Stereo 2.1 & 2.2 system, oppsetting av subwoofer.


Purolatino

Medlem
20 Apr 2007
3.375
0
0
Hei

Har noen spørsmål angående stereo oppsett med subwoofer, såkalt 2.1 og 2.2 oppsett, da med forholdsvis NAD M3 og C390DD.

På C390DD kan man i subwoofer menyen velge om subwoofer signalet skal være stereo eller mono, forstår da at dette gjelder 2.1 (mono) eller 2.2 (stereo). Men er signalet fra Pre Out uansett et monosignal?

Tenker at der man setter delefrekvensen/XO, er jo signalet/dypbassen uansett ikke retningsbestemt?, er det riktig?

På M3 har man en såkalt biamp funksjon på PreOut med muligheter for å sette delefrekvens, forstår det slik at her er det snakk om "aktiv" biamping pga. forsterker M3 tar seg av frekvensene over valgt XO, men "aktiv" subwoofer tar seg av frekvensene under XO?, altså 2 forsterkere?

Men er signalet som kommer ut Pre Out på M3 et monosignal?
Her har man ikke muligheten til å velge stereo eller mono slik som på C390DD.

Kan man kjøre 2.1 oppsett på M3 uten noe tap av signal?, og koble subwoofer og forsterker med én enkel subwoofer kabel, eller må man bruke RCA kabel (2 kabler Rød og Hvit) fra forsterkerens PreOut til subwoofer?

Og ved et 2.2 system på M3, kan man da koble med en enkel subwoofer kabel per subwoofer?

Tenker, fra PreOut Left Hvit ---> subwoofer kabel ---> Subwoofer Left In
PreOut Right Rød ---> subwoofer kabel ---> Subwoofer Right In

Setter stor pris på tilbakemeldinger og hjelp her.
 

mclulz

Medlem
30 Nov 2012
447
0
0
Stereo sub, hvordan skal man få til det, da signalet er i mono orginalt?

Du kan jo såklart ha 2 subber, men sånn som jeg har forstått det er det samme signal som sendes til begge subbene. Altså mono x 2
 

Niels Nielsen

Medlem
28 Jun 2003
25.044
0
0
Langt det letteste er, hvis du skal ha to subwoofere, å kjøpe sub der har høynivå inngang, da bare kobler du venstre sub til terminalene på dine høyttalere, og samme med den høyre. Da setter du delefrekvens og gain på subben slik det passer med dine høyttalere, smak og rom. Du får også best lyd om du bare lar dine høyttalere kjøre full-range som de gjør nå.
Med en REL subwoofer kan du benytte den medfølgende Neutrick kabel, denne kobler du på høyttaler terminalene på din forsterker.
Home Theatre Subwoofer World Wide | Set Up | REL Acoustics