www.minHjemmekino.no/Imhotep

Hjem » minHjemmekino » Detaljer

 


 

 

Imhotep's HomeCinema

Lagt til av: Imhotep, Lagt til den: 30-11--1

 


 

Gjennomsnittskarakter: ? /30
(Vurdert av 0 bruker(e))
Presentasjon
Rom
Utstyr


Legg til kommentar Se og post dine kommentarer


 

Vurdering:

 • Prisrangering: Ikke valgt
 • Forsterkertype: Ikke valgt
 • Bildevisning:
 • Romstørrelse: Ikke valgt
 • Systemtype: Kombinert
 • Visninger: Profilen har blitt vist 1823

 


Se i full størrelse
 
Historie Jeg har hatt surround-anlegg gjennom flere år, i flere forskjellige stuer. Når jeg nå har fått mitt eget hus ønsket jeg å bygge et eget rom for film. Først og fremst for å kunne sette høyttalerne mer optimalt enn man kan i en stue, i håp om at dette skulle gi vesentlig forbedring av lyden, og da spesielt surroundeffektene. Jeg ville ha et rom som har mer kinofølelse, men som likevel er koselig. Jeg ønsket å ha et dedikert filmrom, ikke bare en vanlig kjellerstue med surround. Jeg har hatt lyst på projektor i et par år, men ville ikke ha det i stua. Mitt filmrom skulle nå derfor ha projektor, og i tillegg mulighet for god høyttalerplassering, subwoofer, tilpassede farger, mulighet for tilstrekkelig lyskontroll, plakater og demping.
 
Da har endelig kinoen min blitt klar for å presenteres her! Håper dere liker den. :-)
 
I maskinrommet er det også plass til filmsamlingen.
 
Oppgraderinger 11.01.2009: Sub nr. 2 ankommet og satt opp. XTZ 12.99 matt sort, -identisk med den første. Det ga mere og fyldigere bass, samtidig som en reduksjon av volumet gjorde at den føltes mindre anstrengt. (Bilder kommer....) 06.12.2008: Surroundhøyttalerene fra Eltax er byttet ut med Dali Ikon W2. Stor forbedring av surroundeffektene. Mye klarere og mer detaljert diskant samtidig som mye større frekvensområde. Utstyrsliste Elektronikk:
 • Receiever: Yamaha RX-V1800
 • BluRay: Samsung BD-P1500
 • DVD: Sony DVP-NS300 (sonefri)
 • Laptop HP Compaq 8510w
 • Playstation 2
 • Projektor: BenQ W5000 (1080p)
 • Lerret: DreamScreen DynaGrey DIY
 • Høyttalere
 • Front: Dali 710
 • Center: Dali Ikon Vokal 2
 • Surround: Dali Ikon W2
 • Bak: Eltax Millennium Mini
 • Sub: 2 stk XTZ 12.99 matt sort
 • Rommet Rommet er i kjelleren, og det er Leca-vegger på begge sidene og foran. Veggene har blitt foret ut, isolert og kledt med panel. Sideveggene er malt i grått, og frontveggen er malt i en mørkere utgave av samme farge. Begge er i silkematt finish. Når man ser film blir frontveggen praktisk talt usynlig, dermed blir man ikke distrahert av noe annet i nærheten av lerretet. Gulvet er bygd opp ca 20 cm og det er lagt varmekabler under gammeldags, tykk eikeparkett. Takhøyden har etter dette blitt redusert til 2,20m.
   
  Den resterende åpningen kan skilles av med en gardin. Denne er laget av sort scenemolton. Tilsvarende er også gjort på andre enden av bakveggen, den gardinen kan trekkes foran døren.
   

  Se i full størrelse
   
  Planer fremover Jeg har en god del planer fremover. Disse inkluderer blant annet: - Presence høyttalere - PC / Media Center, evt Media Center Extension Mer kommer plutselig... :-)
   
  Selve kino-rommet er 3,34m bredt og 4,05m langt. I tillegg er det bak i rommet en alkove på 1,80m x 1,80m. Dette har jeg laget et ”maskinrom” av.
   

  Se i full størrelse
   
  Hyggelig om du legger igjen en kommentar! Jeg tar gjerne imot karakterer også. Du kan evt også gjerne sende meg en PM med forslag, tips eller evt spørsmål!
   
  Maskinrommet er delt av med komponent-tårnet på ca 70 x 70 cm. Alle komponentene og projektoren er bygget inn i dette rack’et, ca 1m bak sweetspot. Denne går helt fra gulv til tak, og er kledd med panel, og blir dermed en forlengelse av bakveggen.
   
  Bak komponent-tårnet er det plass til en arbeidsbenk. Den er ca 110 cm bred. Her har jeg laptop som har HDMI utgang. Dermed er det mulighet for enkelt å koble både lyd og bilde, med god kvalitet, rett til forsterkeren.
   

  Se i full størrelse
   
  Det er to vinduer i rommet, ett på venstre side, og ett bak lerretet. Scenemolton er også brukt til gardiner på vinduene. Jeg har laget et lyddempings-panel på høyre side, rett overfor vinduet på motsatt side. En ramme er bygget rundt en 30mm Glava akustikkplate, og deretter trukket med scenemolton. Dette er bygget for å balansere for demping fra gardinene på motsatt side. De står sånn at de demper første refleksjonene fra høyttalerene. Jeg hengte opp persienner og deretter gardiner. Det ble ikke veldig mørkt så derfor hang jeg også opp rullgardiner. Lerretet henger 30 cm fra frontveggen, og bak dette er det et vindu til, også dette med gardiner av scenemolton. Disse synes ikke når man sitter i sofaen. Jeg har bygd spotkasser langs hele rommet på begge sider. Her er det K-rør som rommer alt av ledninger. Kassene malte jeg sorte. Det er tre spoter på hver side. Disse dimmes med fjernkontroll. Det gjør også alt det andre lyset i rommet. Lyden Forsterkeren håndterer de nye lyd-standardene, TrueHD og DTS HD, og det var derfor viktig å få en BluRay spiller med HDMI 1.3. Samsung’en har bit-stream ut, og jeg gjør dekodingen i receiveren. Fronthøyttalerene er gamle, men jeg er kjempeglad i dem. De har (etter mine begreper, og relativt til prisen) veldig åpen og fin lyd, og jeg synes derfor de egner seg bra til film. De har 8”, og går relativt dypt i bassen, men når jeg lagde et dedikert rom for kino var det et must med en sub. XTZ’en gjorde underverker for innlevelsen. Dali Ikon Vokal 2 centerhøyttaleren matcher fronthøyttalerne veldig bra lydmessig.
   

  Se i full størrelse
   
  Siden receieveren støtter HD-lyd valgte jeg derfor også å allerede nå å bygge med 7-kanals lyd, selv om ikke så mange filmer har dette enda. Surround- og bakhøyttalerene var alle Eltax Millennium Mini. Etter en god del testing valgte jeg å bytte side-surroundene med Dali Ikon W2.
   

  Se i full størrelse
   
  I taket er det et felt på ca 220 x 240 cm med dempepaneler. De er plassert så de skal dempe førsterefleksjonene fra frontrekka. Panelene er laget av akustikkplater. Platene er 30 mm tykke og henger 25 mm fra taket. Platene er festet i trerammer, og har scenemolton både på oversiden og undersiden.
   

  Se i full størrelse
   
  Bildet De stoffkledte dempeplatene i taket gjør at lys fra bildet ikke reflekteres i taket. Dermed føles det mye roligere når bildet skifter fra mørkt til lyst. Fokuset blir dermed også mer på bildet, istedenfor på ting rundt. Det var også en av grunnene til at jeg ikke ville ha komponentene foran. Lerretet er et DreamScreen DIY lerret, grått, med gain på 1.0. Det er spent opp på en ramme av tre, det er ikke noen ramme rundt. Lerretet er ikke stiftet, men bundet fast. Dermed kunne det spennes opp i flere omganger både i lengden og bredden for å få bra resultat. Mitt opprinnelige mål var å ha 100”, men valgte etter hvert å lage det noe mindre. Først og fremst for å sikre nok farger, og anstendig kvalitet på DVD. Størrelsen på lerretet er drøyt 92”, formatet er 16:9. Jeg synes det ble stort nok, og i tillegg gav det mulighet til å plassere høyttalerne noe lengre ut fra sideveggene, med de fordelene det gir på lyden. Da Samsungs nye BluRay spiller fikk terningkast 6 i teknofils test bestilte jeg denne med en gang hos Elkjøp på nett, da det var det eneste stedet den da var tilgjenglig. Jeg er kjempefornøyd med bildet. Oppstartstiden er også helt grei. Derimot er fjernkontrollen dessverre ikke spesielt bra. Signalet kommer ikke alltid frem, til sammenligning med Yamaha-receiverens som er flere hakk bedre. Jeg ble veldig positivt overrasket over bildekvaliteten på W5000, både når det gjelder skarphet, detaljer, farger og sortnivå. Dessverre ser jeg regnbueeffekten ganske ofte. Her er et par screenshots:
   

  Se i full størrelse
   

  Se i full størrelse
   

  Se i full størrelse
   

  Se i full størrelse
   
   

   

  Utstyrsliste

  Ingen produkter lagt til i utstyrslisten

   

  Siste kommentarer: Legg til kommentar Legg til kommentar
  Ingen kommentarer er foreløpig registrert, men de fleste liker litt skryt - så fyr gjerne løs!

  Top

   
  Legg til kommentar:
  Kun registrerte brukere kan legge til kommentarer..
   
  Advertisement
  • Medlemmer: 97085
   Poster: 2,042,150
  • Brukerpresentasjoner: 3981

  Siste bloggpost Hdmi i trekkerør Av hegullak

  Velkommen til vårt nyeste medlem, Ronny ekeberg