Tandberg Fasett


Har et par svarte Fasett høyttalere fra Tandberg, hvor diskantelementet er blåst. Noen som har tips til hvor man kan skaffe nye? De gamle er også limt rimelig godt fast, noen som har tips til hvordan man kan løse opp?

Har satt opp anlegget slik:

B&O TX2 turntable
Tandberg TR220 receiver
2 x Tandberg 1520 høyttalere
2 x Tandberg Fasett høyttalere

Ingen vibrasjon i diskantelementer, og domen er vendt innover. De skal være 2.25", 4 Ohms. Det er ment på Lyd og Bilde at de skal være av typen Tandberg HT 125.

Har sett på eBay etter tilsvarende, men finner bare 8 Ohms i den størrelsen. Disse vil vel da bare tåle halvparten så stor belastning som de originale?
 

ragwo

Medlem
13 Jan 2007
7.655
0
0
Impedanse og effekttålighet går ikke hånd i hånd, så et 8 ohms element kan tåle mye mer enn et på 4 ohm, eller omvendt. En diskant behøver ikke å være sprengt selv om den ikke vibrerer. Slaglengden er veldig liten og antall svingninger i sekundet er så mange at du oftest ikke kjenner vibrasjoner. Har du mulighet til å måle motstanden i elementet med et multimeter? For å løse opp limet kan du bruke for eksempel aceton. Funker som snus :)
 
Takk for svar. Har mer eller mindre bestemt meg for å stole på at elementene er i orden. Fikk bare litt panikk et lite øyeblikk. Fikk tips på en annen tråd at det ikke skal la seg gjøre å sprenge Fasett høyttalere med en TR 220, så jeg håper det stemmer.
Volumet midt på gir mer enn nok lyd til de fleste sammenhenger, har ikke eksperimentert så mye med volum høyere enn like over midten.