(Foto: NEC)
Lyst på en råtass av en 4K-monitor?

Har du en god slump penger til overs, og et ønske om et realt monster av en monitor? Da kan NECs nye toppmodell være noe for deg. Riktignok trenger du å holde av hele stuen din for å få plass til den 98 tommer store giganten, som i utgangspunktet er tiltenkt helt andre bruksområder.
Den nye toppmodellen vil nok først og fremst bli solgt som en monitor tilpasset bruk mot større kontrollrom, digital skilting, bildefremviser i konferansesammenhenger og andre kreative bransjer.
X981UHD. Foto: NEC 4K-oppløsning for alle pengene

Den nye modellen har fått betegnelsen MultiSync X981UHD, og er som nevnt en 98 tommer stor monitor for profesjonelt bruk. For å få en grei pikseltetthet gir skjermen deg en oppløsning på 4K, samtidig som den klarer å holde en bildefrekvens på 60 bilder i sekundet.
– X981UHD er vår største og mest avanserte skjerm til nå. Den gir stor fleksibilitet med mange kontrollfunksjoner. Oppløsning, farge, orientering og posisjonering av innhold på skjerm kan i stor grad tilpasses egne ønsker og behov, sier Erik H. Okstad, nordisk Field Sales Engineer i NEC Display Solutions i en pressemelding.
For å gi bilde på skjermen bruker NEC direktebelyst LED-bakbelysning, samt såkalt intelligent varmestyring og LUT-kalibrering. Skjermen er laget for å tåle mye bruk hele døgnet rundt.
Koster å være kar

Skulle du ha behov for å koble flere enheter til skjermen har den god støtte når det kommer til antall tilkoblinger. Du har blant annet én DisplayPort, fire HDMI-porter, to DVI-D og én OPS.
Ifølge pressemeldingen skal den nye monster-monitoren være klar for salg, men det koster å sikre seg et eksemplar av denne skjermen. Du må nemlig i skrivende stund ut med nærmere 364 000 kroner før moms og andre avgifter er betalt.

Lyst på en råtass av en 4K-monitor? - Tek.no