Romkorreksjon utvikling i AVR/Receiver siste 5 til 10 år?


28 Nov 2012
325
1
18
Har en Yamaha rx-v773 paret med emotiva xpa-5.
Har lyst å oppgradere av flere årsaken men lurer på følgende før jeg gjør ett kjøp og velger merke/modell

Hovedårsak er ønske 4 atmos høyttalere og brukes utelukkende til film.

Romkorreksjonspørsmål for en som vil kalibrere som en amatør og jo lettere og bedre AVR gjør jobben uten hjelp er bra.
-YPAO R.S.C 2013 vs receivere som er 5+ år nyere, bør jeg forvente noen/stor forbedring i romkorreksjonen ved å kun gå for en nyerereceiver med YPAO R.S.C?.
-Vil det å gå for YPAO R.S.C 3D som er verdt å betale mye for?.
-Kanskje Audyssey XT32

Eller er den store oppgraderingering i nyere receivere funksjoner som IMAX Enhanced audio, surround:AI nyere DPS og presets osv.?
 
30 Des 2002
5.632
5
38
Ypao og Audyssey er 15-20 år gamle teknologi og har ikke endret seg vesentlig.

Jeg har gått over til Dirac Live, som er mye mer avansert og retter en hel del ting mer som dynamisk fase og dynamisk time-domain. Enkelte Dirac Live produkter har også den avanserte Bass Management delen som integrerer bassen fra alle høyttalere til ett best mulig resultat (den analyserer hvilke høyttalere som gjøre hvilke frekvenser dårlig og bra, og syr sammen det mest optimale resultatet).

Alogoritmene og softwaren blir kontinuerlig utviklet.

Krever litt egen interesse og forståelse, men er overkommelig. Brukergrensesnittet er blitt meget bra etterhvert. Men krever litt reasearch for å komme opp på ett nivå slik at man bruker det riktig og får ett riktig resultat. Man må forstå hva som er målsettningen med systemet, hva som går å korrigere, hva som er ønskelig å korrigere, og hva som ikke går å korrigere(prøver man å korrigere noe som ikke går, så resulterer det i ett dårlig potensielt ødeleggende resultat).
 
  • Like
Reactions: vegardxf

lygren

Grunnlegger
Medlem av ledelsen
11 Des 2002
43.504
321
83
45
www.avforum.no
Siste revisjon av Yamahas YPAO har blitt bedre på integrasjon av bass ser det ut til, så noe har skjedd. Helt enig i at Dirac står for et større kvantesprang innen EQ sammenlignet med relativt stillestående YPAO (med unntak av siste generasjon som ser ut til å ha blitt forbedret) og Audyssey, uten tvil. Langt større oppløsning på korreksjonen og et system som generelt fungerer usedvanlig bra også på fasekorreksjon / tidskorreksjon i mange kanaler. Det er imidlertid mange ulike integrasjoner av Dirac tilgjengelig, og noen er uten tvil bedre enn andre, men sannsynligvis blir dette tilgjengelig i stadig rimeligere receivere / pre-amper fremover, dog er det lurt å først avvente rapporter for hvordan brukergrensesnittet og resultatet fungerer, spesielt i lavere prisklasser.