IR-styring av sone 2 på surround-receiver


9 Jun 2003
4.048
0
36
Hei!

Jeg har en Rotel receiver med sone 2-utgang og IR inn/ut for styring av sone 2. Det står i manualen at denne kan tilkobles et Xantech-kompatibelt IR-styringssystem.

Jeg går ut ifra at IR-inn/utgangene er standardiserte, dvs. at de er de samme på andre merker som på Rotel.

Jeg har kjøpt et styringssystem fra Speakercraft som er Xantech-kompatibelt og er litt usikker på hvordan det skal kobles opp.

Med systemet følger det med en koblingsblokk. Skal denne brukes eller kobles IR-mottakerne og -senderne direkte til receiveren, slik at denne erstatter koblingsblokka? Slik ser det ihvertfall ut på bildet i manualen. Men da jeg koblet til den ene IR-mottakeren, var den helt død.

Noen som har erfaring med dette? Rotel-forhandlerne har ikke peiling. Importøren har muligens peiling (han jeg snakka med hadde ikke det). Skrev mail til Rotel, fikk svar fra en på B&W i England som sendte meg et bilde av baksiden av receiveren og fortalte meg det som sto i manualen. Han hadde altså minst peiling av alle jeg har snakket med!

Håper noen kan hjelpe meg...


-Audun
 

roffe

0
24 Apr 2003
25.146
0
0
www.invelos.com
audunth skrev:
Jeg har en Rotel receiver med sone 2-utgang og IR inn/ut for styring av sone 2.

Kan dessverre ikke hjelpe, og hva verre er:

Jeg vet ikke hva en "sone 2-utgang" er! Kan du i enkle ordelag fortelle hva dette er?
 
9 Jun 2003
4.048
0
36
Det betyr at receiveren har en egen forforsterker-utgang til en effektforsterker og høyttalere i et annet rom, med egen kildevelger og volumkontroll. Man kan da høre på f.eks. radio på soverommet og hjemmekino i stua og regulere volum uavhengig av hverandre.

Med IR-styring koblet til receiveren kan man da ta med seg fjernkontrollen inn i det andre rommet og automatisk kontrollere sone 2-innstillingene derfra. Ved hjelp av ekstra IR-sendere kan man også kontrollere resten av anlegget fra sone 2.


-Audun
 

TommyE

0
30 Aug 2003
68
0
0
Sone2

Jeg kan hjelpe deg med å bli kvitt hele forsterkeren din, så slipper du hele problemet. Jeg kan hente når som helst.

2000,- er vel greit. :D

TommyE