Amatør bygger 7.1.4 kino i nytt hus


19 Aug 2004
616
3
18
www.carplanet.nu
Hei.

Har bygd nytt hus og har fått lov til å dedikere et rom til å bygge meg en liten kino i. Har veldig liten kompetanse på hva jeg holder på med, så leser mye på nettet osv.
Gulvplaten på rommet er slisset fra platen til resten av huset, taket er hengt opp i lydbøyler og består av tre lag med gips. I taket blir det foret ned en ramme rundt ytterkant som spotter skal felles inn i, og alle kabler skal trekkes i. Har og kjøpt inn Glava Super Nova B som skal limes i hele taket innenfor rammen til spottene.
Alle fire vegger er bygd opp med et lag med ladura/fibergips, og et lag med vanlig gips. Vegger inn til resten av huset er vanlige 4" vegger fyllt med 100mm rockwool, yttervegger er isolert med 250mm rockwool.
Dør som er tenkt er lyddør fra Swedoor med 44db demping.
Vegg i vegg med det som skal bli kinoen ligger en kjellerstue med et Sonosanlegg. Det jeg legger merke til nå er at det kommer forholdsvis mye lyd gjennom veggen når jeg spiller musikk der.
Har vurdert rom i rom, men var dette med takhøyden.......

Har sett på Glava sine sider, og vurderer å sette opp en lydvegg på den veggen som blir mot kjellerstue. Bygd opp av 73*48, kledd med et lag med veggspon, et lag med gips og isolert med 100mm Glava 34. Fuge alle sprekker osv med Wurth MS Bygg.
Vil dette hjelpe på noe eller må en til med andre tiltak?

På bakvegg vil det bli satt opp en falsk vegg 600mm frem, og fyllt opp med 600mm isolasjon etter anbefaling for å ta refleksjoner osv. Denne vil bli kledd med duk og spiler, og få bakhøyttalere felt inn.
Kan man gå ned til feks 400-500mm tykkelse vegg/isolasjon eller er 600mm mye bedre?

På framvegg blir det bygd en vegg 200mm frem, da høyttalere skal bygges inn i vegg og bli skjult bak lerret.
Veggen er tenkt bygd i 2*4, fyllt med isolasjon og kledd med først et lag med osb så et lag med gips.
Utstyret som hittil er kjøpt inn er 7stk. JBL SCL-6 og en Yamaha RX-A8A. Sub og atmos kommer etterhvert da det ikke er bestemt hva en skal gå for enda.
Projektor blir mest sannsynlig Epson 9400 med lydtransparent lerret.

Bilder kommer etterhvert som prosessen sklir sakte fram.
Holder også på å tegne litt i 3D etterhvert som ideene dukker opp, må bare konvertere filene så kommer flere tegninger straks.
 

Vedlegg

  • Kino.pdf
    29,2 KB · Sett: 150
19 Aug 2004
616
3
18
www.carplanet.nu
Har lest en del om "triple leaf" effekten på nett, og har lest gjennom en hel del av byggetrådene her.

Litt nervøs for om den veggen som blir bygd mot kjellerstuen bare vil skap problemer.
Bør en gå den tunge veien og rive ned det doble gipslaget som er på veggen mot kjellerstuen og bygge en ny vegg ved siden av?
 
16 Mar 2012
1.020
1.179
113
Dette var et flott utgangspunkt for kino. Ser ingen har svart og dessverre lite aktivitet her. Vært lite aktiv selv i flere år på forumet, men skal prøve bidra litt mere fremover.

Angående ny lydvegg børr du absolutt ta ned platene så du unngår trippel leaf ja. Du har jo sikkert kommet et stykke på vei nå da, så mulig det er for sent.

Er vel i kjeller rom dette? I så fall burde du være forsiktig med 60cm isolasjon mot yttervegg grunnet kondens punktet blir flyttet inn. Du kunne løst akkurat det med og snu rommet 180 grader eventuelt og ha isolasjonen i mot innerveggen.

Noen bilder av fremdriften hadde vært gøy. Ca samme størrelse som nye rommet mitt blir dette😃
 
  • Like
Reactions: vegardxf