BEF's kompromissløse hjemmekino - Snart klar..., post 7400 -


BEF

Administrator
25 Des 2005
11.676
1.127
113
49
Asker
Flott lektyre som kom i posten i dag, SEAS Fabrikkers historie: The Art of Sound Perfection . Fått blad igjennom boken og lest litt. Utrolig morsom lesning og meget lærerikt om man ønsker å få et litt bedre innblikk i virkelig en av de store HiFi produsenter som faktisk er Norsk.


SEAS Fabrikkers historie: The Art of Sound Perfection.

Alle virksomheter i verden går gjennom ulike faser, såsom startfasen, «de gylne årene», og deretter kanskje en periode med nedgang. Mange virksomheter opplever ikke en gang sitt 10-årsjubileum, og det er bare de sterkeste som tåler flere generasjoners utvikling og forandringer.
SEAS Fabrikker AS (SEAS) er et godt eksempel på en slik virksomhet. En bedrift som har kjempet seg gjennom kriser, og gjenvunnet sin anerkjennelse flere ganger. Vi er derfor stolte av å kunne si at vi har stått mot i utfordrende tider, og vi vet at dersom en gammel bedrift skal holde seg relevant og attraktiv i sine markeder, må den fornye og gjenoppfinne seg selv igjen og igjen.
Vi innser at det er kun gjennom å forstå vår historie, vår opprinnelse, og hvor vi kommer fra, at vi kan forberede oss på å møte fremtiden. Siden vi runder 70 år nå i 2020, er dette et glimrende tidspunkt for å foreta en reise bakover i tid og forsøke å forstå hva SEAS er i dag, og ikke minst hva vi ser for oss at SEAS skal bli i fremtiden.


Her er link til hvor du kan få tak i boken, https://www.audiaturbok.no/.../seas/seas-fabrikkers-historie

IMG_3512.jpgIMG_3511.jpg


IMG_3510.jpg
 

BEF

Administrator
25 Des 2005
11.676
1.127
113
49
Asker
Som sikkert noen har fått med seg har jeg tenkt endel på et SBA sub oppsett i kinoen min for å se om det kan gi noe mer energi og rydde opp i noen av de bass problemene jeg opplever i rommet mitt. Så idag har jeg hatt en runde i garasjen og startet produksjon av 8 kabinetter. Det blir 8 subber da symmetrisk plassert i front av rommet.

Elementet jeg tenker å bruke er Dayton RSS315HO-44 12" Reference. Det er en sub som ikke går ekstremt lavt i frekvens, men spiller utrolig rent og detaljert, samtidig som den har en deilig snert. Jeg bygger kabinetter på ca 20 liter og de er lukket.

I rommet vil jeg bygget et rammeverk der alle subbene vil plasseres inn, da får de en solid og god montering. Alt av energi vil da gå ut i rommet og ikke til vibrasjoner og ulyder. Det vil komme oppdateringer framover
Legger med noen bilder av dagens innsats.

IMG_3582.jpg


IMG_3584.jpg


IMG_3585.jpg


IMG_3586.jpg


IMG_3587.jpg