Høyttaler-plassering


4 Mar 2003
444
0
16
I og med at jeg ikke har et dedikert kino-rom, så vurderer jeg å prøve å få til et mer skjult HT-oppsett.

Lerretet vil komme foran en dør, så det vil være elektrisk og rulles opp etter bruk.

Høyttalerne kan jo ikke stå foran døra, så der må jeg finne en annen løsning. Det mest åpenbare er jo å henge dem på veggen (eller i taket) og vinkle de ned mot lytte-posisjonen, men jeg er usikker på hvor god en slik løsning kan bli. Lyden vil jo da ikke komme forfra (fra bildet), men på skrå ovenfra.

Dette vil gjelde front- og senterhøyttaler. Sorround-høyttalere er ok. Jeg har også en god B&W sub, så det skulle gå greit med noen bra små høyttalere. Noen anbefalinger?

Er det noen som har noen tanker/erfaringer mht dette?

Mvh,
P..
 

Gorm

0
13 Des 2002
40.116
103
63
56
Jessheim
Det ser jo ikke ut til at du har rare valget her ut i fra det du beskriver. Du bør ikke montere for små høyttaler da du vil mangle mellomtone. Det kjipeste jeg hører er anlegg uten mellomtone, som f.eks. Bose. Dyp bass, skarp mellomtone og masse tomrom i mellom.
Finn noen gode høyttalere for veggmontering (uten bassport bak) som spiller helt ned mot den frekvensen hvor subben din tar over. Inviter tre kamerater som kan holde hver sin høyttaler i front mens du lytter. Det skulle da ikke være vanskelig å finne best mulig plassering ut i fra de begrensningene du beskriver.
Ps: kjøp solide veggfester til høyttalerne.

Dette er mitt råd, andre må gjerne korrigere.
 
4 Mar 2003
444
0
16
Takk for svar, Gorm...
Jeg har et alternativ, og det er å la oppsettet være som det er nå, med gulv-høyttalere osv. Men ved å snu hele opplegget 90 grader, så vil jeg få et "lengre" rom, mere luft. Nå sitter jeg på en måte på tvers i rommet... Men dersom lyden blir dårlig så er det ikke aktuelt. Derfor var jeg ute etter å høre om noen hadde erfaringer med å løfte lyden to meter opp på veggen. Tror ikke det skal være noe problem å finne gode nok høyttalere, det er vel heller et spørsmål om lydbildet blir helt feil med et slikt oppsett.

Mvh,
P..
 

Zulu

0
2 Jan 2003
2.681
0
0
Har sett flere bilder fra firmaer som driver med custom install, hvor innbyggingshøyttalere er felt inn i taket.

Derfor burde det ikke være noe problem å ha de 2 meter opp på veggen. Så lenge man vinkler høyttalerne mot sitteposisjonen.

Om det blir bra nok lyd av det, vet jeg ikke.

Jeg har et alternativ, og det er å la oppsettet være som det er nå, med gulv-høyttalere osv. Men ved å snu hele opplegget 90 grader, så vil jeg få et "lengre" rom, mere luft.

Tror det kan bli en bedre løsning. Lydmessig hvertfall.

Hvor stort er egentlig rommet du bruker, tenkte da bredde/lengde?