen og så går nok kvelden med til kalibrering. Får også nytt takfeste i morgen så det blir en arbeidshelg i kinoen. Med litt hell får jeg også tid til å legge kabelgatene. De skal legges bak gardinene på høyre side i kinoen og så ut til midten av taket ca. mellom seteradene.
   
  Oppdatering 08.04.2010: Her må det visst jobbes litt *skamme seg* Siden sist har jeg hatt innom en Yamaha RX-V650, men den er nå byttet ut med Onkyo TX-NR807B. Vi har lagt teppe på gulvet og fått på plass en PS3 til å spille av Blu-Ray. Vi føler at det som nå mangler er en full-HD projektor, men det er mulig vi utsetter det kjøpet til en evt. flytting av kinoen er i boks. Må visst få tatt litt nye bilder for å vise hvordan kinoen egentlig ser ut. Oppdatering 27.03.2007: Arrangerte AVForum treff, 2 hyggelige entusiaster møtte opp og det var virkelig gøy å få vist fram kinoen! Nå er stereobenken borte og alle komponenter flyttet til en mere diskret plassering. Har satt opp IKEA hylle under lerret som senterhøyttaler står på. Alle kabler er løftet opp fra gulv og stort sett skjult i kabelkanaler og bak gardinene. Kjøpte glasshylle på Jysk til kr 250 hvor forsterker og annet utstyr står nå. Måtte legge opp nye kabelkanaler i taket da det ville blitt ca. 15 meter strekk med det gamle opplegget. Subwooferen er flyttet bak i rommet da den lagde store vibrasjoner i en ovn i rommet over med den gamle plasseringen inntil pipen. Stor forbedring og nå kan jeg dra på litt ekstra :-) Må ta nye bilder, har bare noen få nå, se hovedbildet for endringene.
   

  Se i full størrelse
   

  Se i full størrelse
   

  Se i full størrelse
   
  Audio Pro Avantec subwoofer Dette er eneste avvik fra Jamo. Egentlig hadde jeg planen klar for kjøp av stor og dyr Jamo sub, men Musik-Magazinet i Bergen satte en brå stopper for det da de annonserte utsalg av denne Audio Pro sub'en til rundt 5000kr. Jeg var på nippet til å kjøpe 2 men det får holde med den jeg har. Jeg kan uansett ikke dra på for mye, for i filmer med kraftig bass og med bra volum på så rister og skrangler det i vedovnen som står i etasjen rett over sub'en.
   
  Jamo D8 Sur Da det ble aktuelt å utvide til full surround ville jeg holde meg til samme merke som hovedhøyttalerne. Derfor gikk søket kun i Jamos sortiment. De høyttalerne som egentlig tilhørte samme serie som front var litt vel spinkle så jeg klemte til med disse som har både design og ytelsen på sin side. Her ser du også at jeg har satt opp gardin inne i vinduskarmen for å ta mest mulig lys utenfra.
   
  Jamo 7.7 Dette var et valg mellom god lyd og design. Jeg var som student imponert over bassgjengivelsen i forgjengeren 707 så da jeg endelig hadde god nok råd (kostet 12-14 000 i 1999) klemte jeg til og kjøpte disse. Fargen på bildet ble ikke bra, det er lys kirsebær look og toppen er en sort glassplate.
   

  Se i full størrelse
   

  Se i full størrelse
   
  Dette er stuen vår. Her står det en Tatung 37" som piper noe innmari irriterende i standby. På veggen henger et par Jamo Graphic. Det synes ikke på mine dårlige bilder, men det er sort glassfront på de. Håper jeg kan få hengt tv på veggen snart så det blir et litt penere oppsett. Baklyset er fra Ikea, med en del farger å velge mellom.
   

  Se i full størrelse
   

  Se i full størrelse
   
   

   

  Utstyrsliste

  Ingen produkter lagt til i utstyrslisten

   

  Siste kommentarer: Legg til kommentar Legg til kommentar
  Ingen kommentarer er foreløpig registrert, men de fleste liker litt skryt - så fyr gjerne løs!

  Top

   
  Legg til kommentar:
  Kun registrerte brukere kan legge til kommentarer..
   
  Advertisement
  • Medlemmer: 97085
   Poster: 2,042,149
  • Brukerpresentasjoner: 3981

  Siste bloggpost Hdmi i trekkerør Av hegullak

  Velkommen til vårt nyeste medlem, Ronny ekeberg