Svart projektorskjerm med maling.


pholdahl

Medlem
9 Des 2015
3
0
0
Hei!

Jeg kom over noen poster og filmer fra folk fra den andre siden av dammen som har laget seg svarte projektorskjermer ved å kombinere to ulike malingstyper.

Easy Ambient Light Rejecting Screen Paint - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
https://www.youtube.com/watch?v=MssmLgmMwtA

Det finnes mange flere eksempler. Hva sier folket, er dette for godt til å være sant?

Jeg lurer på om det er noen som har prøvd seg på dette her på AV forum, hvilke erfaringer har folk isåfall gjort seg? Jeg tar gjerne imot tips til malingstyper og fremgangsmåter som kan gi tilsvarende resultater for en DIY svart projektorskjerm.

PS. Jeg er ute etter å eksperimentere med en slik skjerm, på budsjett, til å bruke i teaterproduksjoner, ikke for å se film i TV stua. Så at bildet på skjermen ikke holder blu ray kvalitet er forsåvidt greit. Det viktigste for meg er å finne en måte å lage en svart projektorskjerm av en viss størrelse til bruk i en teater black box, slik at bildet ikke blir så voldsomt vasket ut av scenelyset, og at en slipper en stor hvit projektorskjerm som bakgrunn på scenen. Black Diamond er helt utelukket da det koster en formue.

Jeg prøvde å søke opp info om dette på nettsiden, men enten er søkemotoren til nettsiden litt utdatert, eller så bruker jeg ikke de riktige ordene, jeg klarte ihvertfall ikke å finne noen tråder på dette temaet.

Noen kreative tanker på teamet?
 

TorTorden

Medlem
21 Jan 2012
12.245
0
36
Fikk selv tanken at setter kunne fungert som en b løsning, en billigere projektor og slik skjerm til tv bruk, ikke alt for stor, kanskje bare 75-80" stort...