HoJ sitt anlegg- 2019 Ennå mer nytt!


imm

0
13 Mar 2006
789
0
0
55
For 60.000 har du jo masse å velge mellom. B&W for eksempel. Du kan jo få tak i et par 802 på bruktmarkedet, og allikevel sitte igjen med masse penger.
Eller kanskje 801 også? Skal jo være flotte på Jazz og lignenede misikktyper.

Revel har også mange gode modeller, og anbefales.
JBL array kan du ha råd til også. For ikke å snakke om de bedre modellene til Dynaudio. Det må være utrolig gøy å ha et såpass stort budsjett til å kjøpe bare høyttalere for. Bra jobba! Flott med koner som går med på sånt også.
Selv har vi ikke økonomi til sånne innkjøp, men jeg er nå allikevel fornøyd med at kona synes det er greit med en 18 tommer sub, og to relativt store høyttalere stående hjemme i stua. Ikke alle koner hadde vært særlig begeistret for slikt!

Lykke til!
 

HoJ

0
14 Nov 2005
18.135
9
38
47
Stavanger
Hurra for damer som ser sin mann nyte musikk og lyd så mye at hun tillater det meste, både plasering og størrelse...;)
 
15 Sep 2005
3.947
0
0
pettermv skrev:
Morsomt, jeg mener nesten akkurat det motsatte enn deg om denne høyttaleren. Tipper det er elektronikken og rommet som gjør det. For da jeg hørte Cremona var det bassen jeg synes var for svak, mellomtonen og særlig diskanten var helt i toppklasse. Men liker selv 703 meget godt, faktisk en høyttaler jeg vurderer selv. Pen og se på og at den ikke er så dyp teller også veldig positivt.
Ja, jeg tror det må vært elektronikken og rommet. Rommet var ganske kvadtratisk som forsterker bassen. Electrocompaniet/Abrahamsen er vel dessuten kjent for å ha sin styrke på de lave oktaver og rulle tidlig av i toppen. Bassen var helt rå, null behov for subwoofer. Utrolig at de høyttalerne kunne gå så dybt.
 

HoJ

0
14 Nov 2005
18.135
9
38
47
Stavanger
Men i forhold til mitt anlegg, som jeg er på jakt etter, så vil jeg ha det detaljert, tenker ikke så mye på bassen, da en sub kommer til å ta seg av dette...
 

Antonx

0
15 Apr 2006
5.092
0
0
53
Mange forskjellige anbefalinger her...

Først skrev du høyttalere til 60k, senere leste jeg totalt 60k med HT og amp og nå tilføyer du at du har sub.

Ok, du har alså ca 30k til rådighet på hver komponent. Personlig skjønner jeg ikke behovet for sub med mindre du vil ha stativhøyttalere eller at en ønsker en "pukkel" der nede.. Dessuten synes jeg etter hva jeg hører at det er vaskelig å få dem integrert homogent med resten av lydbildet. Så vil du ha stativhøyttalere eller gulvhøyttalere?

Jeg synes du først bør lete etter en høyttaler og det tror jeg det bare er er en god løsning på; lytt selv og finn ut hva du liker. Her kommer det mange helt forskjellige anbefalinger uansett. Rommet ditt betyr ganske så mye også.
Ser det snakkes om bassnivå til B&W 703. Tror det de kan spille mye og lite bass avhengig av hva du driver dem med og hvordan rommet behandler bass. HiFi er ikke enkelt.

Kan jo legge til noen høyttalere som jeg ville ha vurdet;

Gradient Evidence (her bare hørt storebrødrene men de imponerte såpass på messa og så mange skryter av dem at jeg ville prøvd å hørt dem)
Focal 1007 (m sub?)
ProAc D15 (ikke for store rom og ville vært skeptisk til med sub, spesielt gode på jazz og akustisk).
Dali Helicon 400 (til større rom uten sub?)
B&W 804 eller 805 m sub. (B&W ser ut til å være litt kresen på forsterker)
Martin Logan (ikke for enhver....)
Triangle Celius (gjerne med sub?)

Når du så har bestemt deg for en høyttaler kan mora med tilpassing av forsterker begynne..
 

HoJ

0
14 Nov 2005
18.135
9
38
47
Stavanger
Det blir nokk gulvhøyttalere, med sub'en stående helt i bånn på laveste frekvens, så sant jeg ikke går for triangle, selegeren mente at det trengtes sub, stilt in på ca. 80 - 100...

Men jeg er ute etter en behaglig diskant og mellomtone, bassen tar subben seg av.. Har hørt noen SA stativhøttalere, var ikke fornøyd med dem.. syntes det var alt for hard lyd

Tenkte enten

Sonus faber Grand Piano Domus
Triangle Celius Esw
Vienna Acoustics Beethoven Baby Grand
??
andre som jeg høre på.. (Bør se bra ut også...)
 
25 Feb 2006
22.766
1
0
49
HoJ skrev:
Hvordan er lyden på rør kontra "vanlig" forsterker?
Kan nesten deles opp i 2 kategorier siden man har den klassiske som er litt mørk definert i diskant og mellomtone området med en pukkel i bassområdet. derfor kan de fort bli veldig svulstig og noe udefinert i bassområdet (kanskje med ett unntak av de virkelig dyre sakene til feks. AN som ikke har noen svakheter forruten lav effekt, men som uansett klarer å drive 75% av alle høyttalere). Spesielt ved høyere volum. Men nå har det jo kommet noen solid-state saker med masse effekt med mye av de samme egenskapene som de eldre designene. Kanskje ikke like definert oppover?
Men, mye av de bassegenskapene som transistorer normalt sett har. Men, det koster.. kan nesten si at de 2 gruppene går litt i hverandre siden det finnes forsterkere som deler mange av egenskapene fra begge gruppene.
eks. Mc275 som må være noe med det bedre i forholdet pris/kvalitet/musikalitet.. (spesielt med array800)
 
25 Feb 2006
22.766
1
0
49
HoJ skrev:
andre som jeg høre på.. (Bør se bra ut også...)
Opera sine er like velgjorte sammenliknet med SF.
Usher er også pene.
Du får finkjemme bruktmarkedet og sjekke om du finner noen Avantgarde solo..
Og Shanling cdt200 da har du ett pent anlegg som spiller veldig flott!
Aktive høyttalere og dc-spiller med pre!
sparer litt kabler der og;-)

har jo også 260'ene til JBL som jeg har hørt 2 ganger som har overbevist de 2 gangene jeg har hørt.
Både på dyrt og billig utstyr.
Pener er de og!
 
13 Nov 2005
1.566
0
0
minhifi.no
Hehe.La ikke merke til at du hadde skrevet den sistnevnte på listen din jeg.Det er i allefall gode alternativer du har satt opp.Du får vel ta deg en lytterunde.Lykke til:)
 

kenare

0
6 Mai 2005
145
0
0
www.minhjemmekino.no
Halloy!

Du får mye godteri for 60 høvdinger. Selv er jeg meget fornøyd med mitt oppsett, se AVforum.no - kenare's hjemmekino . 703'ene mangler nok litt av den kraftige bassen man av og til er ute etter, men dette kan man lett kompensere for med en presis og god subwoofer. Denon eller Marantz, eller begge deler låter godt sammen med B&W. Electrocompaniet eller Midgard er heller ikke å forakte.
 

HoJ

0
14 Nov 2005
18.135
9
38
47
Stavanger
kenare skrev:
Du får mye godteri for 60 høvdinger. Selv er jeg meget fornøyd med mitt oppsett, se AVforum.no - kenare's hjemmekino . 703'ene mangler nok litt av den kraftige bassen man av og til er ute etter, men dette kan man lett kompensere for med en presis og god subwoofer. Denon eller Marantz, eller begge deler låter godt sammen med B&W. Electrocompaniet eller Midgard er heller ikke å forakte.


Har tenkt på disse jeg også, sammens med LYNGDORF AUDIO TDA2200??
Men har ikke hørt den kombinasjonene ennå.. skal gjøre det neste uke