Styre forsterker med Appletv kontroll


alesto

Medlem
29 Mar 2012
65
0
6
Hei,

Apple tv kontrollen klarer å styre lyd på forsterker og av/på tv, men ikke av/på forsterker. Er det noen som vet om noe løsning her? :)
 

Electra

Medlem
13 Feb 2004
8.908
19
38
Hei. Kva slags forsterkar har du? Her i heimen fungerar kontrollen med eple, receivar og tv. Dvs at eg kan slå av og på dei komponentane.
 

hermansen

Medlem
4 Feb 2005
711
2
18
Fikk du hjelp? Jeg har selv 2 stk AppleTV koblet til 2 forskjellige forsterkere og TV-er. I begge tilfeller er AppleTV koblet direkte til TV via HDMI og forsterker er koblet direkte til TV på inngang som støtter ARC.

Når jeg tar på AppleTV, så går både TV og forsterker på (Marantz og Onkyo) og tilsvarende av når jeg setter AppleTV i dvale. Styring av lyd fungerer utmerket. Kan også bruke fjernkontroll til TV for å styre AppleTV hvis jeg vil.

Alle enheter i kjeden må støtte CEC og denne må være aktivert (https://en.wikipedia.org/wiki/Consumer_Electronics_Control). Men dette har vært standard i mange år så det bør ikke være noe problem. Men se på linken, det er flere forskjellige navn på CEC fra de enkelte produsenter.

EDIT: Er HK3490en surroundforsterker? Et søk på google gir meg en brukermanual som sier at det er en vanlig stereoforsterker uten HDMI innganger. CEC kontroll krever HDMI og er nok bare standard på en hjemmekinoforsterker. Så da kan du nok ikke fjernstyre lyden via AppleTV.
 
Sist redigert:

alesto

Medlem
29 Mar 2012
65
0
6
Den har ikke hdmi og er koblet til tv med optisk kabel. Jeg klarer å styre lyden med apple tv kontrolleren, men ikke av/på. Synes det er litt merkelig.
 

hermansen

Medlem
4 Feb 2005
711
2
18
Hvilken AppleTV har du? Optisk utgang forsvant vel på AppleTV med v4. Betyr det at du har en AppleTV v3 med optisk kabel fra AppleTV til HK forsterker?
 

alesto

Medlem
29 Mar 2012
65
0
6
Har den nyeste med 4k. hdmi fra apple tv til tv, og optisk fra tv til forsterker.