Samsung UHD-K8500 og Panasonic's nye UHD Blu-ray spillere


lygren

Grunnlegger
11 Des 2002
44.832
61
48
41
www.avforum.no
Så jeg prøver igjen; Hvilken FPS/framerate har filmene (4k Blu-ray) det vises til lengere opp i tråden? Er det 24?
Ja, alt av film med unntak av Hobbiten kjører fremdeles 24FPS, som også blir frameraten på alt som kommer av 4K Blu-ray med det første... Frame interpolation (kunstig beregning av ekstra frames for å gi høyere framerate) i 4K vil være enda mer krevende enn i Full-HD så i en periode vil en nok måtte leve med 24P-stuttering til produsentene kommer opp med nok prosessorkraft for å beregne mellombilder effektivt. Ettersom de fleste sliter selv i Full-HD kan nok DET ta litt tid, og heldigvis plages ikke jeg personlig alt for mye av 24P-stuttering, men til noen filmer, som animasjon, er det jo kjekt å ha.
 

mmmbeer

Medlem
22 Jan 2007
351
0
0
Takk for det. Jeg trodde flere filmer ble spillt inn i høyere FPS nå til dags.

Sliter selv en del med 1080P24 på Blu-ray, spesiellt i panoreringer eller scener med mye bevegelse. Vil ikke ha for mye motion-blur heller da det blir så uskarpt. Må da velge mellom uskarphet eller hakking ved bevegelse. Hadde derfor håpet at høyere framerate ble på moten nå som teknologien går den veien,
 

Bodin

Medlem
9 Mai 2007
3.189
0
36
Samme framerate som den var på kino går jeg utifra, men formatet har mulighet å kjøre med mer frames sånn at f.eks hobbiten kan utgis med 48fps hvis de får lyst til det (sånn har jeg oppfattet det ihvertfall)
 

lygren

Grunnlegger
11 Des 2002
44.832
61
48
41
www.avforum.no
Samme framerate som den var på kino går jeg utifra, men formatet har mulighet å kjøre med mer frames sånn at f.eks hobbiten kan utgis med 48fps hvis de får lyst til det (sånn har jeg oppfattet det ihvertfall)
Ja, helt riktig, formatet har båndbredde nok til å kjøre opp til 60FPS i 4K, men da i 8 bits farger og 4:2:0 fargesampling innenfor 18Gbit/s såvidt jeg har forstått det... På 48FPS tror jeg det skal funke med 10 bits farger (dog tror jeg de fremdeles må begrense seg til 4:2:0), så i utgangspunktet kan nok Hobitten i 48FPS få en veldig grei transfer om de utnytter båndbredden fullt ut. Hvis de som følge av høyere FPS kjører fargedybde ned til 8 bit igjen tar jeg for øvrig heller 10 bits farger, så får vi heller håpe på at det kommer bedre prosesseringssystemer for FI fremover selv om selvsagt faktiske frames uansett vil slå interpolerte - spesielt da i raskt panorerende varianter der også behovet er størst og interpolering sliter mest...
 

Polarbear

Medlem
19 Jun 2006
3.153
0
0
April er den magiske måneden for lanseringen av de første Ultra HD Blu-ray-spillerne i Norden. Det er meldingen VIDEOMAGASINET har fått både fra Samsung og Panasonic.
...
Panasonics første UHD-spiller, DMP-UB900, kommer i april, bekrefter Panasonic, som dog ikke har prisen klar ennå.
...
I USA er Samsung først ute av porten. Allerede i begynnelsen av februar 2016 var deres første spiller, UBD-K8500, i salg, for 400 amerikanske dollar. I Norden kommer spilleren i april.

Samsung opplyser at veiledende pris blir på 5.999 kroner og at filmen The Martian blir inkludert i startperioden
Samsung opplyser at veiledende pris blir på 5.999 kroner :confused:

Status for UHD-lanseringen i Norden | Videomagasinet | Kinomagasinet
 

Gratulerer

Medlem
31 Okt 2006
5.409
0
36
Veiledende pris er som regel høyere enn det spilleren blir solgt for i butikk, så 4 990 er nok en realistisk pris, ja. Jeg husker forøvrig at Samsung BDP-1000 gikk for 12 000 da den kom i 2006, før den droppet ned til 10 000 etter en liten stund. Hyggelig at startprisen på 4K Blu-Ray er betraktelig bedre.
 

LL

Medlem
15 Jul 2003
8.673
2
38
Tror svaret ditt burde vært; 24 FPS. Eller vet du ikke hva frameraten på disse filmene er? Ingen grunn til å anta hva jeg vet eller ikke eller å svare utover det det spørres om.

Jeg spurte om hvilken FPS eller framerate er det på filmen som er på den platen som er inne i det coveret som det er tatt bilde av tidligere i tråden.

Jeg er klar over forskjellen på formatets og filmens tekniske spesifikasjoner. Det var derfor jeg spurte om framerate på filmene i stedet for å anta (feilaktig) at den er på 60 som jo er maks det nye formatet støtter.

Jeg trodde at flere og flere filmer de senere årene var spillt inn med både høyere oppløsning OG høyere framerate, som feks Hobbiten-filmene som ble spillt inn med en framerate på 48FPS.
Ok, det var kanskje en dårlig formulering av meg. Beklager. Se i den tråden jeg linket til. Det du spurte om ble diskutert litt der.

Som det blir sagt her så er det fremdeles slik at nesten all film fremdeles spilles inn i 24 bilder per sekund. Det er det som er standarden og standarder er meget viktig i en slik bransje der mange aktører inngår i samme workflow. Peter Jackson prøvde seg med flere frames i Hobbiten. Han hadde ett svært romslig budsjett å jobbe med og resultatet ble også heller dårlig mottatt. Det er er nok en stund før noen prøver seg igjen. I mellomtiden skjer det teknologisk utvikling i bakkant, så forhåpentligvis ser ikke HFR ut som teater i ved neste forsøk. Personlig likte jeg ikke HFR slik det fremkom i Hobbiten. Ja, bevegelser var skarpere, men resultatet så mer ut som teater enn film. Det så bare ikke "rett" ut når folk beveget seg etc. Jeg husker f.eks. svært godt en scene fra først filmen i Hobbiten hvor Bilbo løper ned ett jorde for å ta igjen dvergene etter at han har ombestemt seg og vil være med. Det ser helt rart ut i HFR. Det ble en slags slowmotion som ikke var slowmotion... Vanskelig å beskrive.

Etter det er det ingen som har forsøkt seg på HFR. Filmbransjen er meget forsiktig med å ta økonomisk risiko og holder seg til standarden. Neste man ut er sannsynligvis James Cameron med Avatar X, Y og Z... Han har visst også ett romslig budsjett. Ryktet tilsier 60 bilder per sekund på disse. I mellomtiden er alt fremdeles 24 bilder.
 

blashyrkh

Medlem
21 Apr 2011
351
0
0
I mellomtiden skjer det teknologisk utvikling i bakkant, så forhåpentligvis ser ikke HFR ut som teater i ved neste forsøk. Personlig likte jeg ikke HFR slik det fremkom i Hobbiten. Ja, bevegelser var skarpere, men resultatet så mer ut som teater enn film. Det så bare ikke "rett" ut når folk beveget seg etc.
Interessant å lese dette her, mitt inntrykk var at det kunne være et tilvenningsak, siden folk er vanligvis kritiske til nye ting. (inkludert meg) Noen beskrev den første scenen til Hobbitten (3D kino med 48fps): der dragen flyr omkring og det var litt uvant i begynnelsen, men etterhvert ble det svært så realistiskt. Jeg ser at det er en forskjell på teaterfølelsen og kinofølelsen, og Hugo var veldig tydelig på det, det føltes drømmeaktig. Det hadde nok ikke gjort seg på 48fps. Kanskje det blir bedre med et dynamiskt framerate? (sorry, har glemt det norske ordet for framerate)

Jeg merker at bildet blir ofte uklart når kameraføreren får spasitiskte anfall under visse scener, det skaper ikke spenning for meg å ha et ullent/hakkete bilde. Som med begynnelsen av Star Trek 2009. urk. Jeg savner virkelig den rolige kameraføringen Hitchock hadde.


Jeg husker f.eks. svært godt en scene fra først filmen i Hobbiten hvor Bilbo løper ned ett jorde for å ta igjen dvergene etter at han har ombestemt seg og vil være med. Det ser helt rart ut i HFR. Det ble en slags slowmotion som ikke var slowmotion... Vanskelig å beskrive.
Det er litt rart at det går bra med 24fps slowmotions, men ikke 48fps slowmotions, så det første tanken min er kanskje at slowmotions har et nedre fps spennvidde før det blir for "rart"? Jeg vet ikke, har ikke peiling på videoredigering.
Skal bli gøy å se om jeg merker selv, har ikke rukket å se ferdig Hobbiten.
 

Gurba

Medlem
19 Feb 2009
24.975
0
0
Skal bli rart å se når de andre produsentene kommer etter. Det er rart om ikke i hvert fall Sony kommer med modeller etter hvert.
 

blashyrkh

Medlem
21 Apr 2011
351
0
0
Ikke jeg!
Sitter (ufrivillig) på gjerdet, har brukt for mye penger i det siste.
Jeg ser frem til å lese sammenlikningstester om det fantatiskte bildet. :)
 

Gurba

Medlem
19 Feb 2009
24.975
0
0
Jeg må innrømme etter å ha hatt Samsung en stund at Panasonic'en frister mer. Det er for mye trøbbel med Samsung.
 

Bodin

Medlem
9 Mai 2007
3.189
0
36
Jeg må innrømme etter å ha hatt Samsung en stund at Panasonic'en frister mer. Det er for mye trøbbel med Samsung.
Har også hatt litt trøbbel med samsung (med min samsung sek-3500u) men servicen har vært så bra at jeg ikke er redd for å kjøpe samsung igjen.
 

vaktmestern

Medlem
7 Des 2010
1.817
0
0
Siden ingen av Panasonic eller Samsung gen 1 Uhd spillere har Dolby vision HDR venter jeg til riktig spiller kommer ut.
 

Bodin

Medlem
9 Mai 2007
3.189
0
36
Siden ingen av Panasonic eller Samsung gen 1 Uhd spillere har Dolby vision HDR venter jeg til riktig spiller kommer ut.
Nå er vel ikke dolby vision med i uhd blu-ray standarden heller? bare netflix som har tenkt å bruke den sålangt ser det ut som.