Ja, og det er dette som skiller kvalitetskaffe fra annet skvip. Den smaker faktisk nydelig som avkjølt!roffe skrev:På jobben i dag laget vi iskaffe av Tim Wendelboes Santa Ana i Aeropress, og den overrasket med overraskende frisk syrlighet i avkjølt tilstand. Kaffen ble laget sterk, noe som ble balansert med litt fløte. Med litt sukker i ble det balanse i smaken i forhold til syrligheten også. Helt nydelig.![]()
Tar Silvia pods? Da må du vel kjøpe noe tilleggskit, eller?shakudu skrev:Er ute etter en maskin som tar pods og vanlig kaffe til en prislapp rundt 3-5 tusenlapper.
Har sett litt på Ascaso Dream UP og Rancilio Silvia, noen som har erfaringer med disse?
Edit: Hva er forresten forskjellen på pressurized og non-pressurized filter?
Edit2: CoffeeGeek - An Espresso Glossary![]()
uGn skrev:Mengden crema er etter min oppfattning veldig avhengig av bønnene, hvor ferske og hvor fete/oljete de er.
Kan også være kverningsgraden du har på maskinen, men det kan du jo sjekke, hvor lang tid det tar før vannet kommer igjennom og hvor lang tid totalt maskinen bruker på en shot.
TreMoon skrev:Hei! Har kjøpt en Siemens TK58001 espressomaskin. Noen som vet hvordan en får varme i koppvarmeplata? Står ikke mer i manualen enn at espressokopper bør varmes opp på varmeplata (som har item nr.16 i delebildet i bruksanvisningen...)
Supertramp skrev:05:52, Ingeniør'n, det var tidlig!![]()
Ett kjapt spørsmål her.
Er det mulig å kunne lage seg espresso til bruk med cappuccino, latte og andre drikker uten at en må investere i en kaffemaskin til flerfoldige tusen?
Til vanlig kaffe har jeg kvern og en god trakter, men det hadde vært greit å kunne tatt seg en god espresso innimellom, og fruen har veldig lyst å kunne lage seg en latte eller lignende.
Så er noen av disse kapselmaskinene noe alternativ, eventuelt kombinert med en melkeskummer?
mskjold skrev:Noen som har prøvd C3 maskinen i fra Elkjøp?
Virker som en grei maskin til en rimelig pris.