Trenger råd angående effektforsterker og oppkobling av effektforsterker.


faergestad

Medlem
4 Jul 2016
12
0
0
Hei!

Jeg har nylig gått til innkjøp av et anlegg som får meg til å smile fra øre til øre, men som jeg innser kan dra nytte av en del mer kraft enn det den lille Denon AVR-1907 receiveren min klarer å levere. Høyttalerene det er snakk om er Bowers & Wilkins DM604 S3 som front, DM602 S3 som surround og LCR600 S3 som center. Jeg har også en Velodyne CHT-12Q som tar seg av LFE.

Så til spørsmålet jeg kjenner jeg ikke har så mye kunnskap om: Jeg ser forsterkeren min har pre-out til samtlige kanaler for 5.1 men at center bare er èn utgang. Skal denne kobles med rca eller coax, som subwooferen? Jeg har sett på en Rotel 985 som en mulig kandidat som effektforsterker, i og med at alle høyttalerene har mulighet for bi-amping. Er det noen som har erfaring med dette, og/eller Rotel 985?

Jeg ser det ble mange spørsmål i èn post, men er det slik å forstå at jeg fortsatt kan bruke receiveren som forsterker (og ikke bare signalprosessor) samtidig som jeg har koblet noe i receiverens pre-outs?


På forhånd takk, og fortsatt god sommer! :D
 
Sist redigert:

Gurba

Medlem
19 Feb 2009
24.975
0
0
Senter er bare én høyttaler så det er naturlig at det bare er én utgang. Den er analog så vanlig rca-kabel skal brukes.

Du trenger ikke å bruke separat effekt på alle kanalene. Mange bruker det på bare fronter og noen på frontrekka og lar receiver drive resten.

Jeg har ikke prøvd rmb-985, men har hatt rmb-1575. Og generelt sett så er Rotel bra.