Christian bygger ny større kino


16 Mar 2012
647
680
93
Besøk hos Christian

Etter å ha fulgt denne byggetråden til Christian over en lenger periode var tiden endelig kommet for å ta turen innom for inspeksjon av hans nye kino. Einar Johansen var også med.

Her kommer en liten oppsummering av en meget hyggelig og inspirerende kveld.

Det første som slår meg er hvor rå Christian er på å bygge alt selv. Alt av høyttalere er selvbygg, og selv diffusorene på veggene er hjemmelaget. Dette er ikke vanlige diffusorer, men av den mer avanserte typen der de dypeste kamrene har hulrom bak de andre kamrene. Imponerende håndtverk! Personlig har jeg veldig sans for diffusorer i kino, for de bidrar at rommet føles akustisk større.

Videre har Christian gått for aktiv deling av alle sine høyttalere. Dette krever mye tid med kalibrering, men gir utrolig kontroll over sluttresultatet.

For å si det enkelt: Dette er en skikkelig flott kino! Alt er pent, stilrent og gjennomført med mange gode og smarte løsninger. Taket og sideveggene i fronten av kinoen er godt dempet, og jeg er imponert over de skjulte dørene inn til bl.a. apparat-rommet som er umulig å oppdage i disse veggene om man ikke vet om dem.

Christian har montert et stort og flott DreamScreen lerret i perfekt størrelse til rommet. Til og med bak lerret ser det strøkent ut. De to bass-tårnene han nå har skal etter hvert byttes ut med en SBA-bassvegg, men foreløpig er det lagt pent opp med Rockfon mellom høyttalerne der de nye bass-tårnene kommer. Bakerst i kinoen er en dyp dempevegg som bidrar til økt kontroll over rommets bassrespons.

Christian starter med å spille noen musikkspor. For en lyd! Åpen, Luftig og transparent i toppen fra gode bånd-diskanter, en fyldig mellomtone og et stødig fundament i bunn fra lette pappmembraner i bassen. Dette er hjemmebygg på sitt beste!

Etter at Einar og jeg hadde byttet noen ganger på i sitte i ‘sweet spot’ var det klart for noen demo filmklipp. Med alle høyttalere i sving blir lyden enda mer mektig og imponerende. Jeg har aldri hørt noen klare å få så god lyd ut av en Yamaha prosessor noen gang! Her har Christian virkelig gjort en god jobb med kalibrering! Surround- og atmoskanalene er fulle av liv, og med en fylde jeg sjelden har opplevd. Jeg legger også merke til hvor transparent og klar diskanten er på de rolige partiene av filmene.

Smekk og trykk i massevis! Bare på de mest basstunge klippene hang ikke den dypeste bassen helt med, men det problemet blir nok borte når den nye SBA-bassveggen kommer opp.

Jeg kan oppsummere med å si at dette er en fantastisk kino som er vel verd et besøk dersom du er så heldig å bli invitert. Christian er en svært dyktig og dedikert multikunstner som også elsker å kalibrere. Det blir det bra kino av! Men det viktigste: Christian er en skikkelig trivelig kar! Veldig hyggelig og inspirerende å tilbringe en slik kveld sammen, med masse interresant prat. Takk for at vi fikk komme på besøk! Gleder meg til å komme på besøk igjen ved en senere anledning!


Vis vedlegget 246072Vis vedlegget 246073Vis vedlegget 246074Vis vedlegget 246075
Takk for veldig hyggelige ord og besøk! Tiden går så alt for fort i godt selskap. Veldig hyggelig å bli bedre kjent med deg også. Einar har jeg lekt litt med før, så ble rett å slett en utrolig bra tirsdags kveld. Nå gleder jeg meg til å ta turen til deg for inspeksjon og mer trivelig prat!😀👍
 
Sist redigert:
16 Mar 2012
647
680
93
Da har jeg endelig fått tid til å starte på subbene. Dagen har gått med på å frese front bafler. Været er endelig bra og egentlig helt nydelig å holde på i. Sol, pils og fres er ikke så ille.

En dårlig byggetegning for mål.
20230513_175304.jpg

Starten på en baffel
20230513_124426.jpg

Baffel ferdig frest.
20230513_150846.jpg

Alle bafler ferdig
20230513_161903.jpg

Nå er det bare kjøpe noen flere mdf plater og kappe til før lim og montering. Blir spennende.
 

m4sta

0
30 Sep 2006
1.215
27
48
Syns ikke du det blir litt lite med 30 subber? Hadde jeg vært deg hadde jeg gått for minst 60 stk 😆
Kjenner jeg blir jelly, men inspirasjons kilde er du hvertfall til kinoen jeg holder på med. Hadde vært gøy å komme innom og hørt på!
 
16 Mar 2012
647
680
93
Syns ikke du det blir litt lite med 30 subber? Hadde jeg vært deg hadde jeg gått for minst 60 stk 😆
Kjenner jeg blir jelly, men inspirasjons kilde er du hvertfall til kinoen jeg holder på med. Hadde vært gøy å komme innom og hørt på!
Må rette deg der. Er 36 stk, så 30 blir litt lite😂. Bare litt lite ark til byggetegningen, men subbene til venstre har identiske mål bare speilvendt, så syntes det var viktigere å få tegningen så stor som mulig. Hadde faktisk en idé på 64 stk 10" for et par år siden 😅.

Ingen grunn til å være jelly. Ting kommer til etterhvert som man koser seg, og ser jo ut som du er på god vei til et flott rom! Gøy du finner inspirasjon i byggetråden min. Er jo en av grunnene til at man legger ut, at folk kanskje får noen ideer. Jeg har ihvertfall plukket opp mye fra forskjellige byggetråder opp igjennom 😊👍

En liten lytt/demo kan vi sikkert få til etterhvert. Bare gøy det😊👍
 
Sist redigert:
  • Like
Reactions: m4sta and oes
11 Jan 2007
6.038
61
48
Oi oi oi… her skjer det spennende saker fremover!!!
Gleder meg stort til å se fortsettelsen!!
 
16 Mar 2012
647
680
93
Oi oi oi… her skjer det spennende saker fremover!!!
Gleder meg stort til å se fortsettelsen!!
Ja spennende dette. Ikke fått elementene enda, så stresser ikke akkurat, men har jo nok elementer til å fylle to tårn, så må prøve få sammen kassene i måneds skifte. Rekker ikke før. Spent på hva det gjør å gå fra 8 til 12stk elementer. Håper resten av elementene kommer iløpet av juni, men litt usikkert. Har uansett nok å gjøre 😅
 
16 Mar 2012
647
680
93
Lite aktivitet her inne, men jeg tusler litt. Har fått kappet opp all mdf til subbene, så nå er det bare støvsuge delen og starte og lime kasser. Blir artig.
20230524_212305.jpg

Fikk også mail fra leverandør her om dagen at de trodde de fikk elementene inn på lager rundt midten av juni og sender de videre til meg da, så burde ha dem før ferien. Spørsmålet da blir om jeg rekker montert dem før ferien. Veldig spent nå😅