Tuner/ bredbånd.


Tiger

Medlem
24 Sep 2003
43.320
0
0
Har da snakket med Lyse support igjen. Dette med å skille kompositt fra s-video er tydeligvis en utfordring. Man får til svar at "S-video har vi" og "Vi har ikke s-video, men kompositt". :?

En kollega på jobben ga meg en brosjyre fra Lyse som fulgte med hans egen dekoder og i det dokumentet fremgår det at Lyse selv skriver "Husk at det finnes 2 typer dekodere". Riktig. Og en av disse har altså s-video...
 

storole

Medlem
14 Mar 2004
207
0
0
Hei!

Siden jeg har kjennskap til "teknikken" benyttet hos Lyse, så kan jeg herved komme med noe belysende info:

* Backbone for hele sulamitten er 1 Gbit. Alle 23 tv-kanalene kjøres i multicast, slik at total båndbredde for alle kanalene er under 220 Mbit, uavhengig antall brukere. Ut til hver husstand levers en båndbredde på 100 Mbit. Hvis du da har 10 Mbit internett, så har du altså "plass" til 9 FORSKJELLIGE tv-kanaler på samme tid. Noe som krever 9 tv-bokser. Jeg tror ikke dette skulle være noe problem ;) !!

* Når det gjelder tv biten, så er dette dekrypterte satellittsignaler UTEN rekoding (NRK tillater ikke dette!!). Slik at det er SAMME signalet som du får fra satellitt. Det eneste svake leddet er selvfølgelig DAC'ene i mottakeren.
 

kaffebønna

Medlem
8 Nov 2005
18
0
0
Nå er det vel sånn at Lyse og deres "underleverandører" har satt en grense på 4 dekodere pr husholdning, så det burde ikke bli noe problemer med kapasiteten på fiberen. Verstingsendingene til NRK tar vel rundt 10-15 mbit/s.
Og sendingene er vel en slags streaming, så alle kanalene ligger ikke Kreatel-boksen og venter på å bli vist. ;-)

Når dem reklamerer med 10 mbit/s, så er dette bandbredde dedikert til data kun...har selv 4, og syns det holder i massevis. Stabilt er det også :p

Jobber sjøl med fibernettet til en av leverandørene til Lyse, og det sies at de er litt i tenkeboksen med tanke på HDTV-dekoderne.
Men det blir spennende i alle fall, har bestilt en Philips 37PF9830, så dem kan gjerne skynde seg litt. :grin: