Høyttalerteknologi - utviklingshistorie


20 Nov 2004
973
0
0
49
jane skrev:
Det som gjør denne interessant er at den ble satt i serieproduksjon i 1948 og produseres fortsatt den dag i dag. Modellen har altså vært produsert sammenhengende i snart 60 år.
Finnes det andre eksempler i Hi-Fi-historien på tilsvarende "dinosaurer"?

15_medium.jpg


kalles hi-fi har sånne høytalere i sitt oppsett.
 

reVo

0
22 Nov 2005
428
0
16
33
Dette var tøft, høyttaler historien gjenom tidene... Lærte faktisk noe :)
 
17 Feb 2006
669
8
18
Her er en ok side, tar slettes ikke for seg alt men noen prinsipper/konstruksjoner... Savnet derimot noen konstruksjoner og mer utdyping da de forskjellige konstruksjonene også kan deles inn i undergrupper... Skulle lest mer om elektrostater, og forskjellige prinsipp for bass/mellomtone/diskant etc... Har sett at noen benytter seg av forskjellige løsninger i hennholdsvis bass og mellomtone etc, spennende å lese om samt ikke minst høre synes jeg...

Loudspeaker enclosure - Wikipedia, the free encyclopedia
 
17 Feb 2006
669
8
18
Har en liten drøm om å høre disse transmissionlinerene her, lest mye om dem og kanskje en gang tar jeg turen til england for å oppleve en demo av dem en gang...? Har forkjerlighet til transmissionlinere jeg og det er ok å høre utstyr i en klasse man ikke en gang kan drømme om å få i hus selv, måtte tatt en av tidenes lottogevinster om jeg skulle tatt noe tilsvarende i hus - men lov å sikle da og en gang jeg er i england så kanskje jeg skal leite opp ett sted hvor dem kan høres... Benytter seg av en type transmissionline jeg aldri har hørt, snegleform...

View the Nautilus speakers at Bowers & Wilkins - The World’s leading speaker brand.
 
9 Jun 2007
76
0
0
Du glemte og nevne Phoenix Gold sin vifte sub. denne hadde en helt egen teknologi som desverre ble for dyr og produserer i lengden. men prinsippet er meget bra.

Roy
 

roffe

0
24 Apr 2003
25.146
0
0
www.invelos.com
Jeg er litt usikker på opprinnelsen til denne plasma-diskanten.

Når det gjelder "bassviften", så tror jeg at deg forsøker å sette grensen ved kommersielt utnyttede prinsipper fra nå av.
 
5 Jul 2007
3.974
0
36
IsakAlexander skrev:
Her er en type diskant som ikke er så kjent, plasma. :
"Ulrich Haumann Plasma Speaker Homepage" :) hører vel med i historien?

Jepp. PlasmaHT'er ser man ikke mye til. Husker jeg så en dokumentar på NRK for noen år siden. "Lyddilla", "Hektet på lyd" eller hva den nå ble kalt ? Husker ikke.

Der var det bla en eldre mann som hadde plasmahøyttalere :)

VELDIG fasinerende. De andre som var med i programmet ble invitert på besøk til har. ALLE satt i transe å stirret på den beroligende plasmstrålen, hehe.

Men litt gal måtte man være for å ha noe sånt i stua. WAF'en til disse monstrene er nok veeeeldig lav for å si det sånn. Bla. to svære gassflasker i stua, hehe. Helium tror jeg det var på en av de. Så med litt lekkasje så burde jo lytteopplevelsen bli svært så minnerik :)
 

Roller

0
17 Okt 2007
7
0
0
Udviklings linjen pr dags dato

Denne højtaler viser hvor langt udviklingen a dynamiske Højtalerer til brug i normal beboelse er kommet, og må vel regnes som en værdig representant til at vise hvor langt udviklingen er kommet.

http:((o Neeper Acoustics o)) - home

Her er konstruktørens beskrivelse a hvad der ligger til grund for denne konstruktion:
--------------------------------------------------------------------------
I det voksende marked for High End højtalere, påstår mange produksenter, at de laver den bedste produkt i Verden. Selvfølgelig kan ikke alle a dem, være den bedste ?. Hifi, ligegyldig hvor meget, nogen vil prøve at fortelle dig noget andet, drejer sig i sidste ende om personlig smag.

I dag er det ikke vanskelig at konstruere en højtaler m flat frekvens respons. Med det rigtige værktøj og viden, kan det faktisk gøres på en eftermiddag. Men at konstruere en højtaler som kan kopiere og gengive lyden af optaget musik troværdig, er en helt anden sag.

Det ultimative mål var at skabe det mest complette produkt, som kombinerede design, de bedste materialer og selvfølgelig, den højeste mulige lydgengivelse.
Jeg er overbevist om at der ikke findes andre højtalere, som er lig P1.

Nej, jeg tror ikke de er "perfekte", intet er faktisk det, men dette er et produkt, hvor hver detalje er blevet perfektioneret 100% , ned til mindste detalje.

Alle påstod at denne højtaler, ville blive for omstændig at konstruere, for vanskelig at udvikle og alt for dyr at produksere.

Jeg er glad for at have bevist de tog fejl.

(Tekst og citat oversat direkte fra Kim Neeper Rasmussen.)
--------------------------------------------------------------------------
Min begrundelse for at vælge denne højtaler som eksempel er:

De største produksenter går næste altid på kompromi med det opringelige konsept a økomoniske ell produktions tekniske årsager og derfor sjældent udnytter pontialet der ligger til grund for produktet fuldt ud, og derfor ikke kan regnes som respektive for hvor langt udviklingen a højtalere er kommet.

HER ER MAN NØD TIL SE PÅ CONSEPT HØJTALER PRODUKSENTERNE.
 

roffe

0
24 Apr 2003
25.146
0
0
www.invelos.com
Hifi entusiast skrev:
HER KAN DU TA MED MYE;
home.no/maiser/prosjekt.objektiv.subjektiv.lyd.doc
Det er nok enkelte ting der som jeg ikke har tatt med, ja. Skal ta tak i det når og hvis jeg får tid.

Takk for dokumentet uansett. :) Selve emnet for særoppgaven var jo også relevant for hifi-hobbyen...