Surround høyttalere, watt


Ove

0
25 Des 2002
223
0
0
Hvor mye watt bør bak høyttalere tåle, jeg har Pioneer AX-10 som gir
7 X 170 W, men hvor mye av lyden kommer i bak høyttalerne ?
Har planer om å bygge høyttalere inn i veggen.

Ove
 

SnOopy

0
12 Des 2002
1.813
0
0
www.kallevag.com
Når du legger nivået på den kvaliteten AX10 har bør du gå for fulltone foran og bak. Helst bør høytalerene være like, men du trenger ikke fultt så kraftig lyd bak. Det viktige er at alle høyttalerene passer sammen. Har du "monster" høyttalere i front bør du ha noe lignende bak.

Noe filmer har lite eller nesten ingen lyd bak. Komedie og drama er sikkert de filmene som bruker minst lyd effekter. Sci-fi, action, grøss kan ha og har ofte mye lyd bak.

Du kan godt ha høyttalere i veggen, men bare det er kvalitet. Du bør da kjøre en lowcut mot sub så ikke du sprenger dem med bass. Når vi snakker watt er det ganske varierende, men skal de passe til forsterkeren bør i tåle 120-150W RMS i 8ohm. Da greier forsterkeren å utnytte høyttalerens potensiale. Jeg har ikke sett inwall høyttalere som tåler slik effekt, men det er godt mulig du greier deg men noe mindre høyttalere. Med lowcut til sub trenger du ikke så mye effekt til mellomtone og diskant.

Hvor stort er rommet?
Skal du spille mulitkanals musikk (DVD-Audio, SACD)?
Hvilke høyttalere har du i front og center?
 

Ove

0
25 Des 2002
223
0
0
Klipsch sine innbyggings høyttalere bygger for mye "innover" i forhold til SpeakerCraft sine, og so tåler de mindre w konstant (50W)

Men ellers takk for linken, hadde ikke tenkt på de (klipsch).

Er også open for andre innspel når det gjeld surround høyttalere, jeg må ha 3 eller 4 stk. bak i stua/kinoen. Helst så små som mulig og med minimum 120 - 150 watt (i tilfelle "ekstreme" filmer).

Mvh

Ove
 

SnOopy

0
12 Des 2002
1.813
0
0
www.kallevag.com
Til 25m2 trenger du ikke så enormt store høyttalere i watt for å få nok lyd bare du har høyttalere med god dynamik. Speakercraft har fått meget bra omtale før ,men jeg har aldri hørt dem selv.