Trenger litt hjelp med enkelt stereooppsett. NAD/Infinity


brolle65

Medlem
20 Okt 2005
6
0
0
Har begynt å se på et enkelt oppsett for kun spille musikk og har tatt fram mine Infinity Ref 61i høyttalere fra lagring. Overtok en NAD C316BEE forsterker fra en slektning som var meget godt fornøyd med den men måtte ha en med optisk inngang så den ble min etter hvert. Synes lyden ikke er bra eller slik som forventet og begynte å tenke på om det er noe med tilkoblingene som er problemet. PÅ høyttalerne er det 4 uttak og der 2 0g 2 er koblet sammen med en lask vertikalt. Åpenbart så er pluss og minus rett koblet :) Nå er jeg nokså grønn med slikt så hadde tenkt å høre hva ekspertene har for tips, kan det være at høyttalerne må kobles om eller hva kan være grunnen til den litt dårlige lyden?
 

hårek

Medlem
26 Mai 2003
3.468
0
36
Tror ikke det er noe galt med tilkoblingene. Laskene må være på plass. Du vil antagelig ikke høre forskjell om du bytter pluss og minus.
Er det dårlig lyd uansett volum? Det er ikke akkurat en kraftig forsterker, kunne trengt noe bedre for å få skikkelig lyd.
Har du sjekket at elementene er hele? Bassene er vel av typen med skumgummi oppheng, skumgummien vil forvitre når de blir gamle.