tandberg sølvsuper 11


sigvald

Medlem
14 Feb 2006
1.779
0
36
jeg kom over en sølvsuper 11 på et fretex lager og betalte 200kr for den og masse andre ting. da jeg kom hjem og testet den litt, ser jeg at ingen av lyspærene lyser (ikke den til stereolyset heller), men det er lyd. fm radioen ser ut til å virke veldig fint, men det er skurrete lyd på den ene kanalen. dette gjelder uansett hvilken kilde jeg bruker.
noen som vet hva dette kan skyldes? uttørket kondensator?

håper på svar. det er veldig fin lyd i den kanalen som virker, så det hadde vært kjekt å fått den istand igjen...
 

ulfsn

Medlem
8 Mai 2005
1.708
0
36
Det kan nok være kondensatoren,men det kan også være dårlig kontakt i volum/ev balansepotmeter.Smør dem med en egnet el-olje.Ikke bruk for mye.
Mvh Rune
 

sigvald

Medlem
14 Feb 2006
1.779
0
36
tviler på at det er dårlig kontakt i et potmeter, for det kommer ingen skurring av at man skrur på det, men skurringen øker når man skrur opp volumet, det følger volumet, hvis du skjønner hva jeg mener.
er det noen måte jeg kan teste om det er kondensatoren som feiler, evt. hva annet kan det være?

alle svar mottas med takk:)
 

ulfsn

Medlem
8 Mai 2005
1.708
0
36
Nå husker jeg ikke om høretelefonutgangen går via utgangsforsterkeren på denne,men om du forsøker med h tlf,og du har lik lyd på begge sider,er det nok utgangsforsterkeren det feiler noe.Da er det også sannsynlig at det er kondensatorene i utgangen som er defekte.Ev kan du finne fram loddebolt,og kryssbytte dem,om feilen da bytter kanal-er det jo dette som feiler den..Dette er svært enkel lodding,og du finner pinnene lett under printet.Bunnplata må av da..
Nye pærer ,og kondensatorer får du her:
teletor

Mvh Rune
 

sigvald

Medlem
14 Feb 2006
1.779
0
36
drev og testet litt mer idag uten å lodde eller demontere noe. de første 3-5 minuttene var skurringen helt borte! men så plutselig kom den tilbake. prøvde med hodetelefoner og da ble det slik at hvis noen høyttalere var innkoblet med lyd i samtidig som hodetelefonene kom det skurring i ene kanalen i telefonene, men hvis bare hodetelefonene var innkoblet (høyttalere fysisk plugget ut eller høyttalerveksler sett til 2) fosvant skurringen.

meget snodig dette her. men det beviser jaffal at det ikke er noe i veien med noen av potmeterne. kan dette også tyde på at kondensatorene virker fint, og at det er noe annet som feiler?

alle svar mottas med stor takk! hadde vært så kjekt å få denne opp og gå skikkelig.
 

ulfsn

Medlem
8 Mai 2005
1.708
0
36
Dette tyder sterkt på ukontakt et eller annet sted.Det kan rett og slett være så enkelt som at ukontakten befinner seg inni stikket til hodetlf uttaket.Du må nok kikke inni apparatet.Da kan du også foreta en grundig rens av alt støv og skitt du fysisk kan komme til.Når det er gjort tar du litt kontaktspray inni alt av potmeter og brytere.Etterpå,en liten dæsj med oljeholdig kontaktspray.Samme i hodetlf-stikket.Beveg og trykk masse ganger på pot og brytere etterpå.La den stå en times tid etterpå før du setter strøm på,og hør om det ble bedre/bra!!
Alternativt:Se godt etter løse loddinger!!!Skjekk godt ledninger/loddinger til høyttaleruttakene-altså,om de er løse..
Skulle ikke noe av dette hjelpe får du spørre høyere utdannet vintagepersonell her
Alternativ Audio :: Forsiden
Mvh Rune
 

sigvald

Medlem
14 Feb 2006
1.779
0
36
takker for svar. har nå byttet om på kondensatorene UTEN at problemet flyttet seg til den andre kanalen. det er akkurat som før. skal prøve å gå over den som du sier og sjekke loddinger og andre kontaktpunkter.
 

deontic

Medlem
2 Aug 2020
1
0
1
Asker
Hei. Fant dere en løsning på dette? Jeg har en Tandberg 200C med eksakt samme problem: skurring i ene høyttalerutgangen. Skurring på samme side i hodetelefonutgangen. Det skurrer ikke i hodetelefonene når høyttaler på den siden som skurrer er koplet ut. Jeg har renset alle potmetere. /C