Svekkede forbrukerrettigheter


ragwo

Medlem
13 Jan 2007
7.655
0
0
Dette er lesning som får det til å gå kald nedover ryggen på meg. Det er ikke alltid like moro å få EU-direktiver tredd ned over øra nei.. Kort sagt handler saken om at reklamasjonsretten blir felles for hele EU/EØS. 2 års reklamasjonsrett kan bli en realitet selv på bilkjøp. Forbrukere vil også få svakere rettigheter ved boligbygging og oppussing. Og det positive er; ingen nasjonale unntak er tillatt. :evil:
Vi får bare krysse fingrene for at noen i Brussel tar til vettet og innser at dette blir for dumt. Og selvfølgelig er det gått prestisje i saken :-?
EU torpederer klageretten
 

asvaberg

Medlem
14 Feb 2007
17.772
0
0
EU diretiver (les EØS) har en lei tendens til å bli tredd nedover ørene våre hvis det går i disfavør av pss skattebetalere. Ihvertfall oppleves det slik.
Og nei, det blir ikke bedre om vi blir medlemmer av EU. En fjert i EU-forsamlingen er hva vi blir.

EØS kontroll, my ass. Noen som har sett nærmere på bilparken i Hellas? ;)
 

Kaiser72

Medlem
8 Feb 2008
9
0
0
Jeg har startet et opprop på Facebook for å støtte forbrukerombudet og Forbrukerrådet i deres arbeid for å stoppe eller minske effekten av dette direktivet.
Det virker kanskje i utgangspunktet litt meningsløst for mange, men det er nå faktisk over 4,000 som har skrevet seg på, blandt andre Forbrukerrådet Norge selv.
De har skrevet et innlegg i diskusjonsforumet hvor de forteller at de er glade for engasjementet, at de håper det fortsetter å øke i omfang og at de gleder seg til å fortelle om dette i kommende møter i Brüssel.
I tillegg vet jeg at det er planlagt en artikkel angående dette i en av landets største aviser ganske snart.

Jeg håper flere av dere ser nytten i dette og skriver dere på! :-D
Edit: Og selvfølgelig; invitere gjerne de dere kjenner slik at det sprer seg enda fortere!

Gruppen heter "Opprop mot EU-direktivet som knuser norske forbrukerrettigheter!"

Her er en lenke til en kort innføring i saken og et intervju med direktør i Forbrukerrådet, Randi Flesland, på FBI, NRK Nett-tv.

NRK Nett-TV - hastighetsmåling