Tips til nye høyttalere? Akustisk musikk hovedsaklig.


Gesel

Medlem
18 Sep 2005
2.146
0
36
38
Hei

De siste ti årene har jeg vært mer eller mindre ute av gamet. Anlegget står i stua men det er mest bare for å ha lyd. Det består av en Parasound A23, en Primare pre med innebygget DAC samt Audio Physics Classic 10.


Nå har interessen begynt å dukke opp igjen, og nærmere sommeren kommer jeg til å bytte ut (i første omgang) høyttalerene. Musikken det går i er i all hovedsak klassisk og da spesielt opera. Det finnes noen få unntak der jazz får slippe inn og nå og da en gammel Kraftwerk-skive eller lignende. Men 95% av musikken er klassisk.

Her er jeg på veldig tynn is. De siste årene har jeg ikke fulgt med i det hele tatt av hva som finnes. Hva anbefaler du/dere til mitt bruk? Rommet er en stue på ca. 25 kvadrat (åpen løsning, selve stua er 4,5 x 5,3m)). Åpningen til kjøkkenet er ca. halvannen meter bred om det har noe å si. Jeg sitter på langside og frontene står på motsatt langside. Flisgulv, ingen tepper men en stor sofa og store, tykke gardiner. Jeg ønsker høyttalere som ikke trenger å stå halvannen meter ut på gulvet (konemor ønsker ikke dette) men jeg kan gå ca. en meter ut. En veldig stor fordel er om de finnes i sort pianolakk eller i det minste sort. Et annet krav er at de skal være relativt "kompakte", de jeg har nå er vel ca. 23cm brede, 38cm dype og 106cm høye. Disse har blitt meget godt tatt imot hjemme så da er det helst noe rundt denne størrelsen jeg er på utkikk etter.

Pris? Njaaa, så lite som mulig selvsagt, men har sett for meg et budsjett på 30 000, kan strekke meg litt lenger.. Elektronikken kommer til å byttes ut på sikt den også men jeg kommer til å tilpasse elektronikken ut fra høyttalerene
smiley.gif


Så, hva anbefaler dere som har fulgt med de siste årene?

Mvh
Aleksander
 

oes

Medlem
18 Nov 2006
266
7
18
Hvis du er opptatt av naturlig gjengivelse av musikk uten kunstige imponatorfakter så er Harbeth det opplagte valget, og du trenger ikke oppgradere igjen. Jeg har den herlige allrounderen C7ES3 på hytta og et par til i bestilling for hjemmekino (front L/R, dropper center), samt toppmodellen 40.2 i stereooppsettet hjemme.

Priser her, jeg har ingen annen relasjon enn kundeforhold:
http://www.hagtoaudio.com/classes

Les mer i vennetråden her:
http://www.hifisentralen.no/forumet/vennetra-der-hifimerker/26552-harbeth-105.html#post2448474

og produsentens egne brukerforum her:
http://www.harbeth.co.uk/usergroup/ (designer og eier er selv aktiv, kunnskapsrik og med sterke meninger)

Hjemmesiden:
http://www.harbeth.co.uk/