Hegel H160


Janiman

Medlem
14 Apr 2020
1
0
1
Hei har kjøpt en Hegel H160 å lurer bare på en liten ting :D Han eg kjøpte ann av sa att det var dårlig for den typen forsterker, og bli slått av om kveldene (altså att den skal stå på hele tiden) Stemmer dette ?
 

Vedlegg

  • last ned.jpg
    last ned.jpg
    5,6 KB · Sett: 84

Lovemusikk

Medlem
13 Des 2007
9.876
31
48
Knarvik rett nordom Bergen
Hei har kjøpt en Hegel H160 å lurer bare på en liten ting :D Han eg kjøpte ann av sa att det var dårlig for den typen forsterker, og bli slått av om kveldene (altså att den skal stå på hele tiden) Stemmer dette ?

Ved å slå av, varer det lengre.

Mange velger å la det stå på pga av at apparater er da varmt hele tiden.
Noen apperater kan låte bedre når de er blitt driftsvarm.
Skriv apparater, da det gjelder alt egentlig.

Om det er forskjell, får være opp til hver enkelt å avgjøre.

Greies å slå det av når det ikke er i bruk, synes jeg
 

hårek

Medlem
26 Mai 2003
3.452
7
38
Ved å slå av, varer det lengre.
Ved å la de stå på, varer de lenger.
Begge påstandene kan ha gode argumenter, men i profesjonell sammenheng velger man å la strømmen stå på hele tiden.
Elektronikk som står på hele tiden holder jevn temperatur. Ved å slå de av og på varierer temperaturen, metall trekker seg sammen og utvides og loddepunkter kan sprekke. Strømforsyningen er ekstra utsatt, den utsettes for større belastinger når kondensatorer skal lades opp med stor strøm (inrush).
 

ask4me2

Super Moderator
Medlem av ledelsen
11 Aug 2004
14.902
30
48
Svaret på dette avhenger vel helt av hvem du spør, hva slags Audio utstyr man har, og hvordan og hvor ofte man bruker det, hvor mye strøm og varme det genererer på tomgang osv.

For en integrert klasse AB forsterker med dac som H160, trenger den nok litt tid på å nå jevn driftstemp for alle interne komponenter, da vil nok ytelsen bli litt bedre ved å være innkobblet og på hele tiden.

Det er så vidt jeg vet ingen rør som slites av å stå på i denne konstruksjonen, og den har vel en soft start for strømforsyning osv, så slitasje levetidsmessig vil nok ikke denne forsterkeren være så veldig følsom for hverken mange power syklusser eller ved å stå på 24/7.

En liten ting fra brukermanualen om av/på slåing for H160 står det :
On/Off The H160 amplifier is switched on and off with the power button, located on the bottom of the amplifier, on the left side, close to the front panel. When powered up, the H160 takes a few seconds to calibrate. During this time, the outputs are muted. NOTE: When powered up the outputs are muted and the right hand part of the display flashes for a few seconds, indicating mute. This is normal, and is part of the start-up procedure. NOTE: When the H160 has been switched off, wait 30 seconds before powering on again.

Tipper dette delvis kan ha med soft starten eventuelt at dac/styrings systemet trenger litt tid på å bli strømløst slik at det starter opp riktig igjen.

Ser man på strømtrekket når det ikke spilles så kan ulike forsterkere trekke ganske forskjellig. har man en 2x120W klasse A forsterker som kanskje trekker 2000 Watt enten den spiller musikk eller ikke, men bare ved å stå på, kan det jo være lurt å slå den av når den ikke skal brukes, både pga strømregning og avgitt "Warme"

Spør man en Audiofil som prioriterer lydkvalitet vil nok svaret være å la den stå på 24/7, spør man noen som driver med brannsikkerhet og f.eks ser på statistikk og skade ved tordenvær osv vil nok svaret være å fysisk plugge ut det utstyret man ikke bruker.

Synes en balansegang mellom disse to ytterpunktene avhengig av hvor ofte man lytter/bruker eller er borte fra utstyret og hjemmet er det riktigste svaret på dette....

Edit: ser at Paul McGowan i PS Audio har en video angående dette..
 
Sist redigert:
  • Like
Reactions: hårek