Vet ikke om hoppende pixler er en god beskrivelse av film grain,. Størrelsen på grain er vel ofte forskjellig fra størrelsen på pixlene, samt at pixlene jo ikke beveger seg, men heller er godt festet på skjermen/shippen...
Så BD versjonen av Midway nå i kveld, og synes ikke "film kornene" var skjemmende, selv om de jo var tydelige nok.
En film som Midway skal jo være fra WW2 så kanskje ikke så rart at de legger inn litt eldre lignende teknologi og inn litt kunstig film grain med vilje.
Andre særtrekk som Anamorfisk flare og andre lignende linsefeil er jo ofte med på å få frem storfilm og kinofølelsen på enkelte filmer, så det er mye å legge merke til hvis man skal sammenligne ny og gammel teknologi i nye direkte digital kamera filmede filmer.
Har tenkt litt på om kanskje CGI effektene blir litt bedre integrert og mer sømløst og troverdige også med en slik løsning de har gjort i Midway..
Har lest litt forskjellig kritikker av Midway, men må innrømme at jeg likte denne godt. Så forresten Perl Harbor (2001) forrige helg, og det var interessant å kunne sammenligne filmatiseringen av noen av de samme historiske hendelsene mellom disse.
Ellers til mye av den negative omtalen som Midway har fått, så skulle man nesten tro at noen av kritikkene tok feil av Midway og en annen ny utgivelse fra samme hendelsene som heter Dauntless: The Battle Of Midway (2019)
Dauntless: The Battle Of Midway er til gjengjeld helt uten film grain, men en mer over-prossesert greenscreen/CGI film en den skal man lete lenge etter, og mangel på grain kan ikke redde den filmen, selv om den har noen gode sider også.
En ting som jeg savner på nordiske BD utgivelser er hvordan de løser underteksting når det er flere språk i samme film.
Hadde vært ønskelig med et valg der det kun kom undertekster av det ene språket, og at man kunne velge litt mer rundt dette.
Foretrekker selv ofte engelsk importerte filmer pga dette.