TEST: LG 65EG960V
Takk Takk:  1
Like Like:  3
Side 1 av 2 1 2 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 33
 1. #1
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,956
  Takk & like
  Nevnt
  3 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  TEST: LG 65EG960V

  Dinside Mens konkurrentene fortsatt tviholder på LED-TVer i ulike varianter, smiler LG fra øre til øre vel vitende om at de fortsatt er helt alene om å tilby Oled-TV i store størrelser. Men er den første store Oled-TVen med 4K-oppløsning virkelig så revolusjonerende?

  Del med vennene dine
  Vel, det korte svaret er ja.

  Men vi skal ta det fra begynnelsen.

  Du har vel fått med deg klassikeren: Hvem vinner TV-krigen av Samsung og LG?

  Nydelig

  Slank: Oled-teknologien kan gi utrolig tynne TV-er. (Foto: ØYVIND PAULSEN)


  Siden nesten alle LED-modellene idag faller i kategorien «slanke og elegante», skal det litt til å imponere oss på dette punktet.

  Men når du ser bildet til høyre, skjønner du sikkert hvorfor vi blir litt slått ut av hvor tynn denne 65-tommeren faktisk er når vi åpner esken.

  Nå må vi presisere at LG har tatt en spansk en, for TV-en er ikke like tynn over alt: På nederste del av TV-kabinettet ligger nemlig TV-ens prossessor, høyttalerne og alle inngangene, og dybden øker med noen centimeter.

  På dette punktet har altså LG valgt en annen innfallsvinkel enn Samsung, der alle tilkoblinger gjøres på en separat «One connect-boks».

  Baksiden. (Foto: ØYVIND PAULSEN)


  En fordel med LGs løsning er i hvert fall at den ekstra dybden i bunnen gjør TV-chassiset litt mer stabilt.

  Merk deg at det medfølgende bordstativet ikke er dreibart, noe vi vanligvis gir trekk for.

  Det gjør vi imidlertid ikke her, og det skyldes ganske enkelt at Oled-TVene ikke lider av svak innsynsvinkel (mer om dette lenger ned). Vil du heller henge TV-en på veggen er også det mulig, men da må du kjøpe et separat veggfeste.
  FJERNKONTROLLENE: Den klassiske LG-kontrollen til venstre, Magic Remote til høyre. (Foto: ØYVIND PAULSEN)  TV-en leveres forøvrig med fire passive 3D-briller og to fjernkontroller: En standard fjernkontroll, samt en pek-og-klikk-kontroll som LG kaller Magic Remote.

  Vi legger ikke skjul på at vi tidligere har vært litt skeptiske til LGs Magic Remote-kontroller, men her har det heldigvis skjedd forbedringer: For det første har den nå fått hurtigtaster til innstillinger og kilde-inngang, noe som gjør det lettere å finne fram i menyene. I tillegg synes vi pek-og-klikk-funksjonen virker langt mer stabil enn tidligere.

  Helt overlegent sortnivå!

  Skal man oppsummere svært kort, kan man si at Oled-teknologien kombinerer det beste av plasma- og LED-teknologien, (mer teknisk informasjon her).

  Gullegget til Oled er likevel det nesten uslåelige sortnivået som gir TV-en full kontroll over mørke partier. Ja, på dette punktet ligger den langt foran det konkurrentenes alternativer kan matche:

  Lysgjennomtrenging fra LED-diodene er for eksempel en svakhet på kant-LED-TVer, men her er det ikke engang et tema.

  I tillegg er også sortnivået bedre enn selv det de bakgrunnsbelyste LED-toppmodellene til Samsung, Philips, og Panasonic klarer å gjengi.
  Stilrent design: Med en liten TV-ramme og en helt hvit bakside vil den vekke oppsikt i de tusen hjem. (Foto: LG)  Når dette sortnivået kombineres med 4K-oppløsningen blir resultatet rett og slett imponerende: Det vi liker aller best er likevel hvordan dette er med på å gi bildet en ekstra dybde, der både detaljer og nyanser kommer tydeligere fram.

  Siden Netflix fortsatt er den eneste måten vi vanlige forbrukere får tilgang til 4K-innhold på, er det godt å konstatere at den innebygde Netflix-appen fungerer slik den skal. Det er likevel ikke til å legge skjul på at den harde komprimeringen Netflix driver med, ødelegger litt av moroa.

  For det er først når vi ser på 4K-innhold via USB-inngangen at vi virkelig får se hvor bra denne TV-en egentlig er.

  Her er nemlig alt på plass: Gnistrende sortnivå, flotte detaljer og en dybde i bildet som ganske enkelt gir oss hakeslepp.

  Se bildespesial for eksempler:

  Se alle 5 bildene


  INNSYNSVINKEL: LGs Oled til venstre, Sonys 4K-modell X85C til høyre... (Foto: ØYVIND PAULSEN)


  Rå innsynsvinkel. En annen fordel med Oled-teknologien er at innsynsvinkelen er svært god.

  Ja, selv når vi sammenligner med de beste LED-TVene på markedet (Samsung 9505, Philips 9809, og Panasonic AX900), som alle har ekte bakgrunnsbelysning, så er forskjellen betydelig i Oledens favør.

  På dette punktet faller forøvrig kant-LED-modellene helt igjennom, noe bildet til høyre viser tydelig.

  I praksis betyr det at bildekvaliteten oppleves som like god selv om du blir plassert langt ut på siden av TV-en.

  HDR-støtte kommer

  Det er verdt å merke seg at vår testmodell ikke har full HDR-støtte (High Dynamic Range), men dette skal i følge LG kun være midlertidig.

  - Alle EG960V-modellene skal takle HDR via USB og streaming, bekrefter Erik Ahsgren, produktsjef hos LG til Dinside. Men siden den nye HDMI 2.0a standarden ikke ble klar før etter at de første eksemplarene rullet ut av fabrikken, mangler de foreløpig dette.

  Men det skal ikke kundene behøve å bekymre seg over:

  - De modellene som produseres nå har full HDR-støtte innebygget, mens de modellene som allerede har blitt solgt vil bli oppdatert til å støtte HDR uten at kunden skal belastes. Nøyaktig hvordan dette gjøres er fortsatt ikke avgjort, men dette skal vi ordne, avslutter Ahsgren.

  Hva kan bli bedre?

  Selv om sortnivået på Oleden er overlegent, er ikke Oled-modellene like imponerende når det gjelder lysstyrke, og dette er da også et poeng både Philips og Samsung er raske til å påpeke ettersom deres toppmodeller klarer langt høyere tall.

  I praksis vil det si at si at LED-modellene kan få lyse objekter til å skinne mer tydelig enn Oled-en, men dette er ikke akkurat noe som er lett å oppdage ved vanlig bruk....

  Hva med skalering og bevegelse? For mens vi venter på Blu-ray med 4K-oppløsning er det naturlig nok vanlige HD-sendinger fra TV-boksen og standard DVD- og Blu-ray-filmer som må gjøre nytten.

  Den gode nyheten er at skaleringen går helt fint, spesielt hvis kilden er av ok kvalitet. Ser du bare på gamle Derrick-episoder kan du imidlertid spare pengene, for trylle kan den ikke...


  Se alle 4 bildene


  LES MER: Her er Samsungs første 4K-Blu-ray-spiller!

  Vi synes imidlertid at LGs Oled-modell ligger hakket bak Samsungs og Philips LED-alternativer når det gjelder å gjengi flytende bevegelser.

  Dette kan være viktig for deg som ser mye på sport eller actionscener, men noe stort poeng er det likevel ikke. På dette punktet minner nemlig LGs Oled oss mer om en plasma-TV, og tilhører du den gruppen som har savnet plasma-modellenes "filmfølelse" er dette altså et pluss snarere enn et minus.

  Suveren TV-lyd?

  LG skryter av at høyttalerne fra Harman Kardon skal gi TV-lyden en boost, men den kjøper vi ikke.

  Du kan riktignok få TV-en til å spille høyt, men når lyden er helt uten bass er det jo liten vits.

  I vår bok er lyden fra de innebygde høyttalerne så spinkel at de like gjerne kunne latt være, her er moralen enkel: Kjøper du denne TV-en bør du i det minste koble til en lydplanke, aller helst et surroundanlegg.

  Når det gjelder god TV-lyd er det fortsatt Sonys 9000-serie som er konge.

  Er Oled trygt?

  Selv om den konkurrerende LED-teknologien ikke klarer å gi et like godt sortnivå som Oled, så er det i hvert fall en teknologi hvor de aller fleste barnesykdommene er luket bort.

  Slik er det imidlertid ikke med Oled, og det er spesielt to områder som blir nevnt som et problem. Siden vår test bare baserer seg på tre-fire ukers bruk, har vi derfor spurt LG om dette.

  - Har Oled-TVene et problem med innbrenning og kort levetid?

  - Nei, det har de ikke, sier en bestemt Erik Ahsgren fra LG, til Dinside. Også vi hører av og til at innbrenning skal være et problem, men hvor disse ryktene stammer fra er vi usikre på. Jeg kjenner til én eneste Oled-TV som har blitt returnert på grunn av innbrenning, men det er også alt. I praksis vil det si at vi har større problemer med innbrenning på vanlige LED-TVer enn vi har på Oled-modellene våre.

  - Det samme gjelder levetid. Vi oppgir en halveringstid på 30.000 timer på våre Oled-modeller, det er altså identisk med - eller lengre, enn på våre LED-modeller, og bør altså ikke være noe tema, avslutter Ahsgren.

  Del med vennene dine
  Konklusjon

  Selv om også denne TV-en har sine svakheter kommer vi ikke utenom at det overlegne sortnivået, og den store dybden det gir TV-bildet trigger må-ha-følelsen vår.

  I praksis er det bare prisen på rundt 65.000 kroner som hindrer oss fra å løpe i butikken.

  I vår bok er det Samsungs glimrende toppmodell 9505 som er den nærmeste konkurrenten. I samme størrelse koster den vanligvis rundt 60.000 kroner, men akkurat nå er den på tilbud til 40.000. Er det et prisnivå som setter seg, tipper vi LG må sette ned prisen raskere enn de liker...

  Og så skal vi heller ikke glemme at Panasonic nylig viste fram sin Oled 4K på 65-tommer, men siden den antas å få en utsalgspris på nærmere 10.000 Euro her i Norden blir den for de spesielt interesserte...

  Merk: Som dere ser er vår testmodell buet, men det kommer også en flat versjon, kalt 65EF950V senere i år. Den skal ha samme pris (veiledende er 66.000 NOK), og bortsett fra at den vil ha full HDR-støtte via HDMI-inngangen fra dag en, skal den ellers være helt lik.

  Testresultat LG 65EG960V  Overlegent sortnivå gir bildet en fantastisk dybde og øker filmfølelsen grasalt. Oled føles som TV-versjon 2.0. Stor og lekker.
  Kun 3 HDMI-innganger er skuffende lite, men det er prisen som gjør at dette ikke blir en storselger her til lands.  Annonse
  Annonse DetaljerLG 65EG960V

  65 Tommer, OLED (AMOLED), 3840x2160 (4K Ultra HD), 3D-støtteMer info på prisjakt.no

  De 3 billigste butikkene

  Levert av


  Minifakta LG 65EG960V

  65-tommer, buet Oled-panel 4K-oppløsning (3849 x 2160 piksler)

  WebOS 2.0

  3 HDMI-innganger, 3 USB-innganger

  Wifi & kablet nettverksinngang
  LG 4K Oled

  TV-en imponerer med svært god dybde i bildet og svært godt sortnivå.

  Men softwaren for bildeprosesseringen ser ikke ut til å være 100% på plass. Det gjør det vanskelig å få til en jevn gråskala og et korrekt fargerom.


  I denne runden hadde vi besøk av Jørn Finnerud fra Stereo+ og JFKalibrering, og kommentarene hans kan du se i faktaboksen til høyre.


  http://www.dinside.no/934635/test-lg-65eg960v

 2. #2
  Administrator Ak sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  13,165
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Interessant at LG sier at de ikke kjenner til innbrenningsproblematikken på deres OLED-paneler. Forøvrig en lekker TV

 3. #3
  Intermediate
  Medlem siden
  Dec 2010
  Poster
  607
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Får min 55" 950 4k Oled tirsdagen til uka.

 4. #4
  Administrator Gorm sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Sted
  Jessheim
  Poster
  14,237
  Takk & like
  Nevnt
  36 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Ak Vis post
  Interessant at LG sier at de ikke kjenner til innbrenningsproblematikken på deres OLED-paneler. Forøvrig en lekker TV
  Rå TV uten tvil. At de ikke kjenner til noen problemer med innbrenning tror jeg er bare tull, for nordmenn er ikke noe mindre flinke til å klage enn folk fra resten av verden. Men hadde jeg jobbet i LG hadde jeg selvsagt hevdet det samme ;-)

  Syns kommentarene rundt kalibrering og kalibrerings-software er litt merkelige, for jeg kalibrerte den samme TV-en som DinSide har testet, med veldig bra resultat. Endte opp med deltaE på 0.42 i gråskala, og gjennomsnittlig deltaE i saturation sweep på under 1.5 (litt "off" på 100% fargeintensitet). Tipper de har gjort målinger med en probe uten OLED-profil?

  Litt mer edruelig pris, og skjerm som ikke er kurvet, så er dette min nye TV.

 5. #5
  Administrator Ak sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  13,165
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  I artikkelen står det at det kommer en flat versjon også, så da er det straks mer interessant. Synd at det skal koste så mye

 6. #6
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,956
  Takk & like
  Nevnt
  3 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Snart 49.995 på på tilbud, så 39.995 og så begynner det å nærme seg...

 7. #7
  Newcomer
  Medlem siden
  Aug 2012
  Poster
  9
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av nordic45 Vis post
  Snart 49.995 på på tilbud, så 39.995 og så begynner det å nærme seg...
  Jeg håper prisen detter til ca 30000 rett etter jul for 65" EF950v. Burde være muligheter for det visst de norske forhandlerne blir liggende litt over markedet i USA. I starten av oktober så er prisen i USA 40000-42000 kr.

 8. #8
  Intermediate UltimaNoctis sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2011
  Poster
  2,495
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Nå som Panasonic kommer med sin første OLED snart.... Tror den vil banke alt av LG OLED


  Dette betyr vel kanskje at LG må sette ned prisen for å ikke miste alle kundene til Panasonic.

 9. #9
  Intermediate
  Medlem siden
  Dec 2010
  Poster
  607
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  100 000 for Panasonic Oleden så tror ikke det blir en folke favoritt

 10. #10
  Administrator Gorm sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Sted
  Jessheim
  Poster
  14,237
  Takk & like
  Nevnt
  36 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av UltimaNoctis Vis post
  Nå som Panasonic kommer med sin første OLED snart.... Tror den vil banke alt av LG OLED


  Dette betyr vel kanskje at LG må sette ned prisen for å ikke miste alle kundene til Panasonic.
  ehh, det er jo LG som leverer OLED panelet til Panasonic, så sånn sett har de vel rimelig god kontroll på pris skulle en tro. Er vel en grunn til at Pana sin utgave koster 100K?
  Er forøvrig LG som lager OLED panelene til alle produsentene som selger OLED i dag. De sitter jo på det eneste OLED patentet som viste seg å fungere (RGBW)

 11. #11
  Intermediate
  Medlem siden
  Dec 2010
  Poster
  607
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  ODa er min flate 4k 950 4k Oled endelig i hus. .....

  http://
  Sist endret av vaktmestern; 09-22-2015 kl 16:24 Begrunnelse: Problemer med bilde

 12. Takk Rotja takket for denne posten
  Liker Torolan, lygren har likt denne posten
 13. #12
  Intermediate Rotja sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2006
  Poster
  3,461
  Takk & like
  Blogginnlegg
  1
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Ikke misunnelig i det hele tatt, neida

 14. #13
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,956
  Takk & like
  Nevnt
  3 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hva er forskjellen på EF og EG-variantene? (Er det kurvet og flat)?

 15. #14
  Intermediate
  Medlem siden
  Dec 2010
  Poster
  607
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Ja kurvet og flat. Ser prisen på 65 gikk opp i dag fra 50 til 65 igjen.

 16. #15
  Intermediate UltimaNoctis sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2011
  Poster
  2,495
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Gorm Vis post
  ehh, det er jo LG som leverer OLED panelet til Panasonic, så sånn sett har de vel rimelig god kontroll på pris skulle en tro. Er vel en grunn til at Pana sin utgave koster 100K?
  Er forøvrig LG som lager OLED panelene til alle produsentene som selger OLED i dag. De sitter jo på det eneste OLED patentet som viste seg å fungere (RGBW)

  Men panel er vel ikke alt som har noe å si? LG er lever paneler av alle typer til mange forskjellig produsenter, uten at jeg har noe tall eller fakta om det så vil jeg tro at ihvertfall noen av Nec, Eizo, Dell, Apple, Panasonic (LED) osv bruker LG paneler, men likevel leverer mye bedre displayer enn det LG har å by på.

  LG i min mening er den verste TV produsenten blant de store; (Samsung, Panasonic, Philips, Sony)


  Men slenger ikke noe dritt i mot LG sine OLED skjermer... De er forøvrig de beste Tvene på markedet, men jeg har en følelse Panasonic sin OLED kommer til å gruse de

 17. #16
  Administrator Gorm sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Sted
  Jessheim
  Poster
  14,237
  Takk & like
  Nevnt
  36 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Nå prøvde jeg aldri å hevde at Panasonic lager en dårligere utgave av OLED TV. Tipper Panasonic gir oss overlegne kalibrerings-muligheter, samt bedre prosessering. Det var punktet ditt angående pris jeg refererte til, og der er det LG som sitter på kontrollen. De trenger ikke senke prisene før de selv bestemmer seg for det, siden de har full kontroll på "OLED markedet". De bestemmer jo tross alt prisen på panelene de selger til "konkurrentene".
  Sist endret av Gorm; 09-23-2015 kl 08:27

 18. #17
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,956
  Takk & like
  Nevnt
  3 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

 19. #18
  Newcomer
  Medlem siden
  Aug 2012
  Poster
  9
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av vaktmestern Vis post
  Ja kurvet og flat. Ser prisen på 65 gikk opp i dag fra 50 til 65 igjen.
  Kjøpte ny pære til projektoren når jeg såg det.

 20. Liker Gorm har likt denne posten
 21. #19
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  2,956
  Takk & like
  Nevnt
  3 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

 22. #20
  Intermediate
  Medlem siden
  Dec 2010
  Poster
  607
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Første test av Panasonic Oled ute i Tyskland og desverre ser det nok ut som Panasonic store ord på ifa med null dark edges påstander og total kontroll over grå skalaen ikke stemmer med testen .... Er vel bare ikke meg som ikke husker Panasonic plasma beating LCD tv ord fra de to siste ces som ikke var helt på nett....

Side 1 av 2 1 2 SisteSiste

Lignende tråder

 1. B&W test cd!
  By alexanderd in forum Generell chitchat
  Svar: 7
  Siste melding: 04-02-2004, 13:11
 2. IQ-test.
  By jane in forum Generell chitchat
  Svar: 34
  Siste melding: 03-29-2004, 17:52
 3. test
  By lygren in forum Generell HTPC
  Svar: 11
  Siste melding: 02-20-2004, 00:39

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •