Resize


ohkaasa

Medlem
9 Jun 2003
396
0
0
Hei, kan noen svare meg på hva som er vitsen med å resize, sikkert dumt spørsmål, men jeg spør nå allikevel. er det noe poeng for meg å gjøre det med en 800*600 projektor? og ikke minst, er powerstrip det eneste man trenger å bruke?
 

Alexander

Medlem
2 Apr 2003
839
0
0
:D

Informasjonen som leses av DVD platen din vil være 720x572 (pixler eller linjer avhengig av hva en tenker på). Ditt utsignal fra skjermkortet er 800x600. Ergo må grafikk prosessoren gjøre en skalering av bildet internt. Det er uenighet om grafikkkortet klarer å gjære denne skaleringen like bra som en SW løsning?

Powerstrip er kun et verktøy for å sette timing/frekvens osv mot utkilden men har ingenting med "bildet" som leses av, prosesseres og sendes ut til projektoren.

For "resize" i software trenger du en SW DVD avspiller som benytter directX (directshow filtre), og som kan koples sammen med en filterpakke som kalles FFDSHOW. Enkleste mulighet er å bruke zoomplayer, med video filter fra WinDVD eller Sonic Cineplayer.

I FFDSHOW har du muliheten til å kjøre resize til 800x600, med justering av metode brukt, og skaprhetsreguleringer på resize processeringen (luma og chroma). Let etter disse ordene enten her på avforum, eller avsforum.

For LCD projektorer er det oftest best å gi "native" oppløsning direkte ut til projektoren, slik at den ikke gjør interpoleringer som skaper FÆLE artifakter (grums i bildet). Det kan faktisk være lurt å resize til et større signal enn grafiikk kortet sender ut. F.eks kan ffdshow settes til resize 1280x720 og grafikk kortet vil nedskalere til 800x600. dette skal for de som har gode øyne gi et mer detaljert bilde...

Happy hunting...
 

ohkaasa

Medlem
9 Jun 2003
396
0
0
akkurat

Skjønner litt mer nå, men hva hvis man bruker powerstrip til å sette skjermoppløsningen til å være den samme som DVD oppløsningen, ville ikke det gi det mest korrekte bildet?