Se norsk TV i utlandet


zeast

Medlem
26 Des 2006
430
0
16
Jeg skal ut å reise i lengre tid og trenger norsk TV med pvr (opptaksfunksjon). Er dessverre helt grønn på området og pr. i dag har jeg bare tilgang på Chromecast og bruker appene til Rikstv og Altibox.

Ser for meg å ha en pc stående ved TV med nettilkobling, alternativt bruke mobilen med nevnte apper eller lignende. Men jeg er 100% avhengig av å ha opptaksfunksjon fordi jeg trolig aldri er hjemme når programmene jeg vil se går live.

Noen som har enkle tips til hvordan jeg kan få det til, eller hva jeg bør kjøpe av utstyr?

Føler jeg kommer langt med tilgang til nrk og Tv2 og dette lar seg enkelt fikse, men så var det dette med opptak og automatisk kanalskifte når jeg ikke er hjemme.
 

lygren

Grunnlegger
Medlem av ledelsen
11 Des 2002
43.467
272
83
44
www.avforum.no
ExpressVPN har norsk VPN og lar deg dermed se norsk innhold fra utlandet... :)


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

zeast

Medlem
26 Des 2006
430
0
16
Men hvordan får jeg tatt opp/programmert de sendingene jeg ønsker å se når jeg ikke er hjemme?
Har null erfaring med appletv og lignende mediasenter.
 

zeast

Medlem
26 Des 2006
430
0
16
Sitter og lurer på om en slingbox kan være tingen. Noen som vet om slingbox kan brukes til direktetv og se opptak gjort på mottakeren fra altibox hjemme i Norge?

Kan jeg såfall programmere altiboxen via slingbox på den måten at jeg kan bruke epg og legge til/fjerne opptak?

Og ikke minst, funker dette i praksis bra nok til at man i perioder kan være borte i månedsvis uten å måtte tukle/resette slingboxen?

Ja, og så et siste spørsmål - kan slingbox installeres/bruks via chromecast?
 

Konge

Medlem
25 Okt 2005
1.282
0
36
Man kan da sette opp sin egen VPN-server på egen adresse . Har man i tillegg Altibox PVR så tar man da opp hvor man enn er i verden . Du sier du har appen til Altibox ? Er da enkel sak å teste dette da . Koble eventuell telefon/nettbrett til VPN-serveren hjemmme fra enten 3G/4G eller naboens wifi så lenge denne ikke også har Altibox .

https://www.altibox.no/privat/tv/tvoveralt/
 

zeast

Medlem
26 Des 2006
430
0
16
Takk, dette hadde jeg ikke tenkt på. Jeg har appene men ikke mottakerene, så får egentlig ikke testet særlig godt akkurat nå. Men om mottakerene fullt ut kan administreres gjennom appene så er jo dette en glimrende løsning.

Får å få overført bildet til TV (fra mobil) så har jeg tilgjengelig en chromecast. Vil man kunne få denne inn på samme vpn-server tro?
 
Sist redigert: