Bilde forsvinner i korte perioder på Sony VPL-HW55ES


11 Des 2015
8
0
1
Jeg opplever at bildet går i svart og at den indikerer HDMI1 oppe i venstre hjørnet slik det kommer når du skrur den på. Samme skjer når jeg bytter til HDMI2 på projektor, og det er uavhengig av kilde jeg bruker (PS4/3, PC osv). Jeg har også byttet ut HDMI kabel. Noen som kjenner til denne problemstillingen?
 

f_j

Medlem
30 Apr 2011
198
0
0
Hadde noe av problemer på min Nvidia shield->Yamaha. Problemet hos meg vat at jeg hadde satt opp i NVIDIA Shield og Yamaha til å benytte 4:4:4 og dermed ble det for mye datastrøm til at kabelen kunne håndtere det. Ved spilling av filmer fra KODI eller 4K filmer fra Netflix så ville systemet sende lyd, men bilde ville gå i svart.

Det kan være mange ting og siden det er prosjektor vi snakker om her, kan det være overoppheting, har du sjekket støvfilter om dette er tett (hvis det finnes), eller andre komponenter på denne? Korrosjon på HDMI kontakten slik at prosjektoren og receiveren ikke får ordentlig kontakt med hverandre.

Løsningen for min del ble å kjøp HDMI kabler som var ratet til 18GBit eller mer.

Har du gjort noen endringer i systemet ditt. Har du prøvd å streame noe enkelt som fra Youtube bare for å se om dette går greit?

f_j
 
11 Des 2015
8
0
1
Spørs om ikke en service er tingen, jeg har sjekket støvfilter og renset det. Har også byttet til en ny og dyr HDMI fra Monster. Men jeg aner ikke hva den er ratet til da, så det kan jo være et greit sted å starte.
 

ask4me2

Super Moderator
Medlem av ledelsen
11 Aug 2004
14.902
30
48
hadde noe av det samme problemet selv en periode for noen år siden. prøvde f.eks å stille vekk alle automatiske fungsjoner i receiver og bd spiller osv som kunne kikke inn underveis, så som automatisk innstilling av oppløsning i forhold til kilde og 24fps osv. problemet viste seg imidlertid å være en defekt kort hdmi kabel som typisk virket greit til åbegynne med, men som mistet kontakt/båndbredde etter litt bruk. Det at du får opp HDMI symbolet i bildet på lerretet tyder på at projektoren hele tiden viser bilde, så er nok ikke luftfilter relatert, (selv om det alltid er lurt å sikre kjøling) men ville sjekket all kabling slik at det ikke er noen dårlige koblinger som kan forstyrre utstyret.,,,
 
Sist redigert:

Gorm

Administrator
13 Des 2002
40.114
102
63
55
Jessheim
Det at den indikerer HDMI1 eller HDMI2 oppe i hjørnet er et tegn på at den ikke mottar signal. Når projektoren ikke får signal markerer den hvilken inngang som er valgt.
Tipper at dette er relatert til HDMI-kabelen, eller alternativt defekt HDMI utgang/inngang. Tipper på det første (altså kabelen)
 

Reneselsoe

Medlem
4 Des 2019
1
0
1
Jeg opplever at bildet går i svart og at den indikerer HDMI1 oppe i venstre hjørnet slik det kommer når du skrur den på. Samme skjer når jeg bytter til HDMI2 på projektor, og det er uavhengig av kilde jeg bruker (PS4/3, PC osv). Jeg har også byttet ut HDMI kabel. Noen som kjenner til denne problemstillingen?
Hei
Jeg har samme prosjektor, HW55ES, og samme problem. Fant du ut hvorfor? Bildet forsvinner i 2-4 sekund - står HDMI oppe til høyre på lerret, så kommer bildet plutselig tilbake. Trodde det var recieveren - den er friskmeldt, trodde det var HDMI kabel - kjøpt 2-3 nye, 2 av dem 4K, samme problem ved bruk av alle. Så da faller problemet på prosjektor. Forsøkt forskjellige innganger/utganger, innstillinger, men ingenting av dette funker. Står vel igjen med å levere prosjekter inn til helsesjekk hos Hifi klubben. I de 3 årene jeg har hatt prosjektoren, har jeg kun satt HDMI inn 1 gang - Thats it... så det kan ikke være effekt inngang heller... Ideer på hva det kan være?