strømsterk stereo forsterker 10-20000?


Drive/Driven

Medlem
16 Apr 2009
54
0
0
Takker for svar!

ja hk forsterkeren er som du sier mer fremtidsrettet. nad c375 ligger på 10.000 og hk 990 får du fra 15000. men når jeg alikavel skal kjøpe meg en forsterker vil jeg ikke gi 10000 å være sånn passe fornøyd.Da gir jeg heller 15000 og blir veldig fornøyd.
har prøvd pma2000 men da likte jeg hk970 totalt sett bedre,til tross for prisen.
har hatt Lyngdorf SDAI2175 å den likte jeg IKKE lyden på,alt for klinisk for meg,men her var brukervennlighet på topp.Men liker egentlig hk lyden,så hk990 er virkelig et spennende produkt. nå sitter jeg med en marantz pm15 s1 som jeg låner,liker lyden men den er for strømsvak.
 

Drive/Driven

Medlem
16 Apr 2009
54
0
0
Har tenkt litt...

Hva med en Parasound Model 2100 Stereo forforsterker og en Parasound NewClassic Model 2250 effektforsterker.mer watt en hk990 men er den strømsterk? å hvordan låter den eventuelt sammen med cv ve 12?
å selfølgelig hvis noen har noen tips om noen andre stereo forsterkere i denne prisklassen så er det bare å rope ut!:) 8)
 

BanjoArrne

Medlem
13 Nov 2005
1.566
0
0
minhifi.no
Kanskje en ide å skifte trådnavn til "Strømsterk forsterker 10-20.000?" eller lignende da i så fall.Så får du kanksje mer respons på det du ønsker.

Jeg har ikke fått prøvd mitt nyinnkjøpte Rotel RB-1080 enda men ut fra denne målingen vist nedenfor så ser den ikke ut til å kaste inn håndkleet uansett last. ;)Jer har i allefall fått intrykk av at Rotel leverer meget til prisen og de er også tilhengere av å fremheve den viktige dynamikken som gir energi til musikken.Dramatiske rytmeendringer følges opp med den reneste selvfølge med den lille RA-930AX`en på bare 2x30 watt som jeg har hatt en stund som vikar til jeg fannt noe litt kraftigere som har bedre kontroll på litt større høyttalere.Imponerende må jeg si!

Min Preamp RC-1082 ankom Trondheim i går så nå er det ikke lenge til jeg får lyd.Gjett om jeg er spennt. :-D

Kan komme med en tilbakemelding senere om det interressant.
 

Drive/Driven

Medlem
16 Apr 2009
54
0
0
Hei!

Takk for tips om endring av tittel på tråden Banjoarrne. har sett litt på rotel å kom gjerne med en tilbakemelding her.men har hørt/lest at rotel kan bli litt "skarpt i toppen" noe jeg ikke liker,og som heller ikke passer til cerwin vega på øredøvende lydnivå.Det jeg ser for meg er en forsterker med varm klang og med mye krefter.men jeg har aldri testet rotel før så har ingen personlig formening om hvordan det låter.
hadde vært veldig fint hvis noen her har testet rotel på cerwin å kunne kommet med en uttalelse om hvordan det låter...takker for alle innspill.:)
 

vang1

Medlem
13 Des 2008
117
0
0
36
"Problemet" med NAD sine fjernkontroller, med at det den hopper ganske mye i volum var også slik på C372. Dette er også slik på 375, litt mindre frempregende, men fremdeles tilstede. Dette kan være litt slitsomt i starten, men det er en ganske stor vanesak vil jeg legge til. Det er også litt forskjeller på om du bruker orginal kontroll, eller om du har universalkontroller.

Personlig liker jeg NAD forsterkerene veldig godt. Jeg testet også H/K en del med samme tanke på å gå for dette. Begge forsterkerene er veldig gode i sin klasse. H/K er nok den sterkeste av de to, og kan som nevnt skilte med noe mer teknologi enn NAD kan. Jeg har hovedsaklig testet med CV V12F og Dali Concept8, som begge er ikke for langt unna det du selv har.

Jeg benytter mitt stereo til musikk. Og lyd er som kjent utrolig subjektivt.
Jeg liker personlig NAD sin klang best. Den gir meg masse trøkk, enten jeg hører på Slayer - Rain in blood, eller Gary Jules - Mad World, uansett volum. Jeg syntes at H/K har en litt varmere tone over seg enn NAD har.
Personlig valgte jeg NAD, rett og slett fordi den ga meg mest frysninger når jeg lytta gjennom favorittskivene. Den litt kjøligere klangen ga meg mer følelse av dramatikk i de sangene hvor dette var naturlig, som til slutt gjorde valget mitt mellom de 2.

Begge forsterkerene er strømsterke nok til at jeg for min del aldri fikk de til å falle av på nevnte høytalere før jeg var godt passert behaglig lyttevolum. Ikke engang på whiskeyfyllavolum falt de av. Dette kommer sikkert litt ann på hvor stort areal du skal dekke, men sansynlig stopper ørene først.

Alt i alt er dette to veldig gode forsterkere. Nå har jeg rett nok ikke eid ett anlegg til 6 siffer enda, og kommer nok neppe til å gjøre det. Jeg drister meg likevel til å si at begge forsterkerene leverer god lyd. Om H/K er verdt +5000 pga de ekstra mulighetene den har, kommer litt ann på hva du trenger. Hos meg var det lydklangen som avgjorde det hele. Og slikt kan ikke forklares godt med ord. Å lytte vil alltid være den beste løsningen.
Personlig syntes jeg i hvertfall ikke at fjernkontrollen skal være ankepunkt nok til å gå vekk fra NAD. Det er som clutchen på biler. Man blir vant med det. I begynnelsen tuklet jeg masse med volumjusteringer. Små tapp, store tapp, holde inne lenge, kort, opp og ned. Til slutt går dette av seg selv, og du styrer volumet problemfritt. Den er sensitiv, du må kanskje ned litt for så og gå opp til rett volum inniblant. Men det lager neppe store problemer.

Nå skal det også sies at jeg også liker det "kjedelige" looken til NAD. Designet spiller jo også litt inn på helhetsinntrykket.

Jeg venter nå spent på å teste NAD C275BEE sammen med C375BEE. Lurer veldig på hvordan dette blir å bi-ampe med. Det er godt å ha en "designa" utvidelse på lur hvis man vil ha mer! :D

Mvh
Kenneth, verdensmester i tråd-trashing med enorme vegger av unyttig tekst.
 

BanjoArrne

Medlem
13 Nov 2005
1.566
0
0
minhifi.no
Hei!Har fått lytter litt på Rotel RB-1080/RC-1082.Ble ikke missfornøyd med Rotelene kan jeg i allefall si.:)

Stålkontroll er det riktige ordet.Rytmer sitter som støpt.Musikalsk og engasjerende.Signaturen heller mot det varme og det er ikke noe bakdel i mine ører (smak og behag).Alt er der fra topp til bunn,føler i allefall ingen mangler så langt.Må leve litt mer med den for å kunne si mer.

Mener at Rotel er et ganske trygt kjøp.De leverer.Men det er alltid lurt å høre før man kjøper(gid jeg kunne lære litt av det jeg sier der :oops: :mrgreen: ).

Lykke til :)
 

Drive/Driven

Medlem
16 Apr 2009
54
0
0
Takk for innspill!

Bra du ble fornøyd banjoarrne:) men jeg er fortsatt usikker på hvordan rotel låter på cerwin,det virker som rotel leverer gode produkter,men du mener at rotel oppsettet ditt har en varm klang?jeg har hørt at rotel generelt har en lys klang,kanskje det bare gjelder klasse d forsterkerne til dems?

vang1:
Det er som du sier,lyd er veldig subjektivt.er usikker på hvilken forsterker jeg går for,mest sannsynelig blir det hk 990. foreløbig har jeg ikke bruk for alle mulighetene hk har å tilby,men det kan være greit å ha en fleksibel forsterker.
Det eneste som plager meg med nad`n er volumkontrollen,virket som det var enten mye lyd eller ingen lyd,veldig følsom,sikkert en vanesak men for meg er det grunn nok til å ikke velge forsterkeren.Forestill deg at du har fest,å et en som ikke er vant med forsterkeren skal justere volumet,da skal det ikke mye til for at et eller annet går i stykker.Pluss at det er kan være vanskelig å finne passe lyttevolum når den er så følsom.
angående utseende på forsterker så er jeg ikke så nøye,så lenge det låter bra og er brukervennlig er jeg fornøyd.

Det skal ikke være lett:???: begynner å bli litt lei av å ikke være fornøyd med anlegget,så kommer nok til å bestille meg en forsterker veldig snart. enten det blir nad,parasound,hk eller rotel.
Hyggelig hvis noen kan komme med noen tips eller erfaringer:)
 

BanjoArrne

Medlem
13 Nov 2005
1.566
0
0
minhifi.no
Drive/Driven skrev:
Bra du ble fornøyd banjoarrne:) men jeg er fortsatt usikker på hvordan rotel låter på cerwin,det virker som rotel leverer gode produkter,men du mener at rotel oppsettet ditt har en varm klang?jeg har hørt at rotel generelt har en lys klang,kanskje det bare gjelder klasse d forsterkerne til dems?


Det skal ikke være lett:???: begynner å bli litt lei av å ikke være fornøyd med anlegget,så kommer nok til å bestille meg en forsterker veldig snart. enten det blir nad,parasound,hk eller rotel.
Hyggelig hvis noen kan komme med noen tips eller erfaringer:)


Min erfaring er helt klart at Rotel er av de som heller mot det varme.Mulig deres klasse -D er litt lysere i klangen.Men det at noe er lyst i klangen betyr jo ikke at de ikke har varme,det kan bety at de har mer fokus oppover i frekvens enn i bunnen.Men det stemmer heller ikke når det kommer til Rotel mener jeg.De lever i kjelleren som bare det hva jeg hører her hjemme.

Lett er det ikke.Du må rett og slett får prøvd noe selv for å finne ut om det virkelig er noe for deg.Men jeg anbefaler deg å ta en lytt til flere av disse merkene før du bestemmer deg.Smaken er jo aldri helt lik fra person til person.Kan hende du liker Parasound eller HK bedre enn Rotel,men dette må du finne ut selv.

Lykke til. :)
 

Drive/Driven

Medlem
16 Apr 2009
54
0
0
Takk for innspill

Har tittet litt rundt,å har bestemt meg for at jeg handler innen førstkommende fredag.er 99% sikker på at det blir harman kardon hk990:) så sant ingen kommer med et vannvittig bra forslag da.Igjen takk for alle forslag osv. Veldig bra forum forresten:)
 

freddyper

Medlem
23 Feb 2003
436
0
0
Tror ikke du kommer til å angre på valget av H/K 990 :)
Jeg har akkurat byttet fra Abrahamsen V2 og V6 til h/k 990, den spiller med slik kontroll, oppløsning og dynamikk at jeg har sittet og glist :-D i en uke nå.
Har aldri klart å få Audiovector ht til å spille så dypt som med hk990.

Vil påstå at denne forsterkeren er et knall kjøp.
 

Drive/Driven

Medlem
16 Apr 2009
54
0
0
freddyper:hehe ble ikke mindre fristet nå kan du si:) artig å høre at du er fornøyd. Har et spørsmål hvis du ikke har noe i mot det. Hva syns du om fjernkontrollen?leste i hjemmkino bladet at de syns den var litt upraktisk.
 

freddyper

Medlem
23 Feb 2003
436
0
0
Hva syns du om fjernkontrollen?leste i hjemmkino bladet at de syns den var litt upraktisk.
Fjernkontrollen til forsterkeren er stor og klumpete(stygg), men jeg synes at den fungerer greit, er oversiktlig.
Jeg bruker ikke fjernkontrollen til H/K siden jeg har programert alle funksjonene inn i logitech harmony fjernkontrollen.
 

Vegamannen

Medlem
17 Sep 2007
6.252
0
0
freddyper skrev:
Fjernkontrollen til forsterkeren er stor og klumpete(stygg), men jeg synes at den fungerer greit, er oversiktlig.
Jeg bruker ikke fjernkontrollen til H/K siden jeg har programert alle funksjonene inn i logitech harmony fjernkontrollen.

Nå kan det jo nevnes at Nad C375 BEE gruste H/K 990 i siste lyd og bilde. Nad var bedre på alt. Og hva skal man med alt fiks fakset på H/K 990 da?
Dette er egentligt bare en hjemmekinoforsterker med to kanaler.
 

Sir.KnowsAlot

Medlem
28 Nov 2008
805
0
16
Naim? Ble vel litt for musikalsk og råflott for et par VE-12 kanskje. :p

Men NAD'en er et meget godt kjøp. Den kom i alle fall godt ut i siste Lyd og Bilde. :)
 

AjSelj

Medlem
31 Mai 2006
6.528
0
0
Ble det kjøp i dag?

Hadde vert spennende om noen tester noe nytt, men skjønner jo at det kan være en litt gambling om det matcher osv.

Ble forrøvrig veldig glad i Micromegaen jeg hadde: http://avforum.no/forum/pressemeldi...g-micromega-nytt-merke-hos-midgard-audio.html

Var preamp det da, men de har noen strømsterke effekttrinn.

Test her av den største integrerte derfra: http://www.micromega-hifi.com/pdf/M...df?PHPSESSID=1c5e9d1cebe3643e0fdabf441b756bdf

mange spennende muligheter her også: Resonans Lyd & Bilde
 

Lokie

Medlem
17 Feb 2006
1.223
0
0
Design e no greit også, NAD ser som vanlig nitrist ut. (Ja dem har noen serier som har sett bra ut men d koster) Ikkje e d sikkert Lyd & Bilde e fasiten på ting heller. Ville prøvd ut forsterkene selv og gjort meg opp min mening. Og ja eg har HK990 men vil overhodet ikkje påstå den er bedre en NAD da eg ikkje har hørt den ;)
 

JølleAudio

Medlem
28 Okt 2007
853
0
0
Vegamannen skrev:
Nå kan det jo nevnes at Nad C375 BEE gruste H/K 990 i siste lyd og bilde. Nad var bedre på alt. Og hva skal man med alt fiks fakset på H/K 990 da?
Dette er egentligt bare en hjemmekinoforsterker med to kanaler.

06/07 utgaven? Må ta en titt på den artikkelen.
 

BanjoArrne

Medlem
13 Nov 2005
1.566
0
0
minhifi.no
Synes å huske den ble nevnt som å være litt slapp denne HK990.Hva de mener med akkurat det kan jo også diskuteres.Det tror jeg nok kommer litt an på hvem som hører.HK er jo kjennt for å ha litt fet signatur og den er jo lettlikelig også og grei å matche med annet utstyr.Og det kommer også veldig an på hva du matcher med,for hvilket resultat du får.
Lurt å høre før man legger noe under giliotinen i allefall. ;)
 

Vegamannen

Medlem
17 Sep 2007
6.252
0
0
BanjoArrne skrev:
Synes å huske den ble nevnt som å være litt slapp denne HK990.Hva de mener med akkurat det kan jo også diskuteres.Det tror jeg nok kommer litt an på hvem som hører.HK er jo kjennt for å ha litt fet signatur og den er jo lettlikelig også og grei å matche med annet utstyr.Og det kommer også veldig an på hva du matcher med,for hvilket resultat du får.
Lurt å høre før man legger noe under giliotinen i allefall. ;)

De testet de opp mot CM9 vist jeg ikke tar feil.