Skjermet CAT5 FTP/STP (nettverkskabel) som RGBHV-kabel (VGA)


Gorm

Administrator
13 Des 2002
39.972
30
48
51
Jessheim
yannz skrev:
hifil: genialt. takk :) - vet du om disse er vanskelige å installere? må sjekkes ut. iallefall når det kommer til vinkler..
De festes med skruer (en skrue pr. 50 til 70cm er mer enn nok).
 

Pirken

Medlem
8 Aug 2003
415
0
0
42
kat5

Tenkte på en liten ting. vist dere alikevell skal lodde om kabelen.
Kjøp da heller noen meter med Belden datakabel. Markesføres av Jørgen Holmefjord i Norge. Dette er en Kjempe datakabel.8 Leder skjermet kabel. Vi bruker dette I adgangskontollsystemer der den vanlige datakabler blir for dårlige. Den har en veil pris på ca 18 kr meteren men dette er det verdt ! I denne kablen er det utrolig liten motstand.

bare et tips. De har foresten også egenutviklete kat5 kabler i hvit uten noe ekkel skrift på. slik at dette blir litt finere og legge opp.
http://www.holmefjord.no/
 

Digimaster

Medlem
1 Feb 2003
260
0
0
38
Kansje "litt" offtopic dette men men.

Har en prosjektor med 5bnc (sony 722qm)
Står R G B sync/HD VD på den.

skal koble 5bnc til scarten fra xboxen.(macrovision fjerna)

Hvordan skal jeg gå fram for å lage en sånn kabel?

trenger jeg bare å bruke 4bnc da ?

Håper på mange fine svar :D


er newbie innen dette faget
 

JT

Medlem
6 Mar 2003
283
0
0
Hei

Har et problem.. har laget meg en 11 meter lang VGA-VGA kabel som beskrevet i denne tråden, testet den med skjerm, der funket det helt fint, og satte i gang med å koble til min X1, startet pc`en fikk så vidt bilde helt i begynnelsen av oppstart før windows logo kommer opp (WinXP), da blir bildet hvitt med svarte striper over og slik er den når pc`en er ferdig med oppstarten og. Tar kabelen over til skjerm igjen og der er det bra bilde, bare når jeg kobler til projektoren det blir krøll. Har og prøvd med VGA kabelen som følgte med X1, da virket det bra.

Noen som har peiling på hva dette kan komme av?
 

JT

Medlem
6 Mar 2003
283
0
0
Har tatt et bilde av hvordan det ser ut når den har startet opp og er i desktop`en. Noen som har peiling på hva som er galt?
 

Vedlegg

splatt

Medlem
29 Sep 2003
376
0
0
JT, jeg tipper at du kjøer for høy oppdateringsfrekvens på grafikkortet. Ser vedlig slik ut. Koble kabelen til skjerme igjen, og still ned denne. Om du ikke vet hvor, så ligger de under avansert der du velger oppløsning :)
 

JT

Medlem
6 Mar 2003
283
0
0
Oppdateringsfrekvensen er på 60 Hz. Det får jeg og opp når jeg bruker vanlig skjermkabel og projektoren kjenner igjen signalet. står da 800*600 og 60 Hz men jeg kan jo prøve å med andre frekvenser for å se om det endrer seg.

prøv å kjør en vanlig reset mens bildet er slik.
Skal prøve dette når jeg kommer hjem i dag, men jeg mener å ha prøvd dette.

Noen som vet om X1 må ha sterkere signal enn en skjerm? Kan nesten ikke forstå det heller. Det må vel følge standard det og.
 

JT

Medlem
6 Mar 2003
283
0
0
Har nå prøvd å restarte pc når skjermbildet er som det var slik som Burre sa. Og prøvd med frekvensene 56 Hz, 65 Hz og 70 Hz. Men ingenting hjelper. Noen flere forslag?
 

Burre

Medlem
20 Apr 2003
8.532
0
0
39
avforum.no
mente reset på projektoren. hjelper ikke det, prøv factory reset.
hjelper ikke det, kan det være at noen av pinnene er for korte.
 

tahustvedt

Medlem
12 Des 2002
3.432
0
0
For meg ser det ut som noe er feilkoblet i kabelen, eller at det er en kortslutning mellom to loddinger kanskje.
 

MPD

Medlem
8 Okt 2003
77
0
0
Hva med å bruke en CAT 7 kabel i stede for CAT 5 kabelen?
Mye bedre skjerming da hvert par er skjermet individuelt pluss
skjerm rundt alle parene.
Denne kabelen har større tversnitt også..
 

JT

Medlem
6 Mar 2003
283
0
0
tahustvedt skrev:
For meg ser det ut som noe er feilkoblet i kabelen, eller at det er en kortslutning mellom to loddinger kanskje.
Jeg har sjekket om det er kortslutninger på kabel, men kan ikke finne noe, og hvis det hadde vært det så burde vel bildet vært slik på vanlig pc-skjerm og? men det er det jo ikke :D En annen ting er at når jeg har det bildet så kommer jeg ikke inn i menyen på projektoren, så det virker som om projektoren "henger" seg når den kommer til desktop`en

Har prøvd å fabrikk resette projektor og oppgradert software, men det er akkurat likt. Har et flimrende bilde når logoen med WinXP viser på skjermen under oppstart nå men går bort når den kommer til desktop.

Har og prøvd med ferritkjerne (tror det er det det heter) i begge ender av kabelen for å ta eventuelt støy, men det hjalp heller ikke.

Hva med å bruke en CAT 7 kabel i stede for CAT 5 kabelen?
Jeg kommer nok ikke til å kjøpe ny kabel for å lodde :D da kjøper jeg heller en ferdig kabel.
 

JT

Medlem
6 Mar 2003
283
0
0
Noen som har noen siste forslag før jeg gir opp og kjøper meg en ferdig kabel?

Begynner å bli litt lei av å vente på å få pc`en opp på projektor nå :shock:
 

Jan I

Medlem
13 Des 2002
2.153
0
0
Hei
Takk Tahustvedt for en fin tråd :D
Har nå bestilt cat5 FTP og skal lage en komponentkabel med VGA i ene enden og komponent (3 stk RCA plugger) i andre,så da er spørsmålet:
VGA enden er grei,men hvilke kabler skal til RCA pluggene?
Er det disse?: RCA 1 : rød+ (orange ledning) og rød jord (orangestripet)
RCA 2 : grønn+ (grønn) og grønn jord (grønnstripet)
RCA 3 : blå + (blå ledning) og blå jord (blåstripet)

Skal en ha noe ekstra skjermledning til RCA pluggene?
På forhånd takk for svar
Mvh Jan I
 

tahustvedt

Medlem
12 Des 2002
3.432
0
0
Det ser riktig ut som du skriver.

i tillegg kan du koble skjermlederen (den som ligger i kontakt med skjermen) sammen med alle tre jordlederene (stripede ledere) på RCA-pluggene.

Du kan kanskje prøve først uten skjermlederen tilkoblet og så lodde det på senere hvis det ikke blir helt bra. Det ville jeg gjort.Jeg bruker selv en 12m lang CAT5E FTP med VGA-plugger på min HT1000 nå.
 

Jan I

Medlem
13 Des 2002
2.153
0
0
Hei Tahustvedt
Har bestilt en spiller med komponentutgang,og må lage flere kabler...
Koblet ikke alle jordingene i lag sist,men kan en lodde fast pinne nr 9 også til jordingene(sammen med 6 til 10). Eller må denne være fri (selv om den ikke er i bruk)
Mvh Jan I
 

tahustvedt

Medlem
12 Des 2002
3.432
0
0
Pinne 9 er definert som "+5V", men det gjelder nok bare på kildesiden. For sikkerhets skyld ville jeg latt den være i fred. Jeg løste dette ved å ikke lodde sammenføyningstråden (den som kobles sammen jordingene) på pluggen, men i stedet på ledningene som stakk ned i pluggen. Dette kan jeg gjøre etter at pluggen er ferdig loddet. Jeg tror man kan se hvordan den er loddet i det på det siste bildet i den første posten min (med litt godvilje). :)
 

ok

Medlem
26 Jan 2003
560
0
0
Tenkte bare jeg skulle nevne at jeg har akkurat samme problem med X1'en min som JT tidligere i tråden, helt ned til identisk bilde på veggen... Laget en
20m (!) VGA over FTP kabel som beskrevet. WinXP booter med et lett hoppende oppstartsbilde og blir bare striper når den er ferdig bootet. Jeg ser ca 30-40
ok linjer på toppen av skjermen, tydeliggjort ved noen halve ikoner. Resten er som JT sitt bilde. Oppløsning er garantert 800x600x62Hz.

Jeg har også en 15M vanlig VGA kabel, og bytter jeg med denne fungerer det som toget. Min Første Kabellodding [TM] til tross, tror ikke det er
noen kortslutninger. Har også målt mellom samsvarende pinner i hver plugg og det er god kontakt (~2ohm motstand, mindre på jord/retur).
VGA-kabelen har forøvrig dobbelt så høy motstand.

Første gjetning er vel at X1'en er litt hårsår i sync-avdelingen, men at det muligens kan hjelpe å eksperimentere litt med hvilke jord-varianter som
kobles sammen. Forslag her? Første test var 6,7,8,10 koblet sammen, det var helt klart på kanten av det projjen likte. Så jordet jeg folien også til
plugg-skjermen, så jeg nå har 6,7,8,10,skjerm koblet sammen. Marginalt bedre. Uprøvde alternativer inkluderer å bruke lederene til 6,7,8 til også å
jorde 10, slik at skjermlederen/folien bare brukes til plugg-skjerming. Evt. kappe tversoveren mellom 8 og 10. Evt kappe tversoveren overalt.

Ah well, har ihvertfall lært litt om lodding. :)


OK
 

JT

Medlem
6 Mar 2003
283
0
0
Hehe.. godt å se at det ikke er bare meg som sliter :D

Jeg prøvde meg og på å kople til skjermfolien uten at det hjalp, og mitt siste desperate forsøk var å klippe vekk laskene på jord, meeeen samme resultat, så nå har jeg bestilt en kabel på avconnection.dk, håper jeg får den denne uken 8)