spdif toslink


sulamit

Medlem
2 Des 2010
111
0
0
jeg har en dacmagic som jeg har koblet til pcen min. PC og dac'en står ca.10 meter unna tv, decoder, og forsterker. Dac'en er i dag koblet til med en spdif toslink kabel for digital lyd fra pcen, kablen er ca. 1 meter er det mulig å fa en lang toslink på ca. 10 meter. planen min er å samle alt hifi utstyret på en benk.

noen som har tips til butikker som selger dette og er det forskjell på en toslink til 100kr meteren og en til 20 kr meteren?


takker for alle svar.
 

skrivefeil

Medlem
27 Aug 2009
93
0
0
Har denne selv, og det fungerer fint

HQ Optisk kabel 10m Optisk kabel

Er de laget i 10 meter, funker de vanligvis i 10 meter. Er ingen form for aktiv repeater på kabelen.
Man kan jo være uheldig og få et ødelagt produkt, men digitaloverføring skal være identisk enten kabelen er dyr eller billig.
Da betaler man for navn, byggekvalitet, utseende, evt. skjerming (som jeg ikke tror er noe som eksisterer for optiske kabler).
 

dellnorge

Medlem
8 Feb 2011
549
0
0
Jeg har bare et lite spørsmål. Tenkte jeg skulle kjøre optisk fra macbooken og rett inn i reciveren min. jeg lurer da på hva som er vitsen med og kjøpe en DAC, når signalet blir sendt rett inn i reciveren?

Har ikke helt forstått vitsen med dac om mann kjører optisk rett inn i anlegg..
 

Ryback

Medlem
27 Sep 2007
930
0
0
Vitsen er å bruke en annen DAC en den som finnes i receiveren. Noen liker morra, andre liker datra.
 

skrivefeil

Medlem
27 Aug 2009
93
0
0
Det vanligste er å bruke stand-alone DAC i stereo-oppsett, da jeg tror det er få stereoforsterkere som har digitale innganger. For å anse seg selv om seriøse, må man vel passe på å ikke prøve å gjøre for mye på én gang, og i tillegg gir man da brukeren muligheten til å (mis)matche forskjellige komponenter i oppsettet sitt.

Et annet scenario der jeg ser nytten for en DAC, utover den i surround-receiveren, er hvis man bruker HDMI fra f.eks. en PC til receiveren, men ønsker muligheten for å bruke en skikkelig head-fi-rigg i tillegg. Vet ikke om det gjelder alle receivere, eller bare billigtypen uten pre-ut, men har vært borti et par som ikke vil spytte HDMI-signalet det mottar ut på analoge utganger. Mulig noe HDCP-begrensninger, men vet egentlig ikke. Ettersom analoge utganger fra lydkort i PC ofter er spekkfulle av elektronisk støy, er det en fordel å heller bruke sp/dif til dette formålet, og dermed har man laget seg behov for enda et flott innkjøp i form av en ny DAC.

Det er derfor vi aldri har særlig mye penger til overs.