Zulu - Back to scratch.


Zulu

Medlem
2 Jan 2003
2.922
0
0
Takk for det Per72.

Er det ikke ålreit med noen totninger her på forumet?
 

Zulu

Medlem
2 Jan 2003
2.922
0
0
En tilbakemelding til ang. Euroscreen Greyline.

I dag prøvde jeg å justere Iscan Ultra'n med THX-Optimizer får å senke skarpheten på bildet litt, og i samme slengen tok jeg hele testrunden på optimizeren. Da jeg hadde ikke justert noe på bildet etter at jeg fikk satt opp lerretet, fikk jeg en aha-opplevelse. Det viste seg at både kontrasten og lysstyrken var for høy.

Det jeg vil frem til er at det lønner seg å justere bildet etter at man har fått opp Greyline-lerretet.
 

Zulu

Medlem
2 Jan 2003
2.922
0
0
Skal bestille meg JmLab Elecrta sub på fredag. Får se om jeg drar inn til Hi-Fi Huset i Bærum og henter den evt. få de til å sende den oppover.

Skal komme med tilstandsrapport når jeg får spilt inn sub'en.
 

Zulu

Medlem
2 Jan 2003
2.922
0
0
Er ikke helt sikkert at det blir noe ny subwoofer da jeg har tenkt å skaffe meg "rumperister". Nærmere bestemt en Buttkicker Shaker. Mer info herForsterkeren jeg har tenkt å bruke er denne

Har tenkt å lage en platting som skal stå under sitteplassene. Jeg tror rumperisteren får best effekt ved en slik løsning.
 

Zulu

Medlem
2 Jan 2003
2.922
0
0
Da har jeg avbestilt subwooferen og satser nå for fullt på rumperister og forsterker som er nevnt på forrige side. Jeg har fått svar fra et firma i Norge som kan skaffe meg produktene og venter nå bare på å få svar på pris og leveringstid.

Skal holde dere oppdatert på prosjektet som forhåpentligvis blir ferdig i løpet av november.
 

Zulu

Medlem
2 Jan 2003
2.922
0
0
Da er 1 stk Buttkicker og 1 stk Buttkicker forsterker på vei fra USA.
Da mangler det bare å kjøpe inn vibrasjonsdempere fra Kinetics (se bildet under) som skal plasseres mellom plattform og gulv.

Pluss at jeg må kjøpe en treplate som jeg skal bruke til plattform. Jeg tror jeg går for en byggefinérplate på rundt 18 mm. Plata tror jeg blir på ca. 295cm x 120cm.
 

Zulu

Medlem
2 Jan 2003
2.922
0
0
Da har jeg fått på HOYA FL-D filter på projektoren. Ser ut som det blir bra. Sortnivået ble bedre pluss at fargene virker kraftigere.

Ang. rumperister-prosjektet, rumperister + forsterker er i hus. Vibrasjonsdemperne er på vei. Nå mangler bare treplata.
 

Zulu

Medlem
2 Jan 2003
2.922
0
0
Nå er snart rumperister-prosjektet klart. Regner med å bli ferdig i slutten av uka evt. tidlig neste uke. Fikk noen til å sveise en ramme til plattformen jeg skal bruke. Oppi ramma har jeg lagt to stk. sponplater på 20mm som er limt i sammen. Under plattformen er det 10 stk dempeføtter. Plattformen ble tung gitt, det måtte fire karer til for å bære den fra garasjen og inn.

Hvis det ikke blir nok risting får jeg kjøpe en Buttkicker til :twisted:

Får tro at premieren ikke blir utsatt da jeg venter på ny pære og nytt oppheng til projektoren. Pæra tok kvelden forrige uke og når projektoren er tatt ned kan jeg liksågodt bytte ut opphenget til den. Jeg er ikke fornøyd med det selvlagde opphenget som er basert på et høyttalerfeste fra Biltema. Det skal ikke noe til før projektoren er ute av posisjon. Projektoren må også senkes litt så jeg slipper å bruke keystone.
 

Zulu

Medlem
2 Jan 2003
2.922
0
0
Da har jeg fått prøvd rumperisteren på et 20-talls filmer, og jeg må si at det ble veldig bra. Det blir en helt annen filmopplevelse med rumperisteren tilkoblet. Prøvde først å dele av ved 60 Hz men jeg fant ut at den rister bedre når den slipper å jobbe over 45 Hz. Volumkontrollen på Buttkicker-forsterkeren er justert til litt under halv styrke. Hvis jeg skruer opp noe særlig mer kommer det fort ulyd fra risteren (det virker som den bottner), men jeg må påpeke at det rister veldig mye før dette skjer.

Når det gjelder projektoren så røyk pæra bare etter ca. 190 timer. Heldigvis så ordnet det seg slik at jeg slapp å betale for ny pære. Forøvrig har jeg byttet ut det selvlagde takfestet med et regulerbart Unicol Gyrolock Gk0 feste. I tilegg til at dette festet er mye mer solid fikk jeg projektoren så lavt at jeg slapp å bruke keystone-justeringen. Det resulterte i et skarpere bilde.
Skal prøve å få tatt noen flere bilder av kinoen, må først få tak i noen som har digitalkamera.

Fremtidsplaner: Har tenkt å bytte ut høyttalere og effektforsterker med aktive høyttalere fra Blue Sky. Til sommeren skal jeg også bytte ut forforsterkeren, da jeg trenger balanserte utganger samt muligheten for et 7.1 oppsett. Vurderer bl.a Lexicon MC8B og Meridian G68. Soundstyle-racket må også byttes ut.
 

jfinneru

Medlem
27 Jul 2003
17.841
0
36
48
noen spesiell grunn til at du vil bytte ut til aktive høytalere? det er jo relativt GROMT det du har, og downgrading det liker vi ikke her på forumet :wink:
 

Zulu

Medlem
2 Jan 2003
2.922
0
0
Har lyst til å prøve noe nytt. Har hatt fronthøyttalerne siden 96 og de bak siden 97.

Synes at løsningen med aktive høyttalere virker spennende. Tror nok at lyden vil få et betraktelig løft med fem/syv Blue Sky 6.5 istedenfor fire pensjonsklare NHT.