Trenger hjelp med x1


Dimacruz

Medlem
17 Feb 2003
2.618
0
36
Jeg har nevnt tidligere at på bruksanvisningen som fulgte med på cdn, så er det en meny der du kan velge om du skal ha rgb signaler eller komponent signaler.

Men denne menyen exsisterer ikke på min x1. Den finnes ikke der. Jeg har prøvd med en component til vga kabel for å få component signal med prog scan. Går jo bare med data inngangen. Problemet er da at projectorn står på computer mode, og da kan jeg ikke stille på skarphet og farger. Når jeg bruker en billig s-video kabel så blir det faktisk skarpere bilde enn når jeg bruker den andre kabelen som er en monster cable btw.

Jeg tenkte at kanskje hvis jeg kan få fram den menyen som ikke er der så kunne jeg valgt component signal der og dermed stilt på skarpheten og fargene. Var ialefall slik det fungerte på min gamle projector.

er jo noen her med x1. Har dere noe info om dette? Merkelig at ikke menyen min er lik som på bruksanvisninga.
 

Gorm

Administrator
13 Des 2002
39.972
30
48
51
Jessheim
Du kan ikke kjøre component via VGA, du må bruke overgangen som benytter seg av s-video og composit inngangene.

Det er i hvert fall slik jeg har forstått det.

Gorm
 

ok

Medlem
26 Jan 2003
560
0
0
Som de andre her bruker også jeg kun vga fra en htpc. Component til
vga burde vel fungere greit, men X1'en har jo "component in" via svideo-inngangen
ved hjelp av den vedlagte "component til semi-svideo" kabelen. Hvordan ser det ut til forhold?

Med htpc direkte til vga har jeg ikke følt noe ønske om å justere skarphet, blir det skarpere enn dette går det hull i veggen. :)

OK
 

Dimacruz

Medlem
17 Feb 2003
2.618
0
36
Syns ikke at det blir bedre med den s-video til component adapteren. Er vel omtrent like bra med s-video. Men jeg vil ikke bruke den for da får jeg ikke prog scan. Men tilbake til menyen. Er det ikke rart at ikke den er lik som bruksanvisningen på cdn?

Er lik som den som står i manualen som fulgte med da men. skjønner ikke helt det der jeg.

x1 klarer component signaler via computerinngangen, for hvis jeg setter dvd spilleren på rgb så blir bildet rosa, så det er component signaler. Hadde håpet det fungerte som på den gamle projectoren min. Der satt jeg den på computer og så kunne jeg velge om jeg skulle ha rgb eller y pb pr. satt jeg den på y pb pr så forandret menyen seg og jeg kunne stille farger og skarphet på computer inngangen. bilde er nemlig ikke så skarpt når jeg bruker den nye kabelen. :cry:
 

wild willie

Medlem
20 Des 2002
62
0
0
Hei Dimacruz,
Etter at jeg har lest flere innlegg på AVSFORUM i USA mener jeg at når du kjøre signal til S-video inngangen får man deinterlaced bilde (prog. scan) gjennom Faroudja chipset. Spiller ingen rolle hvis du bruker vanlig S-video kabel eller component kabel til adapter S-video kabel. Hvis DVD spiller'n har prog. scan via component kan du benytte VGA inngangen.

Bill