Tilbake til starten med anlegg 2 - bilder


Mjusiker'n

Medlem
15 Feb 2009
2.007
0
0
Fikk ryddet loftstuen og satt igang med anlegg 2 for en stund tilbake. Nå er det oppe og spiller. Siden anlegget i stuen nede er i boks, og har tatt sin tid å få på plass, så tenkte jeg at jeg skulle bruke minimalt med penger, og få maks lyd. Etter noen bra dealer på nett så er følgende satt opp.
NAD 352 forsterker, NAD 542 CD, Dynavoice DM-5, Dali Silverwave ht.kabler, Van Den Hul The Name signalkabel. Låter virkelig kult, ikke noe bassmonster, men det passer rommet (og meg) bra.

NAD og DM-5 passer godt sammen, men kan bli litt i overkant ivrig i toppen på noen inspillinger, mye lyd-info i øvre regsiter kan forstyrre litt, men jeg er i testmodus og flytter litt rundt på høytalerne, og det er mye å hente der.

HAr også teste å dempe diskanten med 2db, det hjelper litt, men tar også noe av vokal registeret i samme slengen, noe som ikke er like tøfft. Men allt i allt så fungere det veldig bra med tanke på pengene som er brukt. 5k ink. allt (kabler stativer medregnet).

Ineriørmessig, så har kona noe å utsette på rommet, men som furtebu fungere det aldeles utmerket :D

Morro å få leke litt med litet budsjett igjen.
 

Vedlegg

Mjusiker'n

Medlem
15 Feb 2009
2.007
0
0
Det må jeg si var flott anlegg, gratulerer med det. Hvordan har du klart å få allt opp i loftstuen. Fikk du hjelp, eller ble det satt på plass med kranbil før taket ble satt opp?
 

Mjusiker'n

Medlem
15 Feb 2009
2.007
0
0
Hei du.

Jo da, det ble løftet på plass før taket ble satt opp. Med så tunge medium-fi produkter så kan man ikke regne med å få bært det opp tre etasjer uten å gjøre større byggtekniske inngrep.

Design lyyterommet først, så bygger du huset :)
 

Mjusiker'n

Medlem
15 Feb 2009
2.007
0
0
Hei, flott anlegg. Jeg lurer på om man kan bytte farge på knappene på din forsterker? Syns grått mot grå bakgrund blir litt kjedlig.
 

Mjusiker'n

Medlem
15 Feb 2009
2.007
0
0
Hei, og takk for det :)

Jo det kan du. Enten kjøper du nye fra hotcustomhifi.com, grise dyrt, men mye å velge mellom. Eller så kan du bruke farge stifter. Da bør du varme opp knappene til ca 175 grader celsius først, så smelter du fargestiftene mot knappene, blir knall bra resultat, og ubegrensede muligheter.

Dette øker også verdien av utsyret her på avforum.no, folk er helt ville etter litt mer farge på utsyret sitt.

Lykke till :)
 

Mjusiker'n

Medlem
15 Feb 2009
2.007
0
0
Rått oppsett, det må jeg si, ikke alle som får det så flott i lytteromet sitt, gratulerer.

Spørsmål, er det mulig å bruke gaffa for å dempe diskanten?
 

Mjusiker'n

Medlem
15 Feb 2009
2.007
0
0
He he, takk for det. Er rimelig fornøyd ja :) Jobba og spart lenge for å få det akkurat som jeg vil ha det :)

Gaffa på diskanten går helt fint. Du bare kutter plastikk gitteret forran båndiskanten og taper rett på membranet, det fungerer helt fint.

Dome diskaten kan du bare skjære ut om du vil påvirke øvre mellomtone diskanten. Bruk da en litt sløv kniv, slik at du får rufsete kanter, det blir mer behaglig avrunding på delingen mellom de andre to ellementene da. Du kan også bruke byggskum direkte på alle ellementer for å få en så effektiv demping som overhode mulig.

Hvis det ikke er godt nokk, kan du koble høytalerne helt ut fra anlegget, da blir det helt stille, det er kansje det som fungerer aller best, men det er ikke en permanent løsning, så det blir smak og behag egentlig.

Lykke til :)
 

Mjusiker'n

Medlem
15 Feb 2009
2.007
0
0
Takk for tipset. Tror jeg går for byggskum-løsningen, tror det blir fett.

Kansje det er løsningen på cdspillere også, noen som har testet det?
 

Mjusiker'n

Medlem
15 Feb 2009
2.007
0
0
Uten humor kommer man ikke langt :)

Glad jeg fikk dere til å le litt folkens, selv så har jeg brukt resten av dagen på å designe mitt nye hus, som skal bygges rundt en boomblaster av ypperste kvalitet :)
 

Mjusiker'n

Medlem
15 Feb 2009
2.007
0
0
Jepp, men den må festes med strap-locks ellers må du bruke membran og galvaniserte (helst syrefaste) tegnestifter som er allergitestet og fri for spelt og annet farlig innehold.

Vurderte først tosidig tape, men fikk avslag fra fylkesmannen på det.

Det er ikke lett å følge byggtekniske standarer når man kun er opptatt av den ultimate lytteopplevelsen.

"Det finns inga gjenvägar til det perfekta ljudet" sitat - Farbror Barbro - Svensk Hifi/psykolog legende.
 

Mjusiker'n

Medlem
15 Feb 2009
2.007
0
0
Fra spøk til revolver, anlegget fungerer aldeles utmerket. Koser meg i furtebua :)

Fikk sleng på en VDH the name, og da gir jeg meg i denne omgang.