www.minHiFi.no/WaveLogic

Hjem » minHiFi » Detaljer

 


 

 

lite og billig oppsett med stor opplevelse

Lagt til av: WaveLogic, Lagt til den: 18-01-2015

 

Når man vil sine nærmeste bedre...

Hva kan en elektro-entusiast gjøre når ens mor står på trappene til å kjøpe en kombinert/kompakt kina-stereo (som forsåvidt like gjerne burde blitt kalt mono....) med intergrert LP, DAB, CD, Kassett, USB, forsterker og høytalere "i ett" for nesten fire tusen kroner??

Jo, da må man få prioriteringene på rett kjøl i alles interesse. Man tilbyr sin bistand i kjøpsprosessen uten å ta et nei for et svar, i resultatets interesse. Som svar på initiativ får man en rekke krav som skal oppfylles til samme eller lavere budsjett enn hva som var vurdert. Så, nei, dette er nok ikke et oppsett å sikle langt etter, men heller et diskre og rimelig alternativ, men med en overraskende god opplevelse i mine øyne, krone per krone...

 

 

 

 

Gjennomsnittskarakter: ? /30
(Vurdert av 0 bruker(e))
Presentasjon
Rom
Utstyr


Legg til kommentar Se og post dine kommentarer


 

 

Vurdering:

  • Prisrangering:0 NOK - 1000 NOK
  • Forsterkertype:Ikke valgt
  • Bildevisning: Not selected
  • Romstørrelse: 5.00 X 5.00 Meters
  • Systemtype:
  • Visninger: Profilen har blitt vist 3902

 

Steg 1. Gå ned i kjelleren, stup ned i de nedstøvede pappeskene fylt med alt fra godt bruke høytalerkabler til feilslåtte komponenkjøp. Og der, innerst inne i rommet, stående på en pidestol av foreldede bruksanvisninger står den.. En 16 år gammel Rotel. Underskrevedes første elektronikk som med rette kan kategoriseres under ordet High Fidelity. En klassisk RA931 i mk2 -utførelse. Hjertet er herved lokalisert... Kroner brukt: 0,- (trolig å få kjøpt i grei stand for en døy 1000-lapp brukt i disse dager)
 

Se i full størrelse
 
Steg 2. Ettersom det viktigste hensyn som skulle tas var et diskre utseende, i tillegg til et nå redusert totalbudsjett på 3000 kroner, begrenset mulighetene seg raskt. Satelitt eller Bokhylle-utførelse var vist eneste veien å gå. Men ettersom satelitt-valget ville krevd en aktiv bass i sammenheng med rotel`en, måtte det bli "små" to-veis for vegg/tak-montering. Under tvil, med redsel for grumsete, udefinert og tynn lyd ble et sett Cerwin Vega SL5m innkjøpt for den nette sum av 998 kroner, fra byen Hifi-asyl. Vega ble valgt med et håp om å få det meste ut av størrelsesbegrensningen selv i nedre register.
 

Se i full størrelse
 
Steg 3. Kablingen... Med tanke på de beskjedne (dog vel-anmeldte) komponentene, fant man frem de råeste kobber-kablene i garasjen. Muligens et godt steinkast forbi behovet her, men skit au... Turnigy 12AWG (3,31mm2) 100% fintrået kobber innhyllet i 200 graders -merket silikon (en gang innkjøpt for høy-effekts radio-bil bygging). Disse ble sklid parvis inn i nylon-strømper og koblet inn på argon sine gull-plettede bananer. Et set argon RCA kabler ble så broen imellom forsterker og HDTV reciever. Så langt så vell..
 

Se i full størrelse
 
Neste punkt: Med snaue 1500 kroner igjen i lomma mangler det fortsatt både roterbare vegg-fester og en platespiller med et minimum av gjenngivelses-kvalitet.... Men så langt, må det sies at jeg ikke har hørt bedre uforvridd lydtrykk til 1500 kroner (ca. 2500 iberegnet rotel). Vegaene gjorde med andre ord en overraskende god jobb prisen og 5-tommerene i betraktning.... To bed continiued...
 

 

Utstyrsliste

Ingen produkter lagt til i utstyrslisten

 

Siste kommentarer: Legg til kommentar Legg til kommentar
Ingen kommentarer er foreløpig registrert, men de fleste liker litt skryt - så fyr gjerne løs!

Top

 
Legg til kommentar:
Kun registrerte brukere kan legge til kommentarer.
 
Advertisement
  • Medlemmer: 97039
    Poster: 2,041,803
  • Brukerpresentasjoner: 3981

Siste bloggpost Hdmi i trekkerør Av hegullak

Velkommen til vårt nyeste medlem, Ronny ekeberg