The Pianist


Linuxguru

Medlem
11 Feb 2003
619
0
0
Så The Pianist igår, og det var en mektig opplevelse må jeg si. Filmen handler om jødene i polen under 2. verdenskrig, om hvordan livet for mange hundre tusen jøder gradvis (radikalt) endret seg etter at nazistene invaderte Polen i 1939. Innholdet er selvfølgelig sterkt å fordøye, og filmen er i tillegg basert på en sann historie så den historiske delen skal være godt ivaretatt. En meget forseggjort film, med gode skuespillerpresentasjoner og imponerende realisering av kulisser og skildring av miljø.

Hvis du ikke er "redd" for lange filmer, kan jeg trygt anbefale denne. Hvis jeg ikke tar helt feil, ble den også nominert til en hel rekke priser...hvis det betyr noe for deg da :wink:

Terningkast: 6
 
M

MusicDude

Guest
YAY, over 5 år siden forrige innlegg i denne tråden, så nå er det jammen på tide med mer moro her!!! Pianisten er konge, så var det sagt.
 

goldeneagle

Medlem
18 Aug 2007
2.894
0
0
jupp, muggen gammel tråd dette ja. så denne filmen for kansje 2-3 år siden hvis ikke lengre. husker det var en spesiellt bra film, med veldig bra skuespillere, og mener å huske at filmen ga bra intrykk av hvordan det var for jøder å leve under krigen. trur nesten jeg må få sett den om igjen:)
 

OKKing

Medlem
30 Okt 2005
1.820
0
0
54
Har den på HD DVD - vet ikke om den finnes på BD. Filmen er utrolig bra og engasjerer fra første rute. Brutalt, ærlig og usminket - men en av de beste filmene for meg på lenge. Skal ses igjen flere ganger utover året, må bare passe på at humøret ikke er for dårlig når jeg starter fordi det er en sterk film.