Star Wars BD lyd dropout :(


Speedfight2

Medlem
28 Nov 2003
2.748
0
36
Sitter å koser meg med Episode IV, a new hope for så å merke at overgangen fra kapittel 15 til 16 (The Death Star) så kuttes lyden bittelittegrann på tidspunkt 36:55 og et sekund senere. Den første på 36:55 er mere markant enn den som kommer et par sekunder etter. Jeg vet ikke om det er på flere plasser i denne filmen, da jeg måtte skrive dette før jeg fortsetter filmen. Men jeg innbiller meg at lyden også "hakket" litt på de første(siste) tre filmene, altså episode I-III, men ikke så iørefallende som på A New Hope.

Har noen andre der ute merket det samme på A New Hope på dette kapittelskifte og tidskode? Det _kan_ være lagbytte på filmen akkurat der slik at det er derfor at lyden plutselig faller ut, men nå skal sant sies at da er det iallefall første gang jeg ser/hører et lagbytte på en BD av de vel nesten 400 jeg har.

Jeg har spilt av filmen på begge mine BD spillere (se signatur) Panasonicen er oppdatert med ny firmware fra 21.11.2011, mens Sony'en ikke har noen ny oppdatering. Den siste der var vel tidligere i år tror jeg.

Men som sagt, noen andre her som har opplevd dette, eller er jeg så uheldig å ha fått en produksjonsfeil?

Edit: Nå har jeg testet dette punktet med samtlige lydspor på platen, og det er kun DTS-HD MA sporet som glitcher til ved dette punktet.
 

Sasquatch

Medlem
21 Mar 2010
156
0
0
Du kan sjekke at alle produktene (atså TV, spiller og receiver) har avslått AV.link(nexTViewLink, SmartLink, Q-Link, EasyLink,CEC,HDMI-control etc.). Om ett eller flere av produktene har denne kommunikasjonsprotokollen på, så hender det noen ganger at de "krangler" litt, og at man opplever slike feil som du har.
Hvis det fortsatt er feil etter at du har slått av alt, så kan du også prøve å koble spiller direkte til TV, og se om det er receiveren som er synderen.
Det siste du kan gjøre, er å teste filmen/filmene hos en kamerat som har et helt annet oppsett. Slik at du kan avkrefte/bekrefte at det er en feilproduksjon på selve filmen/filmene.
 

Speedfight2

Medlem
28 Nov 2003
2.748
0
36
Da har jeg slått av HDMI Controller på Sonyspiller, VieraLink på Panasonicen, pluss TV'n, men fremdeles samme problem. I receiveren kan jeg ikke finne sånn i farten etter å ha bladd igjennom instillingene noen linktilknytning det går an å slå av.

Det skal også nevnes at jeg koblet spilleren rett i TV'n og da var det ikke noe dropout i lyden på gitte punkt, så da er nok BD produksjonen som den skal. Så "synderen" er nok receiveren mest sansynlig da. Så da er det store spørsmålet, hva skal jeg gjøre for å bli kvitt problemet? Hvor på Denon receiveren finner jeg styringen på kontrollerne?

Håper noen kan hjelpe meg å finne en løsning på problemet. Uansett takk til Sasquatch for tips så langt :)
 

Speedfight2

Medlem
28 Nov 2003
2.748
0
36
Takker for nyttig info, Strike Ace. Får satse på at det kommer en oppdatering til min AVR 3808 ganske snart da.
 

Sasquatch

Medlem
21 Mar 2010
156
0
0
Ved å søke kjapt på div. forum, så er det flere som har fått fikset dette med en oppdatering som kom i slutten av april i fjor. I denne oppdateringen skulle DSP-modulen bli oppdatert til "DSP module 36.61", og den skulle ta for seg lignende lydproblemer.

For å sjekke versjonen du har, må du slå receiver helt av med hovedstrømsbryteren. Deretter:

"Behind front panel hold the 'return' and 'status' buttons down at the same time and turn on the receiver using small power button. Then release the 'return' and 'status' buttons and turn the receiver on using large power button. Then use 'status' button to cycle display firmware module versions."

Du har litt mer info her:
Denon 3808/4308/5308 Firmware Tracking Thread - AVS Forum

Og hvis du går nederst på denne siden og hopper til de siste sidene i forumet, så er det flere poster som omhandler Star Wars. :)
 

Speedfight2

Medlem
28 Nov 2003
2.748
0
36
Sjekket versjon og den har 36.59, så min er tydelig for gammel. MEN: når jeg prøver å oppdatere via nettet, får jeg bare beskjed om at jeg har den nyeste firmware.. Finner heller ikke noe om det går an å laste ned fila for å eventuelt oppdatere via USB.... Kanskje Hi-Fi klubben vet noe mere?
 

Speedfight2

Medlem
28 Nov 2003
2.748
0
36
Oppdatering:
Da fikk jeg igjen receiveren fra Hi-fi klubben, og de har tvangsoppdatert programvaren, og lagt inn nyeste oppdatering fra internett.
Så nå fungerer Star Wars filmen som den skal. Pris på oppdateringen: 0,- Gikk som reklamasjon, tusen takk Hi-fi klubben :)
 

harman/kardon

Medlem
25 Apr 2005
43.993
0
0
40
Nord-Trøndelag
Har A new hope i spilleren nå.

Bildet er ganske bra oppgradert til gammel film og være.

Men lyden er det en del og utsette på :-/
Kunne vært gjort en bedre jobb. Det er så det skjærer i ørene når det skjer noe på skjermen :-(