Administrator

Administrator
31 Des 2000
217
3
18
www.avforum.no
Ny plattform, nye tider!
Vel; selv gamle bikkjer lærer til tider. Facebook, Instagram, Twitter – mye har skjedd de siste 5 årene. Vårt famøse “V2” prosjekt gikk nok ikke helt som planlagt, mye som følge av at ambisjonsnivået for custom funksjonalitet lå en del hakk over evnen. Resultatet var en hel rekke applikasjoner som ikke fungerte godt og i kombinasjon med et generelt frafall av forumbrukere er AVforum i stor grad “tilbake til start”.
Vi gir imidlertid ikke opp, og vi har fremdeles trua på at folk kan tenke seg et samlingspunkt utenom nye sosiale medier som Facebook som i større grad legger vekt på formidling og saklig diskusjon som også lagres for ettertiden.
XenForo med responsivt design
I den forbindelse har vi gått over til ny forumplattform, den langt mer moderne og brukervennlige XenForo varianten. Av tilhørende applikasjoner har vi gått for de aller enkleste og mest lettbrukte XenForo-appene for minHjemmekino, minHiFi og...
Fortsett å lese...
 
Sist redigert av en moderator:
  • Like
Reactions: Helge

lygren

Grunnlegger
11 Des 2002
43.324
172
63
42
www.avforum.no
Husk at artikler, tester og guider som legges ut på AVnytt av AVforum, som f.eks. denne, kan kommenteres og diskuteres som en hvilken som helst tråd på denne nye plattformen!
 
  • Like
Reactions: Danke and Helge

lygren

Grunnlegger
11 Des 2002
43.324
172
63
42
www.avforum.no
En annen ny funksjonalitet er muligheten for å kommentere enkeltposter fremfor å kommentere hele tråden, som jeg gjør her! Greit når en ønsker å legge opp til et "sidespor" uten å avbryte flyten men allikevel har et spørsmål, kommentar eller tilsvarende som en individuell post!
 

lygren

Grunnlegger
11 Des 2002
43.324
172
63
42
www.avforum.no
Her kan altså hovedtråden fortsette å leve sitt relevante liv til tross for kommentaren jeg har gitt på eget innlegg i dette tilfellet rett ovenfor...
 

Qrt

Medlem
9 Feb 2006
4.524
15
38
Ja grattis. Litt uvant layout men det er jo bare å trykke litt innpå her så går det seg til :)
En lettrodd og oversiktlig kjøp/salg-del tror jeg vil bidra til å løfte forumet enda mer mot gode gamle dager.
 

lygren

Grunnlegger
11 Des 2002
43.324
172
63
42
www.avforum.no
Ja, er litt mer tilbake til gode gamle V1 dette her, der selve forumet får hovedfokus. Mulig vi justere litt på ting og tang underveis da, men det er jo først og fremst et forum og samlingspunkt vi ønsker å være, selv om det selvsagt hadde vært moro å fått til litt mer nyheter og innhold også da det kan bidra til å skape trafikk og engasjement... :)
 

lygren

Grunnlegger
11 Des 2002
43.324
172
63
42
www.avforum.no
Det ble rapportert på Facebook at kun de tre øverste kategoriene kommer opp - får folk opp alle kategoriene nedover (Bilde, Lyd osv.)?
 

chrisand25

Medlem
16 Mar 2012
339
59
28
Dette ble fint!🙂 Gratulerer!

Prøvde og oppdatere tråden min med noen bilder, men da fikk jeg beskjed om at bilde var for stort. Er det noen begrensninger som er lavere enn før. Bare dårlige mobil bilder 🙂
 
  • Like
Reactions: lygren

Hunsbedt

Aktiv
10 Aug 2005
5.737
123
63
Kvinesdal
minhjemmekino.no
Gratulerer, Lygren! Finfint design, dette ser veldig ryddig og greit ut!
Har nå sjekket litt i min store byggetråd. De siste sidene i tråden ser ok ut, men ellers er det mange bilder som ikke er på plass. Det virker som det er en feil med bildelinken, og bildene bare er plassert på bunnen i hvert innlegg. Ikke inne i selve teksten, der de skal stå. Dette vil gjøre teksten forvirrende for seeren. Man kan se dette allerede på første siden, der bildene skulle ha ligget er det bare ikon (for feil), mens selve bildet ligger nederst under "attachments". Kan dere fikse dette?
Ingen av linkene i førsteposten min virker heller. Det ligger mye arbeid bak dette, og jeg måtte selv fikse alt forrige gang AVForum ble oppdatert også.
 
  • Like
Reactions: lygren

lygren

Grunnlegger
11 Des 2002
43.324
172
63
42
www.avforum.no
Redirect scriptet til XenForo er i beta, så det er mulig noen lenker ikke fungerer. Antar bildene som ikke vises er eksterne? Alt av interne vedlegg skal ha blitt portert over i følge loggen...
 

lygren

Grunnlegger
11 Des 2002
43.324
172
63
42
www.avforum.no
Hmm, var inne og sjekket noen av postene dine der dette er et issue, og problemet er jo at selve lenken / koden til bildet i noen tilfeller ikke er til stede... Det er altså ikke et issue med redirect ser det ut til, men rett og slett en eller annen kode vB har benyttet for å vise bilder i noen settinger som ikke er tatt med over. Det spørs da om det lar seg fikse automatisk, for selve eksport / importscriptet er så enormt og tidkrevende samt ikke minst helautomatisert uten mulighet for justering at dette nok dermed da bare er en feil eller mangel av ett eller annet slag. Det du nok må vurdere å gjøre da, er å editere posten og "drag-and-drop" bildene fra feltet nede (vedleggsfeltet) og opp til disse korresponderende sted manuelt. Beklager dette, skal alltid være noe greier når en bytter plattform, og derfor gjør vi det jo så sjelden som OVERHODE mulig, men vB i den tilstanden det system var nå kunne vi rett og slett ikke bruke lenger - både sikkerhetsmessig og funksjonsmessig er jo vB helt nede for telling mens XenForo, spesielt i denne helt nye versjon 2.1, ligger milesvis foran på alle fronter...
 

Hunsbedt

Aktiv
10 Aug 2005
5.737
123
63
Kvinesdal
minhjemmekino.no
Nei, alt av bilder er lastet opp. Det er en side midt i tråden en eller annen plass med 10-15 bilder fra Photobucket. De er borte og må lastes opp igjen. Det tar jeg på egen kappe. Resten, sikkert over 1000 bilder, ligger på server hos dere.
 
  • Like
Reactions: lygren