spørsmål om lerret og projector


kewell79

Medlem
4 Jan 2006
1.467
0
0
Har en HD67N + Lerret på vei i posten. Men har noen få problemer før alt er på plass


Har murtak, men også en bjelke jeg vurderer sette takfeste til projektor på, men denne blir da ikke stående rett på lerret. Men takfestet jeg har kan justeres, så spørsmålet er da om det går greit at bilde blir sendt litt skrått mot lerret?
 

BTB

Medlem
25 Mar 2010
102
0
0
Det er ikke optimalt å plassere denne prosjektoren off-center, men det er mulig. Du vil da få et bilde som har forskjellig høyde på høyre og venstre siden av bildet. Denne prosjektoren har da noe som kalles Keystone-korrigering, som er for å korrigere for dette.
Mener dette skal stemme, men sikkert noen som har andre tips også?
 

Gorm

Administrator
13 Des 2002
39.972
30
48
51
Jessheim
Du burde jo sjekket dette før du kjøpet projektor da, og ikke etterpå. Du har kjøpt en projektor med fast optikk, og nå må du enten sende den i retur, eller leve med konsekvensene. Det er nok bare finne frem murborret, og montere projektoren i rett vinkel fra senter i lerretet. I tillegg må den plasseres i nøyaktig høyde i forhold til lerretet, da projektoren kaster bildet ut med et fast offset. Nå vet jeg ikke lerretsstørrelsen du har gått for, men om vi tar utgangspunkt i et 100 tommer lerret, så må linsen være plassert midt i bildeflaten sideveis, og 16 centimeter over øvre kant på lerretet. Bruk av keystone for å korrigere er et særdeles dårlig valg, og noe jeg ikke ville vurdert engang. Grunnen til det er at du alltid vil ha stygge prosesseringsartefakter i bildet. Da er det bedre å bytte projektor, til en med utstyret du egentlig trenger, nemlig lens-shift.


Du finner manualen her (pdf), og informasjonen du trenger er på side 16: http://www.optoma.co.uk/uploads/manuals/HD67N-M-en-GB.pdf
 

Gorm

Administrator
13 Des 2002
39.972
30
48
51
Jessheim
Det kommer jo helt an på hvor høyt lerretet henger det da ;-)

Hvis du ønsker å plassere lerretet høyt, så må du selvsagt kjøpe det takfestet som bygger minst ned fra taket.
 

kewell79

Medlem
4 Jan 2006
1.467
0
0
eneste jeg vet er at jeg skal henge lerret i taket :-D får bare sette projektor i senter, og justere lerretet til den rette høyden, stemmer det?

kjøpte takfeste som bygger lavt ned fra taket

projektor kom på døren i dag. Hvor er lerretet da spurte jeg ? det viste han ingenting om selv det var bestilt som 1 vare....... :cry:
 

hhagl

Medlem
5 Sep 2006
657
0
0
Forskjellige preferanser, men dersom du blir sittende å se opp på lerret er jeg redd du får vondt i både nakken og øynene. Jeg foretrekker ihvertfall å ha bilde så lavt som mulig.
 

Gorm

Administrator
13 Des 2002
39.972
30
48
51
Jessheim
Sitter du på kjøkkenstol og ser film eller? I hjemmekinoen har vel de fleste en sofa eller reclainer av noe slag, og da blir det jo direkte slitsom å sitte "rett-opp-og-ned", for å se film langt nede på veggen? Nei vipp stolen bakover, og finn ut hvor øynene hviler på veggen ;-)
 

hhagl

Medlem
5 Sep 2006
657
0
0
Ikke akkurat kjøkkenstoler nei... :) Du har jo selvfølgelig helt rett. Man må finne ut hvor øynene hviler på veggen og dersom man inntar horisontalen i sofaen eller stolen kan jo det bli ganske høyt.. :)