The Expendables 2 Blu-ray - for jævlig.


11 Okt 2005
1.728
0
36
Filmen er sikkert kul, men etter 20 minutter ga jeg opp. Jeg kunne ikke forstå at dette var Blu-ray versjonen og tok ut plata for å sjekke om det var kommet med en DVD som feiltagelse i coveret. Men nei. Det var visst en BD-plate.

Jeg har sett mange forsøk på lage filmer med gritty look, mer bruk av filmkorn, og det kan være bra for en del type filmer. Men slik BD-utgivelsen fra SME (Star Media Entertainment) er, så ser det hele ut som en gjørmehaug der detaljer drukner fullstendig. Mosquito-støy dukker opp plutselig også midt oppi det hele.

Det merkelig er at filmen får "bra" anmeldelser for videokvalitet på steder som Highdefdigest.com og blu-ray.com .

Hvilket får meg til å lure på om SME utgivelsen her i Norge har en annen enkodet versjon av innholdet. Eller om anmelderne på de to nevnte nettstedene mener at dette faktisk er bra.

Jeg forsøkte å se filmen på et 230cm bredt lerret med Sony VW95ES projektor, Oppo BD-spiller. Hardware ikke noe å si på :)

Andre som har tanker om denne utgivelsen?
 

Andreas21

Medlem
24 Okt 2006
9.368
9
38
Drammen
Jeg har sett US versjonen og den hadde det dårligste bildet jeg noen gang har sett på en BD...

Det er greit med litt fimgrain, men det får være måte på. Alt av detaljer er vasket bort og bildet ser stort sett ut som grøt og jeg har sett det på VW1000 med Darbee, Lumagen XS og Oppo BDP103.
 

lygren

Grunnlegger
Medlem av ledelsen
11 Des 2002
43.405
227
63
43
www.avforum.no
...denne filmen ser jo helt på trynet ut på kino også, her har de prøvd å kamuflere både gamle gubber og dårlige effekter med kraftig overdreven bruk av filtre og grain. Selve filmen var jo grei da, men tydelig at mr. Stallone sparer seg opp til pensjonisttilværelsen om dagen!
 

TorTorden

Medlem
21 Jan 2012
12.105
0
36
Expendables 1 hadde forsåvidt en eneste funksjon og det var som en demonstrasjon for hvorfor man sluttet og lage denne typen filmer.

Men nå må jeg forsåvidt og innrømme at jeg sov igjennom mesteparten.
 
11 Okt 2005
1.728
0
36
Ok, lygren og Andreas21 - bekrefter det jeg trodde. Var redd at det var noe seriøst galt med meg som enten ikke så at det var bra bildekvalitet, eller ikke helt så det kunstnerisk riktige i dette. Hadde de lagd den i 1.33:1 format så ville jeg trodd VHS is the new shit. Det ville faktisk vært enda mer retro...

Fant nå denne beskrivelsen i en anmeldelse på nettet:
"The Blu-ray transfer faithfully represents the theatrical exhibition of the film, which is to say it is all over the place. The digital photography is so inconsistent that, literally within the same scene, you’ll cut from a super clear image to a grainy underlit reaction shot full of digital noise, to all sorts of other permutations of grain, noise, light quality and seemingly rushed, sloppy photography. Close-ups of Chuck Norris literally look like pixelated YouTube video."

:)
 
11 Okt 2005
1.728
0
36
Dimacruz skrev:
Hvordan står det til med lyden da? Er det et sorgens kapittel det også?

Fikk dessverre ikke kjørt opp volumet til "normal" høyde for mitt rom på morran i dag. Men hørtes bra ut slik jeg hørte det. Er DTS-HA MA, men det måtte jeg velge manuelt fra menyen fordi den defaultet til dolby digital.

EDIT: Når det er sagt, lydanlegget mitt er nok ganske tamt i forhold til bildedelen i kinoen min. Forsterkeren er ok, men høytalerne står ikke helt i stil med resten av systemet. Så jeg kan ikke si så mye sikkert om lyden.
 
11 Okt 2005
1.728
0
36
commodus skrev:
dere er for kravstore:D la ikke merke til noe spesielt jeg:mrgreen:

Det har du nok rett i, delvis. :) Men det er helt merkelig valg i 2012 å lage en film hvor bildet er så grøtete at det går ut over hva du faktisk greier å se når ingen andre filmer gjør det på den måten. Hvor vanskelig kan det være, med mindre man ønsker å lage det slik da? Greit med kunstneriske valg, men... ja. Litt for mye for min smak.
 

Ballis

Medlem
1 Jul 2007
3.997
19
38
Med Reality creation på ser det enda værre ut. Dårligste blurayen jeg har sett også.
 

Andreas21

Medlem
24 Okt 2006
9.368
9
38
Drammen
Ballis skrev:
Med Reality creation på ser det enda værre ut. Dårligste blurayen jeg har sett også.


RC gjør alt litt skarpere også grain, men med så mye grain og så mye digital støy og dritt i bildet vil denne se helt for jævlig ut uansett.

Det er ikke ofte at bildekvalitet gjør en film bedre eller dårligere, men i dette tilfellet gjodre det så mye med filopplevelsen at det påviket filmen i negativ grad. Jeg klarte ikke å nyte denne middelmådige filmen pga at jeg hele tiden irriterte meg over den helt utrolig dårlige bildekvaliteten. Lyden holder godt nivå.
 

A_hjelme

Medlem
11 Mai 2004
731
0
16
41
Laveste lyd på en film ever!
Traileren i begynnelsen var full i trøkk, men når filmen begynte trodde jeg noe var galt.
 

MaW

Medlem
3 Aug 2008
7.587
0
0
commodus skrev:
syns filmene generelt er elendige jeg! kommer ikke til å stå i mi hylle!

de er elendige, men fytte bikkja for en underholdning! :D (da tenker jeg først og fremst på 1ern. 2ern er ok)
 

Delthral

Medlem
24 Okt 2011
2.115
0
36
Kristiansund
Sitter og titter på denne nå. Står svensk og norsk tekst bak på coveret, men er vel bare norsk. Tekstingen falt bort så jeg måtte starte filmen på nytt.

Enig i at bildet suger. Ser ut som divx. Selv på min gamle Samsung SD TV ser jeg at det mangler mye på fargene og at det er for mye grain innimellom. Lyden virker også lite dynamisk.

For en som digger 80-talls action blir likevel kvelden reddet av castingen på denne filmen, samt alle referansene og dårlige one-line'ere.

Dårlig utgivelse, dårlig film, men jeg elsker dårlige b-filmer med kjente fjes :p
 

Bigblu

Medlem
14 Feb 2010
75
0
0
Så denne idag, og det er uten tvil den dårligste blu-ray utgivelsen jeg har sett. Trist når man savner VHS kvalitet i 2012, når man ser en ny film. Lyden er også utrolig dårlig. Ingen dynamikk og utrolig lavt lydbilde. Begynte å lure på om det var noe galt med anlegget. Er dette problemet kun på den norske utgivelsen? En som mente over her at kino versjonen hadde helt fantastisk bilde kvalitet. Hva skjer?
 

Ultima

Medlem
28 Mar 2007
3.504
0
36
Takk for advarslene.

skal stå over denne, og vente og se om det dukker opp en forbedret versjon.

Hvorfor skjer dette i 2012, høyt budsjett, kremen av actionskuespillere - og så dette - elendig bilde og lyd? Man kan lure på om det er med vilje. Uansett skjønner jeg ikke hensikten med å gjøre en utgivelse så dårlig at ingen vil ha den.
 

MR.Chill

Medlem
25 Nov 2010
9.823
0
0
Enig at BD kvaliteten ikke er topp, men filmen er jo konge. Det er jo bare en stor joke med masse selvironi hele saken, tar man filmen særiøst og forventer noe bra manus og skuespill kan man like gjerne bare droppe se den :p

I tillegg så må man like action og være vokst opp med disse actionheltene som liten unge, lenge siden jeg har ledd så mye av en film :D :p
 

crs

Medlem
9 Jul 2011
356
0
0
Man må skille mellom de filmatiske intensjonene og Blu-ray-utgivelsens tekniske kvaliteter. The Expendables 2 har en vidt spekter av bildekvalitet, men dette er gjengitt eksakt på Blu-ray utgivelsen tro til kildematerialet. Det er derfor utgivelsen har fått god score på bilde fra mange respekterte nettsider.

Jeg har forøvrig både USA-utgivelsen og den norske, og bildet er likt på begge, om noen skulle tro den norske er dårligere enn andre steder i verden.