Hvilken mottager?


JD

0
10 Apr 2003
7.534
2
38
Skal anskaffe parabolanlegg, men er fryktelig usikker på hvilken mottager jeg skal velge. Trenger i utgangspunktet ikke så mye mer enn de fire norske kanalene (NRK1/2, tv2, tvN), men jeg vil gjerne ha muligheten til Viasat senere. Tror ikke jeg er interessert i å betale 69,- for Startpakken til Viasat. Pace puma frister jo med muligheten til å ha to TV'er, men den kan ikke ta inn Viasat, eller kan den det? Har lest at den skulle komme med harddisk, noen som vet noe om det?

Så er det et noen andre alternativer: Force, Topfield og Nokia. Begge med innebygget harddisk. Noen med argumenter for og i mot? Og noen med tips om hvor jeg bør handle? ( Lag da en ny tråd under prisjakt så vi ikke får moderator på nakken)
 

OleM

0
26 Jul 2003
11.823
0
0
Jeg er også ute etter en mottaker med innebygget hard disk. Vil også ha en med twin tuner. Jeg har lenge gått og ventet på den nye Topfield 5000. Men nå har jeg rettet fokus mot Pace Puma PVR som kommer til høsten (forhåpentligvis).

http://www.tveco.no/shop/default.htm?http://www.tveco.no/shop/SatellittmottakereDigital_butikk.htm

Bakdelen med denne er at den ikke har noen CI plasser. Den har kun innebygd kodesystem. Og pr nå leveres den kun med Conax. Jeg har lest at den skal komme med både Conax og Viaccess innebygd.
Men så er jo spørsmålet hva som skjer med Viasat og deres nye kodesystem NDS etterhvert.

Samsung har også (minst) en twin tuner med innebygd hard disk.
Samsung DSB-9601C:
http://www.samsung.com/Products/Dig...TopBox_DigitalSatelliteReceiver_DSB_9601C.htm

Samsung SPVR 801 CI:
http://www.buydigital.nu/

Om disse er like inni, men med forskjellig navn (til forskjellige markeder), eller om de vil komme i salg i Norge, vet jeg ikke. Har sett reklame for en Samsung tuner med hard disk i norge. Men om denne har single eller twin tuner, vet jeg heller ikke.

Humax lager også flere twin tunere med hard disk. Men disse vet jeg ikke så mye om. De har et spennende kasettsystem for hard disken slik at denne enkelt kan skiftes ut.
http://www.humaxdigital.com/products/pvr-8000.htm

http://www.humaxdigital.com/products/pvr-9100.htm

Nokia sin tuner med hard disk har single tuner og er derfor uaktuell for meg. Den er også relativt gammel etterhvert, og har fått mye kritikk for å være treg.

Force lager gode tunere. Men ingen med twin tuner.

Skulle jeg kjøpt en tuner nå i dag, måtte det ha blitt en Topfield 4000.
Men det er nok mye på gang i dette markedet. Og så er det usikkerheten rundt Viasat, da....


:)
 

Tiger

0
24 Sep 2003
39.996
0
0
Utifra det dere begge beskriver, så skulle Kaon 570 HCO med mulighet for PVR være en sterk kandidat både sett i forhold til pris og funksjonalitet mot Conax og Viaccess. Denne tuneren har innebygget Conax og har i tillegg 2 CI porter.

Se http://avforum.no/forum/viewtopic.php?t=3025

Er selv ganske kresen og før dette kjøpet var jeg sikker på at jeg skulle kjøpe Force eller et annet "kjent merke"....jeg er i dag glad jeg tok sjansen på noe annet. :D
 

OleM

0
26 Jul 2003
11.823
0
0
Tiger skrev:
Utifra det dere begge beskriver, så skulle Kaon 570 HCO med mulighet for PVR være en sterk kandidat både sett i forhold til pris og funksjonalitet mot Conax og Viaccess. Denne tuneren har innebygget Conax og har i tillegg 2 CI porter.

Har denne to tunere, da? Det trodde i hvert fall ikke jeg.
Et av mine krav er at den skal ha to tuner slik at jeg kan ta opp fra en kanal mens jeg ser på en annen, eller ta opp fra to kanaler samtidig.
Helt gull er det hvis tuneren kan dekode to kanaler samtidig også, slik Pace Puma kan.
:)
 

Tiger

0
24 Sep 2003
39.996
0
0
RE OleM.

To tunere...nei på det området kan (desverre) ikke Kaontuneren konkurrere med Pumatuneren....det er vel det eneste "nederlaget". 8)

God helg :D