Stereoforsterker - pusterom?


TV Dinnah

Medlem
6 Mar 2011
471
0
0
Hei. Jeg har nettopp kjøpt meg stereoforsterker, Onkyo TX-8050, men jeg er litt usikker på om den vil få tilstrekkelig ventilasjon i tv-benken min. Det er en åpen konstruksjon som dere ser, så det er ikke noe problem med lufting bak og rundt sidene, men synes det ble litt smalt oppunder taket. Vet ikke hvor mange cm klaring som er anbefalt. Bør en slik forsterker plasseres hvor det er helt åpent, f.eks oppå et lite bord? Eller bør den helst ha tak over hodet så den ikke blir så full av støv?

Har registrert at Onkyo har fått rykte på seg for å bli veldig lett varme, men usikker på om det gjelder mest billige surround-forsterkere eller om det er mer generelt.

Edit: Jeg føler at bildene lyver litt, så det var kanskje litt klønete fotografert. Ser ut som det er litt mer klaring på bildene enn det egentlig er.


 

LANcorpse

Medlem
12 Jan 2005
552
0
0
Du har mer enn nok klaring / lufttilgang. Ved normal innetemperatur holder det fint med 2-3 cm klaring over normale forsterkere såfremt de ikke settes i rack som er tilnærmet luftette, noe ditt rack på langt nær er.
 

TV Dinnah

Medlem
6 Mar 2011
471
0
0
Ok, takk for svar. Målte nettopp, det er nesten 6 cm klaring mellom forsterker og bordplata (littegrann smalere rundt kantene av bordet). Så da burde det vel gå greit. Forhåpentligvis får jeg testet ut anlegget i morgen når jeg får laget til noen høyttalerkabler, så da får jeg følge med hvor varmt det blir for sikkerhets skyld. Men det er iallfall betryggende at dere mener jeg har nok lufting.:)
 

Hektor

Medlem
12 Jun 2010
1.328
0
0
Kjør hardt i noen timer og sjekk etter festtemperatur. Er du redd for at forsterker tar kvelden eller gasser fra oppvarmet maling?
 

TV Dinnah

Medlem
6 Mar 2011
471
0
0
Hektor skrev:
Kjør hardt i noen timer og sjekk etter festtemperatur. Er du redd for at forsterker tar kvelden eller gasser fra oppvarmet maling?
Hehe. Jeg har vel bare blitt litt skremt av rykter om at Onkyo har en tendens til gå veldig varme, så ville bare være helt sikker på den får nok luft.
 

Hektor

Medlem
12 Jun 2010
1.328
0
0
Skjønner den. Klasse a forsterkere blir veldig varme, men de har kanskje bedre varmeisolering med tanke på innmat?
 

joakimpatos

Medlem
24 Nov 2011
6.283
0
0
på min gamle 609 var det aldrig noen former for at den ble varm, kunne spille i 2 timer og den var maks 35 grader varm ;)
 

Ostemannen

Medlem
25 Okt 2009
15.930
0
0
Prøv deg litt frem. Dersom du merker den blir varm så setter du den oppå benken, eller et sted hvor den får mer plass til topplaten.

Dersom den ikke blir kjempevarm og går i protect eller noe sånt så er det bare å kjøre på. Vil anta det går fint siden du har så åpne sider.