sprekk i gummiringen..


Enebolig

Medlem
11 Nov 2012
69
0
0
Hei.

Oppdaget i går ei lita sprekk på 2-3 mm i gummi ringen på eine mellomtonen. sprekken ser ut som ein liten V.
Hvordan kan eg fikse dette på best måte?
 

JosRuu

Medlem
30 Jul 2010
3.849
0
0
Østre Toten
Jeg hadde kjøpt nytt element istedenfor å begynne å kødde og balle med lim e.l andre tvilsomme måter å reparere det på. ett mellomtone element burde ikke koste all verden med mindre du har ekstremt dyre høyttalere.
 

edguy

Medlem
27 Nov 2004
2.175
0
0
Enebolig skrev:
Hei.

Oppdaget i går ei lita sprekk på 2-3 mm i gummi ringen på eine mellomtonen. sprekken ser ut som ein liten V.
Hvordan kan eg fikse dette på best måte?
Hvis det er en garantisak så ville jeg tatt kontakt med produsenten. Hvis ikke kan du fikse det selv på følgende måte:
Stik innom en sportsbutikk/sportsfiskebutikk å kjøp et lim som heter Aquasure. Det er et lim beregnet til reparasjon av vadebukser,støvler,dykkerdrakter osv osv. Jeg jobber selv i sportsfiskebutikk å har brukt dette limet til mye rart. Det tåler ørten minus og plussgrader og er meget fleksibelt. Koster rundt en hundrings.

Skru ut mellomtonen og legg på et tynt tynt lag med limet på INNSIDEN av gummiopphenget der sprekken er. Bruk fingeren og "masser" det inn i sprekken. Du trenger ikke legge på en hel haug langt utenfor det området som sprekken er. Hvis du ikke kommer til fra innsiden så kan du selvsagt gjøre det på utsiden,men da blir det jo litt synlig. Det kan få litt gulfarge dersom sola skinner på det over lang tid. La det tørke ET DØGN før du setter elementet på plass igjen. Gjør du dette skikkelig så blir gummien så god som ny. Jeg som er sportsfisker bruker dette mye i fiskesammenheng,men jeg har limt sykkelhjul og bensinslanger med dette fantastiske limet :) Verd et forsøk i allefall før du eventuelt kjøper nytt element.
 

FilmThor

Medlem
28 Nov 2012
216
0
0
Enebolig skrev:
veit du kem som seller elementer til QLN? :)
I Norge så husker jeg bare at Soundgarden har hatt disse. kanskje de har på lager?
Eller så syntes jeg forslaget til Edguy var strålende!!! Og da må du ha så tynt lag som overhodet mulig.
En liten rift i gummiopphenget er ikke helt kritisk heller. Det vil ikke ha svært store lydmessige konsekvenser. men dersom dette gummiopphenget blir stivt av limet så får du problemer. Du kan også få problemer dersom det blir en skjeiv gange i elementet. Og så til slutt; den totale massen av gummioppheng og membran (samt støvkapsel) er kritisk for ytelsen, så det skal ikke så mye ekstra vekt til her!!
 

Enebolig

Medlem
11 Nov 2012
69
0
0
Fant ikkje element på nettet, så i første omgang blei det limt med Performix PLASTI DIP. Blank elastisk lim som ein kompis bruker til å lime dykkerdrakter med.
 

Ingeniør'n

Medlem
26 Jul 2005
12.357
0
36
Hvor fikse - hører du noen ulyder mm ?

Gummiring - er det gummiopphenget vi snakker om ? Hvis den er mindre enn 5 år er det gode sjanser for å få nytt element på reklamasjon.
 

Enebolig

Medlem
11 Nov 2012
69
0
0
gummiringen/oppheng rundt elementet. ingen ulyd men kan vel bare bli verre ved spilling over tid? er jo ein del bevegelse der.
 

Ingeniør'n

Medlem
26 Jul 2005
12.357
0
36
Sikker på det er sprek og ikke bare et merke fra produksjonen ?

Trenger ikke utvikle seg å bli noe alvorlig hvis ikke høyttalerne er gamle eller har stått i sollys slik at gummien/plasten har blir tørr og hard.
 

Enebolig

Medlem
11 Nov 2012
69
0
0
Nei det var sprekk :) hull igjennom ;)
Di er jo noen år gamle.
Har penslet på litt lim no så får se kor lenge det holde. Kommer til å kjøper nye etterkvert. :)
 

gtbikes

Medlem
4 Feb 2008
336
0
0
Om det er gummioppheng han du kjøpe ett elastisk lim som brukes til å reparere vadebukser i goretex. rimelig og det fungerer.. bare IKKE legg for tykt på da det er ett vulkaniserende lim!!

du får det hos alle forhandlere av fluefiskeutstyr.. har de Hodgman så kjøp det..