Vurderer kjøp av rørforsterker, trenger tips og råd :)


jeckyll

Medlem
2 Apr 2008
208
0
0
I utgangspunktet var jeg kun på jakt etter en ny forsterker til å drive mine Dynavoice Definition DM-6, men etter en liten svipptur innom forskjellige annonser på finn.no ble gamle minner vekt til live igjen.
Min far har en Marshall rørforsterker sammen med en gigantisk gitar høyttaler, og når jeg var en liten guttunge pleide jeg å snike meg opp på loftet på kveldstid for å skru på denne forsterkeren, og bare sitte å se på disse flotte rørene i mørket.
Så da har jeg egentlig bestemt meg for at om jeg skal ha ny forsterker, så SKAL jeg prøve rør denne gangen!

Jeg har sett litt på Music Angel KT88, som selges av Mala Audio. Men jeg kunne tenkt meg å kanskje ha noe å velge mellom, helst i samme prisklasse.. Jeg kunne også tenke meg å lære litt om hvordan en rørforsterker fungerer, så om noen her har mulighet til å komme med innspill om enten det ene eller det andre, hadde det vært helt topp!
 

pseudomono

Medlem
13 Nov 2008
611
0
0
www.langhelg.net
I samme prisklasse (6000,- kr) er det sannsynelig ingen alternativer. Du kan få 10watts rørforsterkere hosLjudia, men det kan bli noe snevert effektmessig. Høyttalermaching er stikkordet her.
Når det gjelder MA KT88 må du regne med å bytte ut smårøra relativt raskt hvis du vil hente det beste ut av forsterkeren. Med riktig rørmatch spiller MAen meget bra til prisen og som mange mener, langt over det.
Har selv ikke hørt andre rørforsterkere i mitt lytterom med samme anlegg, men mener selv og av tilbakemeldinger fra andre at MA KT88 fortsatt er et funn til prisen.
Mala Audio sin egen versjon av MA KT88 er helt klart hva jeg selv hadde gått for.
Har selv en egenimportert MA KT88 som med riktige rør spiller meget bra.
Vurderer selv å kjøpe en til, men da i fra Mala:)