Kjellerstue ----> "dark-room"..


23 Nov 2007
1.617
11
38
Vi kjøpte oss hus i 2020. I løpet av sommeren og litt av høsten så pusset vi opp alle rom som var nødvendige for å føle at vi bor i et relativt oppdatert hjem.
Så nå har vi så smått begynt på ting som ikke MÅ skje "over natta", og ett av de rommene er den tidligere kjellerstua som vi ønsker å ha til et kombi-rom hvor 2/3 brukes til lyd/bilde.
Lyden som skal inn i rommet er spikret, da dette er mitt gamle oppsett, så det blir bestående av gamle B&W billighøyttalere i samspill med en SVS PC-13 Ultra.
Bilde har jeg ikke helt bestemt meg for. Jeg hadde helt til ganske nylig tenkt at "Nå SKAL jeg ha projektor igjen!", men nå som relativt store skjermer begynner å bli både gode og "billige" så begynner jeg å lure på om dette er et alternativ..
Rommet er ganske lite, 6,3 x 3,3 meter med inngang i ene hjørnet. Det er et lite kjellervindu og en peis som er plugget(ikke i bruk) der. Vindu og peis skal ikke gjøres noe med i første omgang.
MEN, det jeg lurer på sånn med det første, er valg av layout.. Jeg ønsker gulvteppe på lyd/bilde-delen av rommet og parkett eller lignende i den andre delen.
Her har jeg tegnet opp rommet og laget to forslag til oppsett.
Oppsett 1 er "på tvers" av rommet, det vil gi en kort avstand til skjerm og kanskje ideelt for bruk med TV?
Oppsett 2 er "på langs" av rommet. Her kan jeg få litt lenger avstand og kanskje få til at det blir hensiktsmessig med lerret og PJ?

Rommet har også kun 2m takhøyde, til info. Så det blir litt hulefølelse.. :)
Layout01.jpg

3D-layout01.jpg