Rikstv - signalkvalitet 60-100% - forsterkerproblem?


torleifh

Medlem
2 Jan 2008
30
0
0
Bor i Vestfold. Har antennemast med en UHF antenne mot Sandefjord og en gammel, kanal 26 antenne mot Sverige. Har en Triax forsterker med UHF og kanal 26 inngang. Er et stykke opp til masta. Har forsterker på loftet i tillegg. For et par dager siden ble TV signalene vesentlig dårligere, NRK gikk stort sett i svart, TV3 har bilde som fryser innimellom. I dag er signalene/bildene litt bedre. RikstTV boksen sier at signalstyrken er 100%, mens kvaliteten på TV3 signalene varierer mellom 60 og 100%. På NRK varierer kvaliteten mellom 40 og 60%. De svenske kanalene er helt fraværende. De har vært borte i perioder tidligere, men den siste tida har Sverige fungert greit.
Forsterkeren i masta ble bytta for noen (5-8?) år siden. Er det rimelig å tippe at det er forsterkeren i masta som har problemer, siden signal styrken er 100%, eller har noen andre forslag til hva som kan være feil?
 

clasm

Medlem
16 Okt 2005
2.364
0
0
For sterkt signal vil jo også gi problemer. Dempe signalet kanskje?

Forstår jeg det slik at det er en forsterker i en mast her hvor du har antenne, og så forsterker igjen på inntak på loft? Prøvd å koble ut den siste her?
 

torleifh

Medlem
2 Jan 2008
30
0
0
Ser ut som om det har skjedd noe med signalene fra Skien. Jeg trodde vi fikk signaler fra Sandefjord, men det viste seg at antenna pekte mot Skien. Antenna har ikke endret retning av seg sjøl. Nå peker den i alle fall mot Sandefjord. Deretter kjørte vi kanalsøk. Etter et par tre dager datt TV2 kanalene ut igjen. Viste seg at TV2 kanalene av en eller annen grunn ble hentet fra Skien. Ett nytt kanalsøk løste alle problemer.