Ny reciever med HDR10+


27 Aug 2009
6.289
30
48
Kommer nok litt an på hva man mener med god lyd.....

Man får som regel pga kopi beskyttelse ikke HD lyd-sporene ut via optisk eller spdif. Da trengs HDMI og utstyr som støtter overføring og behandling av disse.

Synes den mest fleksible måten sånn som de utvikler 4K HDR standardene på i øyeblikket for å få best lyd og bilde med HDR BT2020 støtte osv, er å ha en nyest mulig spiller spiller med 2 HDMI utganger, og bruke separat Audio og Video via disse.

Har sett at selv om man velger en passiv gjennomgang av bildet på nye receivere som er oppgitt til å støtte nye formater, kan det være vanskelig å få den beste overføringen av bilde på den måten. Har derfor konsekvent valgt å kjøre bildet direkte uten å være i gjennom receiver, og kun kjøre lyden til receiver via den dedikerte Audio HDMI utgangen.

Etter hvert når HDR+ og utvikling av standardene er mer innkjørte enn de er for øyeblikket, vil det nok være lettere å få utstyr som kun trenger en "HDMI" kobling igjen, og det blir lettere å få full utnyttelse av de beste 4K UHD platene man som forbruker får filmer på i dag.

Sent from my iPad using New Forum mobile app
 

ask4me2

0
Medlem av ledelsen
11 Aug 2004
14.902
30
48
HD lyd får man kun ved å avspille Blu-ray via en receiver som dekoder lyden. Lyd via TV vil kun gi DD eller DD+...og dette er også det lydformatet man får via app i TV som Netflix og Viaplay.Sent from my iPad using New Forum mobile app

Man får vel på en måte mulighet for avspilling av HD lyd via 7.1 analog utgangene på enkelte BD spillere også, men er enig med deg i at skal man f.eks ha rom korreksjon og Dolby atmos med høyde kanaler osv , må man vel via en lydplanke/prosessor/receiver som støtter lydformatene, og som "får lov" via HDCP å motta HD lysdsporene digitallt.

God Jul forresten
:)