TVer med USB-inngang - Mulighet for PVR?


Naigewron

Medlem
7 Mar 2011
6
0
0
Hey hey!

Sikkert et skikkelig noob-spørsmål på dette forumet, men jsiden jeg ikke ser ut til å klare å finne svar andre steder (og ordene "USB" og "PVR" er ganske vanlige her på forumet, så et lokalt søk gav meg ikke mye heller):

Er på utkikk etter TV, og for å unngå enda flere bokser i stereobenken vil jeg kjøre Canal Digital sin CAM rett i TV'en. Det som er greien er at vi har blitt avhengig av å ha PVR, og da er spørsmålet om TVer med USB-inngang typisk støtter opptak på ekstern harddisk, eller om det bare er for avspilling?

Ser f.eks. på denne TV'en:
Sony 40" LED-TV KDL-40EX600 - Elkjøp

Det at det ikke står noe om opptak er vel kanskje i seg selv et hint, men jeg vil nå uansett spørre.

Vil holde meg på 40-42 tommer og under 7000, så hvis noen har andre forslag til TVer som støtter Canal Digital CAM og PVR på ekstern (eller intern) harddisk så hører jeg gjerne fra deg.

So long!
 

Mozze

Medlem
5 Mai 2005
1.974
0
0
Mutter kjøpte akkurat en Sony 40" LED-TV KDL-40EX700 og den har IKKE opptaksmulighet.

Samsung sine "smart-TV'r" har PVR-mulighet, men det er noen begrensninger du må huske på. Man kan ikke se på en kanal og ta opp på en annen, ei heller kan man ta opp et program mens man f.eks ser på film eller spiller TV-spill.
Er man totalt avhengig av PVR-muligheter så ville jeg faktisk beholdt PVR-boksen fra CD.
Opplever også kanalskifte som vesentlig tregere med CAM enn CD sin HD-boks, men utover det så er jeg strålende fornøyd med å slippe unna med en boks og en fjernkontroll mindre i stua.
 

tols1

Medlem
2 Jan 2006
16.665
0
0
Jeg har jo ikke sjekket om det fungerer, men på min Panasonic TX-42G20 mener jeg å huske at manualen beskriver en mulighet til å koble til en ekstern harddisk til USB-utgangen og at den da skal kunne ta opp og pause programmer. Men antagelig med de begrensningene Mozze nevner, så en ekte PVR blir det jo ikke.
 

Galsmurf

Medlem
19 Jan 2007
84
0
0
Wind skrev:
Det kan jo være en ide å gå inn på siden til Canal Digital, og lese om IDTV. Og hvilken tv'er som er godkjent for cam.

IDTV - Canal Digital NO


www.idtv.no
Det sier da ingenting om trådstarter sitt spørsmål. Det at tven støtter CAM vil ikke si den støtter opptak over USB. Canal Digital sin liste er heller ikke oppdatert og svært mange tver som nå støtter CAM er enda ikke kommet seg på listen dems ;)
 

Alastor

Medlem
30 Nov 2006
3.366
0
0
Nei, den har ikke opptaksfunksjon over USB. Forventer du virkelig dette i budsjett-klassen?
 

Naigewron

Medlem
7 Mar 2011
6
0
0
Takk for svar, da var det som jeg stort sett regnet med. Da blir det vel en "flott" liten boks fra Canal Digital i benken en stund til 8)

Alastor skrev:
Nei, den har ikke opptaksfunksjon over USB. Forventer du virkelig dette i budsjett-klassen?
Tja, de klarer å stappe slik teknologi inn i en dekoderboks som koster en tusenlapp eller to, så det hadde i alle fall ikke overrasket meg. I alle fall ikke med tanke på at dagens prisnivå og tilgjengelighet på TV-teknologi var utenkelig og til dels science fiction for få år siden.

Jeg vil bare ha en grei TV, jeg holder meg ikke hele tiden oppdatert på hvilke teknologier som er tilgjengelig i hvilke prisklasser :)
 

Loffen

Medlem
23 Jan 2005
156
0
0
Kjøpte en LG 47LD750N. Den har opptaksfunksjon, med de begrensninger som nevnt ovenfor (samme kanal, ikke HDMI i mellomtiden f.eks.). Kan koble opp til 1 TB harddisk for opptak. Harddisken blir parret med TV, slik at lagret innhold kun kan spilles av på denne TV-en. Har ikke prøvd det i praksis, men virker jo greit som en nødløsning. Ekte PVR blir det vel ikke :D
 

DaButcher

Medlem
27 Apr 2005
3.842
0
0
www.volvo-power.net
Naigewron skrev:
Takk for svar, da var det som jeg stort sett regnet med. Da blir det vel en "flott" liten boks fra Canal Digital i benken en stund til 8)Tja, de klarer å stappe slik teknologi inn i en dekoderboks som koster en tusenlapp eller to, så det hadde i alle fall ikke overrasket meg. I alle fall ikke med tanke på at dagens prisnivå og tilgjengelighet på TV-teknologi var utenkelig og til dels science fiction for få år siden.

Jeg vil bare ha en grei TV, jeg holder meg ikke hele tiden oppdatert på hvilke teknologier som er tilgjengelig i hvilke prisklasser :)
Du kan modde boksen fra CD, om det er støy som plager deg.
Bytt til en 2.5" SATA disk på f.eks. 500gb.

En 2.5" disk i sagemtuneren fører til bedre airflow og lavere temperaturer, som igjen fører til redusert turtall på viften. Den originale disken forplanter også en del vibrasjonsstøy som jeg vet plager noen.